Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 89s NL2

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
223 Wyświetlenia
Zetarus

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BB$2.96:///////;UTG2$2.39:///////;MP1$2.00:///////;MP2$3.48:///////;MP3$0.35:///////;CO$0.77:///////;BU (Hero)$4.22:///////;SB$0.97:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 9:c, 8:c.
3 folds, MP3 calls $0.02, CO folds, Hero raises to $0.08, SB calls $0.07, 2 folds.

Flop: ($0.2) 4:s, 8:h, Q:s (2 players)
SB bets $0.10, Hero calls $0.10.

Turn: ($0.4) 7:s (2 players)
SB bets $0.02, Hero calls $0.02.

River: ($0.44) 2:d (2 players)
SB bets $0.02, Hero calls $0.02.

Final Pot: $0.48.

Proszę o ocenę rozdania, czy mimo wszystko niezbyt pasywnie biorąc pod uwagę słabą parę?
Czy powinienem raczej zrzucić na flopie po jego betcie?

5 odpowiedzi
smolak

Wg mnie powinieneś te karty wyrzucić na preflopie i nie powinno cię być w ogóle w tym rozdaniu.

a wg mnie to jest jedna z lepiej grywalnych rąk z tej pozycji i też bym ją tu grał, zabrakło ci jednego blinda pf za tego limpera, flop donkbety w hu praktycznie zawsze reisuje i tak bym tu to zagrał, jeżeli tam go nie wywalisz to od turna już pasywnie.

rusher88

Napisane przez Ja81
a wg mnie to jest jedna z lepiej grywalnych rąk z tej pozycji i też bym ją tu grał, zabrakło ci jednego blinda pf za tego limpera, flop donkbety w hu praktycznie zawsze reisuje i tak bym tu to zagrał, jeżeli tam go nie wywalisz to od turna już pasywnie.

Hey!

Podpisuje sie pod tym "recami i nogami" :D
98s to jeden z najbardziej grywalnych connectorow i grzechem jest ich nie grac z LP :) Z innych pozycji? jak kto lubi.
na flopie w HU donkbet mozesz raisowac, aby dowiedziec sie co oznacza i w sytuacji kiedy dostajesz call/3bet oczywiscie odpuszczasz dalsza gre, bo Twoj raise flop to bluff w tym wypadku - ale Twoja reka sie do niego jak najbardziej nadaje. Pozniej te minibety traktuj jak checki, czyli sprawdzaj.

Zetarus Autor wątku
Zetarus

Dzięki za analizę i odpowiedź.
Tak czułem, że raczej w takim przypadku raczej pasywnie.
Czuć a wiedzieć czyni dużą różnicę :f_biggrin:
Dużo pracy jeszcze przedemną.

smolak

Grywalna ręka w hu na nl2?? To ja chyba czegoś tutaj nie rozumiem.