Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 88 Nl5

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
232 Wyświetlenia
ebenemal

Known players:     
[tg]SB$15,02:///////;Hero$5,00:///////;CO$9,95:///////;[/tg]
0,02/0,05 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is UTG2 with 8♣, 8♥
Hero calls $0,05, 3 folds, CO raises to $0,20, BU folds, SB calls $0,18, BB folds, Hero calls $0,15.

Flop: ($0,65) 5♠, 8♦, 7♥ (3 players)
SB bets $0,20, Hero raises to $0,60, CO folds, SB calls $0,40.

Turn: ($1,85) T♥ (2 players)
SB checks, Hero bets $1,40, SB calls $1,40.

River: ($4,65) J♥ (2 players)
SB bets $2,90, Hero calls $2,80 (All-In), SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $10,25

5 odpowiedzi
jarrekz

widze ze turn i river bardzo przyjazny:P
a tak powaznie to on chbya ma juz nutsa na flopie. Minbet/call na twoj raise jest bardzo podejrzany. Jezeli chodzi o pf to mogles smialo podbijac swoje 88 jako pierwszy l/c wyglada slabo.
Jednak oceniajac go na 69,64 na sb to tak nie bardzo mi sie widzi pf, chociaz juz takie rzeczy widzialem na tym limicie ze nic mnie nie zdziwi.
Na turnie chyba tez gram bet ale na river raczej juz fold. Linia zaprezentowana prze villaina smierdzi klasycznym slowplayem nutsa niestety

stuardek

a mnie się wydaje ze villain mogl tak rozegrac 99,77,55,66; ja bym przebila go do 80c na tym flopie z uwagi na draw i 2 przeciwnikow w tym 1 za mną :D turn bym podobnie zabetowała, a river sprawdzila :)

Wolandooo

Witam!

Preflop w porządku. Na flopie przebiłeś w tej sytuacji trochę za mało - należałoby tu zrobić potsizebet w wysokości $0,8, żeby nie dać dobrych oddsów do sprawdzenia villainowi. Dobry bet na turnie. Na river dostajesz bet i teraz trzeba popatrzeć na odds. Pula jest $7,55 i masz dorzucić $2,9. Potrzebujesz tu 27% equity, dlatego nie ma tu mowy o spasowaniu. W rangu villaina są również gorsze sety czy two pairs, dlatego dobry call.

pozdrawiam Woland

EDIT:

jarrekz

Napisane przez stuardek
a mnie się wydaje ze villain mogl tak rozegrac 99,77,55,66; ja bym przebila go do 80c na tym flopie z uwagi na draw i 2 przeciwnikow w tym 1 za mną :D turn bym podobnie zabetowała, a river sprawdzila :)

rzeczywiscie zapomnialem o nizszych setach z flopa i chyba to ma najwiekszy sens bo z sb moglby miec 77 lub 55. Prawdopodobnie ma tego seta i sobie slowplayuje go. Takze chyba stackoff

jarrekz

Napisane przez Wolandooo
Preflop w porządku. Na flopie przebiłeś w tej sytuacji trochę za mało - należałoby tu zrobić potsizebet w wysokości $0,8, żeby nie dać dobrych oddsów do sprawdzenia villainowi. Dobry bet na turnie. Na river dostajesz bet i teraz nie rozumiem Jarrekz, który by tu zrzucił tą rękę. Nie można stwierdzić: aaa, o mnie bije, tylko popatrzeć na odds. Pula jest $7,55 i masz dorzucić $2,9. Potrzebujesz tu 27% equity, dlatego nie ma tu mowy o spasowaniu. W rangu villaina są również gorsze sety czy two pairs, dlatego dobry call.

spoko Woland, zobacz godzine o ktorej to pisalem:P nie skupilem uwagi na niektore wazne detale tylko tak mi wpadlo do glowy to wiec tak napisalem. Jak zwykle masz racje:) pzdr