Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 NL5

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
393 Wyświetlenia
Slooneeek

Siemanko!
https://www.weaktight.com/h/5b6acd47d39043fa108b463e

Stolik 3handed sie zrobil, gracze byli na sit oucie.
Statsy gracza to 18/18/3.8%3b po 60 rękach
Preflop: 3bet jest dla mnie tutaj standardem 4value.
Flop: Cbet? X/C? Która z tych opcji według Was jest najlepsza?
Ja wybrałem cbet, jako że nie chce rozdawać equity + jest kilka handów jak A5s, A2s + niższe pockety z których cały czas mam value. Pytanie brzmi co robię gdy dostanę x/r, bo często może zagrać tak jakiś gut-shot czy fd, a także set.
Turn: Spada T. Wybieram ciągnięcie value od właściwie podobnych rąk co na flopie, targetując głównie 66 i 77.
River: Karta mega ciekawa. Jeżeli przeciwnik miał 22 lub 55, w tym momencie ja jestem z przodu. Biją mnie 99, JJ+ przeciwnik powinien 4betować pre, dlatego nie boje się wjechać mając w planie być hero callnietym.

Co sądzicie?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Preflop - to nie powinien być std 3bet for value - spot na granicy, i wolę jednak 3betować takie ręcę na grajków z szerokim range - na tego z rozdania nawet po małej próbce to jest 90% flat

Postflop - bet flop i turn są ok, ale na river masz xback 100%. Szukasz bardzo marginalnego value co raz nie jest na nl5 potrzebne , a dwa i tak nie masz tu valuebeta bo nawet jeśli liczysz na 66-77 to ma on więcej kombinacji Tx/99 w range.
Krótko mowiąc spazziur Ci wyszedł xD

Odpowiedz
Cytat
halabasa

villian jest dość tight. 3bet jest poprawny i jest 4value ..ale nie zarabia dużo.. jeśli zagra calla to z jega rangem masz ~54% eq...

Flop: jeśli grał byś 30% pota to były breakeven cbet (wyszło mi że pasował by okoła ~30% trashu z rendża xd)
jeśli calluje cbet to załorzyłem że z takim rangem (dokładnie nie wiem ile calluje do 3beta, dałem jakiś taki w miare tihgt range bVSb to jest range już po callu twojego cbeta bez tego trushu który by wyjebał- tam są A♠::spade: //A♣::club: :, 2overcards z :spade:

jego flush drawy i tak nie spasują nawet do sizingu około puli bo ma do nich minimum jednego overa...
na range z obrazka masz ~40% :f_ugly:.... podsumowując grając niski sizing jesteś ledwo breakeven na fold EQ a grajac wyżej calluję Cię range który już bije twój.. do tego też będzię grał check raizy jak zauważyłeś (nie wiem jak często nic nie wiemy o jego agresji post, ale ma do tego sporo dobrych combo i nawet niższe pockety które można tak grać , co jest strasznie chujowe jak Cię wyrzucają bo to na nie masz właśnie najlepsze EQ)
czyli check back i ocenienie turna jest tutaj też dobrą opcją

turn : na turnie wyrzucasz overcarty z jednym spajdem... na rage który zostaję masz tylko 36%. wychodzi na to że value betujesz sam siebie...

river jest ciekawy, wyciąga Ci EQ w górę sporo jeżeli sprawdzi flushe to masz 50% vs 50%... ja cały czas zakładałem że slow playuje też wysokie pokety, bo zobaczyłem wynik ale w twojej sytuacji in-game też bym się spodziewał czescie 4beta JJ+ i wtedy powinieneś tam wjechać. Kłopot w tym że te założenie okazało się błędne.

jestem za kontrolą puli w tym rozdaniu

Odpowiedz
Cytat