Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 88 Nl5

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
321 Wyświetlenia

Known players:    
[tg]MP1$9,85:///////;Hero$5,00:///////;MP3$5,23:///////;BU$2,50:///////;[/tg]
0,02/0,05 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP2 with 8♦, 8♠
UTG2 folds, MP1 calls $0,05, Hero calls $0,05, MP3 raises to $0,20, CO folds, BU calls $0,20, 2 folds, MP1 calls $0,15, Hero calls $0,15.

Flop: ($0,87) A♦, 6♠, K♥ (4 players)
MP1 checks, Hero checks, MP3 bets $0,15, 2 folds, Hero calls $0,15.

Turn: ($1,17) K♠ (2 players)
Hero checks, MP3 checks.

River: ($1,17) 8♣ (2 players)
Hero bets $0,70, MP3 raises to $1,40, Hero calls $0,70.

Final Pot: $3,97

Results follow (highlight to see):
Hero shows a full-house, eights full of kings (8d 8s)
MP3 shows a full-house, kings full of aces (As Kd)

MP3 wins with a full-house, kings full of aces (As Kd)

3 odpowiedzi
Thorek

Rozwalaja mnie ci goscie na tych micro limitach i ich sposob rozgrywania nutsow :D. Anyway w takiej sytuacji jak ta na flopie warto zdecydowac sie na raise, zeby wiedziec na czym stoisz. Czy przeciwnik chce cie wciagnac w rozdanie, czy probuje ukrasc pule idiotycznym niskim betem. Dobrze, ze na riverze nie poszedles na stacki, bo jego gra wygladalo naprawde dziwnie i mimo ze trzymales fulla to nie miales nutsa. Warto wyjasniac takie dziwne bety od razu, zeby nie angazowac sie pozniej w jakies dziwne sytuacje. Jezeli kradl to po twoim check/raise by odpuscil. Jesli by pushowal to masz easy fold.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

załważyłem ze bycie sprytnym czyli rereasowanie takich donq betów zazwyczaj nie jest dobrym rozwiazaniem.. W tym wypadku po moim raise na flopie gosciu zwykle sprawdzi i ja dalej nie wiem gdzie stoje w rozdaniu. Czy ma niska parke? słabego króla, słabego asa? Nie ma sensu też budować puli ze słaba reka

No i na tym limicie granie minirease to ulubiona taktyka rozgrywania nutsów :)

Thorek

Niestety nie podales statow przeciwnika, wiec oceniam go na w miare racjonalnego. Niestety na NL2 nigdy nie gralem i nie znam do konca zachowan ludzi z tych limitow. Jednak o ile nie jest to calling station to i tak wiesz, ze trzyma asa lub krola i jest to juz jakas informacja.