Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 nl4

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
393 Wyświetlenia
Makssym

IPoker, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $4.98 (124.5 bb)
Hero (BB): $5.18 (129.5 bb)
MP: $4.86 (121.5 bb)
CO: $5.03 (125.8 bb)
BTN: $5.70 (142.5 bb)

Preflop: Hero is BB with 8 8
2 folds, BTN raises to $0.12, SB folds, Hero calls $0.08

Flop: ($0.26) 2 7 3 (2 players)
Hero bets $0.16, BTN raises to $0.45, Hero calls $0.29

Turn: ($1.16) 3 (2 players)
Hero bets $0.60, BTN calls $0.60

River: ($2.36) 6 (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.29, Hero folds

Results: $2.36 pot ($0.19 rake)
Final Board: 2 7 3 3 6
Hero mucked 8 8 and lost (-$1.17 net)
BTN mucked and won $2.17 ($1 net)

PF: std call
F:mam overkarte. Donkuję aby wyrzucić jakieś overkarty żeby uniknąć trudnego spota. Dostaje raisa. Calluje bo może być tu sporo blefów a z value rangu są tylko sety. Jak sądzicie ?
T: Wydaje mi się, że ten donk tu nie ma kompletnie sensu? Kompletnie się pogubiłem
R: Tutaj to już formalność.......

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Fishu88

Cześć, przydałoby się jakiekolwiek info o przeciwniku, chociaż to, czy jest fishem czy bardziej unk-regiem.

Pre to jest moim zdaniem close i można to zarówno callować jaki i 3betować jeżeli przeciwnik jest raczej regiem, żeby unikać ciężki spotów postflop vs nieznany gracz.
Postflop.. ważne, na kogo grasz, ale tak ogólnie moim zdaniem x/c > lead, bo ściągasz na pewno value od masy jego cbetów z air na takim boardzie.
Vs raise zaczyna się zgadywanka i moim zdaniem nie dociągniesz z tym zbyt często do SD unimproved więc można tutaj nawet foldować.

Tego donka na turnie totalnie nie nie rozumiem. ;)

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

hejka.

Preflop call jest spoko.
Na flopie x/c lepszy niż donkbet. Wyrzucasz tym leadem tylko całe jego air i nie dajesz mu blefować. Na raise nie znając gracza ciężka sprawa. Można założyć że lubi on sobie raisować donkbety i call zrobić, ale wówczas na takim turnie x/c. Kolejnym donkbetem niezbyt rozumiem co chciałeś osiągnąć?
Także ogólnie to x/c F , x/c T i decide na river dopiero. Sam sobie utrudniłeś to rozdanie dziwną linią ;)

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

również jestem za callem pre i linią x/call po flopie ,nie masz mega silnej łapy nie masz obowiązku budować puli i za wszelką cenę ściągać value , zagrałes tak jakbyś poparzył się świeczką

tak jak pisze zdrojek on mógł cię raisnąć dla żartu z 2 żywymi over 7 x , więc zapętlając się w tym wszystkim , gram ponowny re-raise fold do 1,05 i chcę zakończyć sprawę na flopie

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez allinntopsad

tak jak pisze zdrojek on mógł cię raisnąć dla żartu z 2 żywymi over 7 x , więc zapętlając się w tym wszystkim , gram ponowny re-raise fold do 1,05 i chcę zakończyć sprawę na flopie

A nie wolisz call? Grając reraise/fold na takim boardzie zwyczajnie zamieniasz overparkę w blef...
Jeśli z czymś mam tak grać to z air już wolę, a nie z bardzo mocną ręką jak na te pozycje.

Odpowiedz
Cytat
Makssym Autor wątku
Makssym

Przeciwnik unk-reg

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

nie lubię być barrelowany na riverze , a to dość często zdarza się jezeli gramy na unka bez historii , nawet gorsze underparki od naszej mogą spokojnie nas tutaj wyrzucić , niski board i gościu sobie wkręci że my trzymamy air

Odpowiedz
Cytat