Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 NL25

11 Posty
6 Użytkownicy
12 Reakcje
388 Wyświetlenia
ckirbuk

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $45.60 (182.4 bb)
Hero (BB): $25.35 (101.4 bb)
UTG: $24.21 (96.8 bb)
MP: $41.24 (165 bb)
CO: $60.57 (242.3 bb)
BTN: $14.56 (58.2 bb)

Preflop: Hero is BB with 8♦: 8♥:
UTG calls $0.25, 2 folds, BTN calls $0.25, SB folds, Hero raises to $1.30, UTG folds, BTN calls $1.05

Flop: ($2.95) 6♣: K♠: 3♣: (2 players)
Hero bets $1.30, BTN calls $1.30

Turn: ($5.55) A♠: (2 players)
Hero checks, BTN bets $3, Hero folds

Results:

Spoiler

$5.55 pot ($0.25 rake)
Final Board: 6♣: K♠: 3♣: A♠:
Hero mucked 8♦: 8♥: and lost (-$2.60 net)
BTN mucked and won $5.30 ($2.70 net)

Rozdanie z cyklu bez planu ładu i składu.

Pre izolacja z 88 na fishy jest spoko, można sizing trochę podciągnąć.
Na flopie teraz bym wymyślił jakąś historyjkę dla obrony tego cbeta, ale w trakcie gry betnąłem bo tak.

Jakieś pomysły na to rozdanie?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
bikmak99

Jak dla mnie to ten sqz nie ma sensu. Trafiając seta w multiwayu zgarniesz dużą pulę.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Ten squeez jest właśnie bardzo nie spoko to jest rozdanie pod set mining po oddsach, jak trafisz to fishe i tak się spłacą z jakąś top parką, nie rozumiem poco zamieniasz taką rękę w blef przecież na 4bet masz easy fold i marnujesz okazję do trafienia nutsa za 1 do 5 z dwoma fishami w puli. 3bet z 88 praktycznie nigdy nie jest for value nawet na większość fishy którzy callną takie ręce jak A9 JT Q9 KJ 99 TT 33 etc. brak pozycji, brak fold equity, zbyt dobra ręka do zamiany w blef, zbyt słaba ręka do 3betu 4 value, nie znajdziesz nawet jednego rozsądnego argumentu za 3betem a mimo to piszesz że ten squeez jest spoko i chętnie wpakował byś pre flop jeszcze więcej :)

Odpowiedz
Cytat
ckirbuk Autor wątku
ckirbuk

To nie sq tylko izolacja, oni limpowali. Nie powiesz mi chyba, że miałem to po prostu zaczekać na BB.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Przepraszam cały czas pisałem w przekonaniu że to NL10, zatem całe rozdanie wp bo nic innego tutaj nie wymyślisz na takim turnie, bet flop jest głównie dla protekcji nie musisz tu nawet historyjek wymyślać, nie możesz przecież rozdawać darmowego equity rękom pokroju Q9 AT etc. na takim turnie gość już ma znacznie więcej Kx i Ax aniżeli FD więc fold jest spoko.

Odpowiedz
Cytat
ckirbuk Autor wątku
ckirbuk

OKi, racja, ale takie rozdania trochę mnie bolą. Myślę że od 66 w dół już bym tylko zaczekał pre.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

patrzyłeś w Equilabie jak gra taka ręka vs limping range ryby ???

jest spoko jeżeli byś uderzył 2gi raz turn , jakby nie patrzeć to Kx,i Ax kombo z tych 400 co limpuje jest za 170
więc ja bym odpalił 2-gą beczkę

ew x/flop x/call turn i decide river

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

PREFLOP: O jakiej izolacji piszesz ? Przecież byłeś na BB i zamykałeś akcję na preflopie ? izolujesz jak masz jeszcze kogoś za sobą, tu to raczej był value raise tylko z taką ręką to lepiej było zrobić call ze względu na super cenę jaką dali ci przeciwnicy.

FLOP: na flopie bet ok, bo zakres limp call przeciwnika na pewno zawiera drawy i niższe pockety od których masz value
TURN: tu jak dla mnie jest bet/fold zamieniam rękę w blef, ale gdy grasz czek fold to cię wyrzucają wszystkie drawy jakie sprawdziły flopa lub które złapały turn, a takim betem się nie commitujesz
RIVER: gdybym atakowała turn i dostała call odpalam trzeci barrel w okolicach puli na river gdy spada blank nie zamykający drawów

Odpowiedz
Cytat
ckirbuk Autor wątku
ckirbuk

Wszystko OK, ale co chcesz osiągnąć potsize betem na R? Zamiana ręki w bluff? Jakie fold equity będziemy mieli w tym spocie na fisha, który pewnie nawet K nie będzie w stanie zrzucić.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

joannamarta fishy się nie blefuje gość zrobi ci cooldownown z granym pasywnie K3 lub AcXc i tak się skończą twoje poronione pomysły 3 barellowania. Wracając do tego bet foldowania turna problem polega na tym że Kx nie wyrzucimy Ax nie wyrzucimy a flush draw u choć trochę pasywnego fisha po prostu poczeka i wcale w nas nie zabetuje to samo tyczy się części Kx'ów, wychodzenie z założenia że każdy fish betnie tu FD i nas wyrzuci jest trochę błędne, ten As zabija naszą rękę w stosunku do tego co fishe limp callują czyli cała paleta Ax i Kx a już na flopie wywaliliśmy wszystkie Qx Jx Tx bez kontaktu z boardem, więc nie rozumiem poco dalej pompować tą pulę bez pozycji, czym dłużej patrzę na to rozdanie tym bardziej nie podoba mi się ten rise pre flop jeżeli to faktycznie dwa CS'y

Odpowiedz
Cytat
Sobol6301

Moim zdaniem rozegrane OK. Preflop z 88 zawsze buduje pule bo na limping range fisza 88 jest z przodu wiec nie rozumiem po co tracic value.

Odpowiedz
Cytat