Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 nl2

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
346 Wyświetlenia
shinthps

Poker Stars $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 2945096
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $2.00
BB: $2.01
Hero (CO): $2.85
BTN: $2.00

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with 8 :club: 8 :heart:
Hero raises to $0.06, 2 folds, BB calls $0.04

Flop: ($0.13) 3 :diamond: 8 :diamond: 7 :spade: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.08, BB calls $0.08

Turn: ($0.29) 3 :club: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.22, BB raises to $0.44, Hero calls $0.22

River: ($1.17) 7 :club: (2 players)
BB bets $0.40, Hero raises to $2.27 all in, BB calls $1.03 all in

niby taki obvious spot, ale czy na pewno? już w chwili rozgrywania tej ręki miałem wątpliwości czy shipować river czy just call ?
Przeciwnik 23/13 po 505 handach z 3betem 2 %, wstd 29. Fold na bb ogólny 83, call open bb 13% na 30 sytuacji. AF turn 3.4, AFq 38, ale to pewnie naliczone staty już z tego spota. Nie raisował turna dotychczas. Fold to cbet 33%, turn 0% na 1 rozdanie:P Jak coś potrzeba więcej to dajcie znać ;)

Nie pisać o sizingach, bo akurat spokojnie mógłbym flop i turn podnieść o tego 1bb więc to akurat w tym momencie mało ważne. Bardziej mnie interesuje jak widzicie jego range i czy w ogóle call turn dla trzymania blefow, których ma tu zapewne mało (jeśli w ogóle) to ma jakikolwiek sens?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
waski33

tracisz czas wrzucając tego typu spoty. ta ręka gra się sama. wszystko normalnie rozegrane. tu nie ma czego analizować, bo wyciągnąłeś max value i raczej nic tutaj nie można zmienić. wyżej jedynie flop, ale to kosmetyka wyłącznie. jeżeli chcesz zrzucać tutaj fh na 8 to masz niezłego leaka i powinieneś popracować nad tym.

Odpowiedz
Cytat
shinthps Autor wątku
shinthps

moim zdaniem vs Jego lepsze ręce 33, 77 i gorszych czyli: A3 wychodzę na zero. 2 kombinacje lepszych i dwie kombinacje gorszych rąk. 87s on tam nie ma. Rąk typu 73 też się nie spodziewam. Nie mówiąc o overparach, bo gość mimo wszystko nie wygląda na spazzera czy grającego dziwne linie, a nie lubię mimo wszystko dopisywać jakiś wydumanych rąk żeby usprawiedliwiać swoje shipy, calle, foldy. Jeśli w mojej ocenie wychodzę w danym spocie na zero to po co płacić większy rake? Ja rozumiem, że nl2 i ludzie robią różne rzeczy, ale nie oszukujmy się. Jesli koleś już na jakiejś tam próbce 500 rąk na nl2 folduje dużo na bb to nie spodziewam się raptem, że mi zacznie tam bronić chociażby 34s żebym miał tu profitowego shipa.

Wrzuciłem tą rękę, żeby ktoś wyprowadził mnie sensownie z błędu myśleniowego, bo jak dla mnie w wielu spotach nawet na takim nl2 można zagrać ostrożniej z bardzo silną ręką niż na ślepo grać w grę "to nl2, przecież znajdzie się wiele gorszych rąk". Dla mnie zawsze pytanie brzmi: jakie? i mogę sobie wmawiać: przecież gość może tak zagrać też z 43s, z TT czy czymkolwiek innym. Po to się używa programów żeby z nich korzystać i nawet na najniższym limicie potrafią być pomocne, a 500 rąk już coś o graczu mówi.

Odpowiedz
Cytat
waski33

co takiego? xD co Ty piszesz w ogóle. vs range najbardziej wąski, naprawdę wąski typu 33,77 i A3 jesteś ahead jak skurczysyn. Nie wiem, jakim cudem obliczyłeś tutaj zero jakieś, jak masz 2 kominacje 33 i 77 oraz 8 kombinacji A3. staty są pewnymi wypadkowymi. ja grałem wczorja z typem co miał 3bet overall 1,4% po niecałych 250 rąk i wyspazzował mi TT. jeżeli masz staty dokładnie, że on ciągle trzyma tak wąski defend vs co, gdzie co to hero, to spoko. pewnie 73 czy 85 czy 86 nie ma za dużo. tak czy siak overall jest to easy stackoff i tutaj nie ma dyskusji. to, że mogłeś nadziać się na karetę nic nie zmienia, zupełnie nic. 500 rąk to względnie mało, możesz zauważyć pewną tendencję u gracza, ale to nie oznacza, że jak ma po 500 handach defend w okoliacach 15% to nie znaczy, że nagle nie będzie defendował w jakimś przypadku 83s, bo to jest żywy typ i może zmieniać swoją grę bardziej lub mniej albo w ogóle. program ma ci pomóc podejmować decyzje, a nie mówić ci co masz robić.

Odpowiedz
Cytat
shinthps Autor wątku
shinthps

przyjąłem, że taką rękę jak A3o folduje po prostu pre widząc jego tendencje do foldowania na openy. Co z resztą vs CO nie jest jakkolwiek dziwne. Asów suited zostały raptem dwa stąd wziąłem te dwie kombinacje gorszych rąk. Rozumiem, że range gościa może się zmieniać w zależności choćby od samopoczucia, ale w ten sposób można dopisywać sobie wiele różnych rąk. Grałem z nim na 2 stołach w tamtym czasie i nie widziałem żadnych dziwnych akcji z jego strony. Dla mnie podczas rozegrania tej ręki też był to w sumie szybki ship z lekkim zawahaniem. Nie pierwszy taki spot i nie ostatni gdzie czuję, że niby mam monstera, a i tak coś mi chwilowo mówi, że nie ma w tym spocie praktycznie gorszych rąk. Nie ma to nic związanego z results oriented ;) bo i tak nie zamierzam w przyszłości prawdopodobnie callować w podobnej sytuacji. Zawsze ship i tak ;) Chciałem po prostu podjąć dyskusję, czy ktokolwiek widzi tego spota podobna jak ja.

"program ma ci pomóc podejmować decyzje, a nie mówić ci co masz robić. "

bez statystyk nie byłoby tematu ;) easy ship.

Odpowiedz
Cytat