Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 nl2

10 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
562 Wyświetlenia
ransoft500

iPoker - €0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: €2.02
SB: €2.33
BB: €2.78
UTG: €1.65
MP: €2.19
Hero (CO): €2.03

SB posts SB €0.01, BB posts BB €0.02

Pre Flop: (pot: €0.03) Hero has 8♦ 8♠

UTG raises to €0.04, fold, Hero calls €0.04, BTN raises to €0.18, fold, fold, UTG calls €0.14, Hero calls €0.14

Flop: (€0.57, 3 players) 8♥ Q♥ 4♣
UTG checks, Hero checks, BTN checks

Turn: (€0.57, 3 players) 7♥
UTG checks, Hero bets €0.34, BTN raises to €0.78, fold, fold

BTN wins €1.17

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
ONKAM

Jak dla mnie źle rozegrane. Preflop 3bet bo potem masz właśnie tak jak w tym rozdaniu czyli wyręcza cię btn. Potem betujesz turn na którym jest już gotowy kolor a wcześniej nie wiadomo dlaczego czekałeś na flopie? Jaki był twój pomysł na rozegranie?

Odpowiedz
Cytat
zbok

Ile masz rąk na niego bo nie wiem, czy jest sens czytać ten popup?

Odpowiedz
Cytat
ransoft500 Autor wątku
ransoft500

UTG to jakiś total fish wpip 80
call preflop ze względu na pot-oddsy
Na flopie wychodziłem z założenia że zagram x/r i będę wrzucał stacka, nie chciałem grać lead-a

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

88-3-bet na mikro :yaoming: bez info i dynamiki pchać się na prawdopodobny 3-way pot

ONKAM jaki masz plan jak spadnie over flop JT4 ??? ALBO Q95??? AXX KXX

A9off też 3-betujesz ???

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Żaden 3bet pre. Pre bardzo dobrze. Wchodzimy jak najtaniej i nastawiamy się na set mining. Trafiamy seta w nabudowanej puli. Myślę, że na takim boardzie BTN mając overparę nie będzie cbetował. Obawia się tutaj setów i jak najtaniej chce dojść do SD dlatego ja bym uderzał donkiem ~$0,37 na flopie. Każdy FD zagra call. Overpary, JT, T9 i AQ też mogą jedną beczkę zagrać call uważając, że możemy mieć FD. Czasem UTG może mieć gorszego seta.

Raise na turnie od BTN jest niespodziewany. Prędzej spodziewałbym się tego po UTG. Czy BTN ma QQ i slowplayował? Może miał A♥:K♥: lub A♥:J♥:. Tak czy inaczej na turnie nie blefuje i gram x/c. Na river jak wpada FH to shipuje, a jak nie poprawiam się to fold.

Nie chciałeś grać leada przez co zagrałeś najgorzej jak mogłeś. Uzupełnił się FD i dopiero zabetowałeś. To jest 3way i jak trafiamy coś dobrego to trzeba jak najszybciej budować pulę. Każdy draw jest niebezpieczny. Jeśli wszyscy zagrają fold to też dobrze bo wygrywamy łatwo $0,39.

Odpowiedz
Cytat
zbok

Napisane przez Out69RNMD

Nie chciałeś grać leada przez co zagrałeś najgorzej jak mogłeś. Uzupełnił się FD i dopiero zabetowałeś.
To jest 3way i jak trafiamy coś dobrego to trzeba jak najszybciej budować pulę. Każdy draw jest niebezpieczny. Jeśli wszyscy zagrają fold to też dobrze bo wygrywamy łatwo $0,39.

+1

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

jeżeli zagramy x-call turn i river wpadnie full house , to po co shipować ??? normalnie gramy PSB
w okolice pota a to i tak bedzie prawie jak ship , mi coraz mniej shipów wchodzi na mikro , a klienci zaczynają się zastanawiać czy jest sens sprawdzać

jak zagra bet 2/3 pota to pula bedzie 1,4 a nam w stacku zostaje 1.55 , to trzeba bedzie uderzyć 1,15

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Ofc. Chodzilo mi stackowanie sie w razie czego.

Odpowiedz
Cytat
ONKAM

Napisane przez allinntopsad
88-3-bet na mikro :yaoming: bez info i dynamiki pchać się na prawdopodobny 3-way pot

ONKAM jaki masz plan jak spadnie over flop JT4 ??? ALBO Q95??? AXX KXX

A9off też 3-betujesz ???

A9off z tej pozycji w standardzie nie 3-betuję. W przypadku tej karty akurat dużo zależy od tego przeciwko komu gram, często w ogóle nie otwieram. Czy to dobrze czy nie w sumie nie wiem. Tak gram.

Odpowiedz
Cytat