Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 nl2

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
123 Wyświetlenia
Ciapong

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP1 (Hero)$2.05:///////;MP2$2.12:///////;MP3$5.00:///////;CO$2.65:///////;BU$0.80:///////;SB$5.05:///////;BB$1.00:///////;UTG2$2.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with 8:h, 8:d.
UTG2 folds, Hero raises to $0.08, 2 folds, CO calls $0.08, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.19) 8:s, 8:c, 9:c (2 players)
Hero checks, CO bets $0.14, Hero calls $0.14.

Turn: ($0.47) J:h (2 players)
Hero checks, CO bets $0.50, Hero calls $0.50.

River: ($1.47) 4:h (2 players)
Hero bets $1.33, CO calls $1.33.

Final Pot: $4.13.

Czy moja pasywn gra była błędem? Nie chcialem wyrzucić go z rozdania jednak nie wiem czy taka linia nie zmniejsza wyciąganego value

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Imho: bez readów z inicjatywą powinieneś cbetować flopa. Jeśli masz czutke że on tu często będzie walić - spoko. Na turnie spada spoko karta dla Ciebie, bo kompletuje dużo rąk, które mogłby betować flopa: broadwaye złapią tu czasem TPGK, jakieś gutshoty kompletuje i w miarę spoko dla wszystkich overpar, TT trafia oesda, JJ fulla, QQ+ i tak będą tu często betować na pasywność przeciwnika.

I teraz ja bym tutaj widział trochę inną opcję, nie wiem czy to jest poprawne, na pewno na mój sposób logiczne. Raisuj turna tak x2,5. Pot wyniesie wtedy 2,25$, a do dopłacenia ma tylko 0,75$, o ile nie wrzuci z miejsca stacka. Na riverze jest już pretty commited, w stackach pozostanie 0,5$ i prawie nigdy tam nie folduje.

Wydaje mi się, że taka linia jest lepsza, bo:
- check/call, check/raise nie wygląda tak mocno jak x/call, x/call, bet
- dużo osób będzie myśleć, że to bluff, bo z perspektywy fisha mającego toppair na ręce z monsterem nie traciłbyś jego cbetu na riverze (to już kombinowanie bardzo na granicy, ale to jest bardzo ważna cecha fishy, że myślą tu i teraz a nie longrunowo)
- a najważniejsze, na turnie po takim raisie dostaje całkiem w miarę oddsy, a jak mu jebniesz potbeta na river to często się wystraszy ze swoją overplayowaną parką etc., po raise turn on tutaj ma resztki stacka.

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Witaj.

Problemem jest fakt, że grasz bez pozycji do unka. Z pozycją od biedy byłbym w stanie zagrać slowplay jednego streeta, ale tutaj nie ma to sensu. Tracisz masę value szczególnie od drawów, bo może i na flopie przeciwnik zabetuje często, ale na turnie drawy biorą już freecard i w konsekwencji masz marną pulę na riverze. Ja jestem tutaj za standardowym cbetem.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat