Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 88 nl10 (jak wyciągnąć value?)

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
374 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$12,88:///////;CO$10,00:20/55/10/1,6/33/33/0/50;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP2 with 8♠, 8♦. CO posts a blind of $0,10.
Hero raises to $0,40, MP3 folds, CO calls $0,30, 3 folds.

Flop: ($0,95) 2♣, K♠, 8♣ (2 players)
Hero bets $0,70, CO folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $0,95

Results follow (highlight to see):
Hero shows three of a kind, eights (8s 8d)

Hero wins with three of a kind, eights (8s 8d)

pytanie jak w temacie, co zrobić żeby wyciągnąć wyższe value? Bet na flopie teoretycznie mógłby być w okolicy 50 centów... Czy jednak zostać przy takim zakładzie wychodząc z założenia że jak będzie chciał dobierać do koloru to i tak się wypłaci...

3 odpowiedzi

Bet powinien być zawsze taki sam jak twój standardowy CB. Jeśli gość nic nie ma albo nie ma ochoty na dalszą grę to nic nie poradzisz.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

jak dla mnie kiedy jesteś do przodu w rozdaniu to zakłady powinieneś dawać takie żeby wyciągnąć jak najwięcej pieniędzy od przeciwnika, na tym to przecież polega...

Jeśli zawsze na flopie grasz zakłady różnej wysokości to wtedy można się zastanowić.

Ja w 100% na flopie gram zakład tej samej wysokości bez względu czy mam nuts czy do mojego AK przyszły 3 blotki na flopie, więc przy mojej grze trudno Ci coś doradzić.

Jeśli w takiej sytuacji zagrałbym małego becika to myślący przeciwnik powinien natychmiast zwęszyć podstęp.