Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 Nl10

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
235 Wyświetlenia
bidong

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($3.40)
BB ($14.35) 62/23/1.0/13handów
UTG ($11.85)
CO ($6.29)
Hero ($11.24)

Dealt to Hero 8♦ 8♠

fold, CO calls $0.10, Hero raises to $0.45, fold, BB calls $0.35, CO calls $0.35

FLOP ($1.40) 6♥ 5♦ 9♠

BB checks, CO checks, Hero bets $1, BB calls $1, CO folds

TURN ($3.40) 6♥ 5♦ 9♠ 5♣

Czy na unka zajeżdzającego fiszem taka linia jest OK, czy też mocno kontrolować pulę od T (sparowany,straightowany board, a ja mam tylko 2ndPAIR z gutshotem)?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
BadBoy1989

Jest ok, poniewaz oni mają dość sporo equity, często jakieś broadwaye którym nie chcesz dać drawować. Do tego jest tutaj jeszcze gutshot, który równiez może trafic, wyciągasz wg. mnie od nich thin value z gutshotów, niekiedy overcard lub niższych par. Betem kupujesz sobie również zazwyczaj darmowy river gdzie sam możesz trafić swój nutsowy układ albo łatwo kontrolować pulę.

Jak dla mnie 0.9$ flop jako, ze grasz tutaj bet/fold i nie masz stricte value, tylko thin value więc sizingu nie trzeba stosowac dużego potem checkback turn i decide river, jeżeli spada karta uzupełniająca Ci drawa/ fulla to zaczynam bić, jeżeli nie a on bije to gram pewnie fold, bo jest mało rąk które mnie sprawdziły na flopie i potem próbują Cie wybluffować jak dla mnie na river.

Odpowiedz
Cytat
bidong Autor wątku
bidong

post pomyłka, do usunięcia :)

Odpowiedz
Cytat
xnighty91

check behing Turn for pot control, raczej to on tu drawa ma rzadko a jak już to GS. Moim zdaniem masz tu WA/WB spota, więc nie musisz się obawiać o ochronę ręki. W zależności od Rivera i jaki bet postawi grałbym call albo fold. Jak R jest blankiem to częściej call. Jak on gra Check River to checkbehind (chyba że trafisz nutsa, albo strita)

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

Na gracza zajezdzajacego fishem to mozesz betowac. Wszystko zalezy od jego ftcb i jezeli jest niski to gralbym bet w okolice polowy pota aby nie dawac darmowych kart dla broadwayow.

Odpowiedz
Cytat