Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 88 Nl10

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
298 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$6,45:10/80/0/2,0/38/0/-/0;Hero$1,85:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (7 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with 8♣, 8♦
3 folds, Hero raises to $0,40, BU folds, SB calls $0,35, BB folds.

Flop: ($0,90) 6♣, 3♦, 7♦ (2 players)
SB checks, Hero bets $0,60, SB folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $0,90

Results follow (highlight to see):
Hero shows para ósemki (8c 8d)

Hero wins with para ósemki (8c 8d)

6 odpowiedzi

witaj
Nie graj na stolikach 6 osobowych,minimum 7 bez ciebie,staraj się grać na pełnych stołach. Dopełniaj stak żeby zawsze mieć 2$.Zagranie ok ale ja bym był skłonny dać all in ze względu że nie chciałbym zobaczyć wyższej karty od 8 i dając mocniejsze podbicie musiałbyś władować więcej niż połowe....ale poczekajmy na opinie trenerów.

Gomez224
PokerStrategist

Witaj

Bardzo dobrze że umieszczasz rozdania na forum bo dzięki temu dowiadujesz się czy daną rękę rozegrałeś poprawnie czy nie. Zapraszam serdecznie na treningi prowadzone przez magica. To jest również bardzo dobra metoda nauki bo obserwujesz grę możesz zadawac pytania albo rozwiewac swoje wątpliwości.

Przedmówca bardzo dobrze zwrócił uwagę abyś zawsze dopełniał stack do 20BB oraz żebyś grał na stolikach 9/10 os. Unikaj włąsnie stolików SH bo granie na nich sss jest EV-. Ponieważ będziesz zmuszony częściej płaci blindy niż na stolikach FR. Oprócz tego akcja na takich stolikach jest dużo większa i częściej przeciwnicy będą podbijali zmuszając Cie tym samym do pasowania kart oznaczonych w SHC jako Rasie.

Znajdujesz sie na pozycji CO i zgodnie s SHC 88 z tej pozycji podbijasz do 4BB ponieważ przed Tobą nie było żadnych limperów. Na flopie trzymasz made hand w postaci over pair i wobec jednego oponenta wykonujesz cb 2/3 puli który wynosi 0,6$.

Zagrałeś w tym rozdaniu wszystko poprawnie ;)

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ale jak gram np. na 9 stołach to myślę że jak w strategii najlepiej nie spaść poniżej 15BB czy zawsze starać się uzupełniać do 20BB?? Niech ktoś kompetentny odpowie bo właśnie z tym mam problem bo są różne opinie...

Qsypal
BlackMember

GalGavu

Najlepiej jest utrzymywać cały czas poziom 20BB. Staraj się uzupełniać stack najlepiej zaraz po wpłaceniu blindów. Niektórzy np uzupełniają stack przed wpłaceniem blindów, to też jest rozwiązanie... Ja np gram na PokerStars i tam korzystam z opcji auto rebuy. Stack automatycznie uzupełnia mi się do poziomu 20BB ;)

9 stołów to jeszcze nie tak dużo, na pewno dasz radę uzupełniać na bieżąco:)

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak jeszcze napiszesz mi gdzie jest opcja auro-rebuy to masz u mnie piwo bo coś znaleźć nie mogę :)

Aimboy
PokerStrategist

opcje -> auto-rebuy (4-ta od gory opcja)