Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 88 [Bb] Nl4

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
123 Wyświetlenia
sqsh

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]CO$11.90:///////;BU$4.00:///////;SB$6.59:///////;BB (Hero)$4.17:///////;MP3$4.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 8:s, 8:h.
MP3 folds, CO calls $0.04, 2 folds, Hero raises to $0.16, CO calls $0.12.

Flop: ($0.34) 7:c, 4:h, 6:d (2 players)
Hero bets $0.28, CO raises to $0.68, Hero calls $0.40.

Turn: ($1.7) 5:d (2 players)
Hero checks, CO bets $1.21, Hero raises to $2.86, CO raises to $11.06, Hero calls $0.47.

Villain 26/13 (38) gra agresywnie z mocnymi układami.

Pre std. Flop, myślę, że jestem z przodu, po czym szybka weryfikacja jestem z tyłu, albo prawie drawing drawing dead, jeżeli trafił strita. Wersja optymistyczna ma seta, albo openeda. W ogóle coś źle spojrzałem, że mam openeda, ale no nic, implied oddsy były zachowane.
Turn trafiam mojego outa i stackoff.

Trochę gorzej by to wyglądało, gdybym trafił seta, a typek w tym momencie strita, ale wciąż mam szanse na fulla, a nie wiem, czy byłbym w stanie to już spasować.
Ogólnie na unk, chyba standardowy stackoff w takiej sytuacji?

1 odpowiedź
muckinfella

Heya,

Na flopie dosc standardowy cbet ale po sensownym raise (niecale 3x) bedacym czesciej valueraise, niz blefem/semiblefem na tym boardzie mozesz zagrac fold lub call, raczej nigdy 3bet poniewaz izolujesz sie na gorsze ręce. Wada foldu jest to, ze jest to zagranie jendak zbyt weak natomiast callu fakt, ze bedizesz na turnie OOP i ciezko bedzie Ci wygrac pot/dojsc do SD.

Nie majac na niego wiekszej probki i jedyna notke, ze gra agresywnie z mocnymio ukladami (jak mocnymi? Top pair czy lepiej?) preferuje call i re-evaluate turn. Naturalnie trafiajac 5/9 musisz sie stackowac bijac jego sety/2pairs, ktore ciezko bedzie mu odpuscic takze as played flop, zagrales bardzo standardowo na turnie. Jak zagralbys na missed turnie?