Microgaming - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4
BTN: 93.5 BB
SB: 114.25 BB
BB: 100 BB
Hero (CO): 145.75 BB
SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 8♦ 8♠
Hero raises to 3 BB, BTN calls 3 BB, fold, fold
Flop: (7.5 BB, 2 players) K♠ K♦ K♥
Hero bets 4.25 BB, BTN calls 4.25 BB
Turn: (16 BB, 2 players) A♠
Hero checks, BTN bets 4 BB, Hero calls 4 BB
River: (24 BB, 2 players) T♣
Hero checks, BTN checks
[F] - value 22-77, nie pompuje przesadnie pota, jest to słabszy gracz dlatego niewykluczone, ze on nie 3betuje tu QQ, dlatego mam tu sytuacje way ahead / way behind postanawiał już na flopie grać 3 strzałki z niskim sizingiem ponieważ spodziewam się calldown'ow od 22
[T] - na karcie na turn nagle zmieniam plan i tu może wyjasnie dokladny proces myslowy zachodzacy w mojej mózgownicy:
po callu na flopie jego range oceniłem na PP 22-QQ + dałem mu kilka Ax chodz nie dokonca wiem czy poprawnie, wydaje mi się, że słaby gracz ( nie uzupełnia stacka ) widząc taki flop czesto będzie mnie oceniał na dużą ilośc blefów na tym boardzie i postanowi zostawić sobie Ax gdyz w jego mniemaniu jak trafi jednego ze swoich 3 outow co moze w cale nie wydawac mu sie mało prawdopodobne bedzie miał nutsa. Zwazywszy, ze spadł ten As doszło kilka kombo które mnie bije i nie chcąc narażać się tu na raise postanawiam grac x/c decide river.
Patrzac jednak na jego raise nie pokazuje on siły i zastanawiam się czy troche nie trace w tym spocie value, poniewaz mógłbym wycisnac wiecej z 22-77. Widzicie tutaj sens grania x/r po tak niskim becie? i jaka linia na river, jeżeli nie raisowałem turna jest sens grac donk na river?