Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
241 Wyświetlenia

Microgaming - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 93.5 BB
SB: 114.25 BB
BB: 100 BB
Hero (CO): 145.75 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 8♦ 8♠

Hero raises to 3 BB, BTN calls 3 BB, fold, fold

Flop: (7.5 BB, 2 players) K♠ K♦ K♥
Hero bets 4.25 BB, BTN calls 4.25 BB

Turn: (16 BB, 2 players) A♠
Hero checks, BTN bets 4 BB, Hero calls 4 BB

River: (24 BB, 2 players) T♣
Hero checks, BTN checks

[F] - value 22-77, nie pompuje przesadnie pota, jest to słabszy gracz dlatego niewykluczone, ze on nie 3betuje tu QQ, dlatego mam tu sytuacje way ahead / way behind postanawiał już na flopie grać 3 strzałki z niskim sizingiem ponieważ spodziewam się calldown'ow od 22

[T] - na karcie na turn nagle zmieniam plan i tu może wyjasnie dokladny proces myslowy zachodzacy w mojej mózgownicy:
po callu na flopie jego range oceniłem na PP 22-QQ + dałem mu kilka Ax chodz nie dokonca wiem czy poprawnie, wydaje mi się, że słaby gracz ( nie uzupełnia stacka ) widząc taki flop czesto będzie mnie oceniał na dużą ilośc blefów na tym boardzie i postanowi zostawić sobie Ax gdyz w jego mniemaniu jak trafi jednego ze swoich 3 outow co moze w cale nie wydawac mu sie mało prawdopodobne bedzie miał nutsa. Zwazywszy, ze spadł ten As doszło kilka kombo które mnie bije i nie chcąc narażać się tu na raise postanawiam grac x/c decide river.
Patrzac jednak na jego raise nie pokazuje on siły i zastanawiam się czy troche nie trace w tym spocie value, poniewaz mógłbym wycisnac wiecej z 22-77. Widzicie tutaj sens grania x/r po tak niskim becie? i jaka linia na river, jeżeli nie raisowałem turna jest sens grac donk na river?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
7WaysToWin

wg mnie dalece przekombinowujesz

nie oceniałbym tego jako sytuacja wa/wb. Masz tak vs inne pockety, ale są inne karty, które mają na ciebie outy. nawet 9Ts ma na Ciebie 6 outów, a to wcale nie jest mało.

stanowczo za mocne założenie, że 22-77 tu calluje 3 beczki.

flop jest ultra suchy, z gorszych rąk, jakie mogą tu callować to praktycznie tylko Ax.
z tego względu na turnie jesteś już definitywnie dead i gram tam x/f. A o jakichś x/r zapomnij, nie zrzucisz tu nic poza 99-JJ. (QQ 3betuje pre, Ax i Kx się tylko cieszą). Jak już grasz x/c turna, to river juz na pewno x/f.

Odpowiedz
Cytat
Piwosz35

@7WaysToWin

Powaznie chcesz tu x/f turn do takiego sizingu villaina? Wystarczy, ze raz na ruski rok on tu betnie jakiegos niskiego pocketa bo przeciez ma fulla :D
Cbet flop, x/c turn do tego sizingu, x/f river.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

@7

x/r turn nie ma być dla blefu, tylko z założenia dla value.

@raul

x/r turn dla value nie ma sensu, co z tego, że jestes z przodu, jak nic gorszego i tak nie sprawdzi? Jedyne miejsce, gdzie możesz wyciągnąć cokolwiek więcej value to bardzo thinvdonk na river od tych 22-77, ale to max 1/5 pota. Tak poza tym, imo range dobrze określiłeś na pp i troche Ax i dobrze zagrałeś.

Odpowiedz
Cytat