Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
147 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$15.34:///////;SB$11.41:///////;BB$8.47:///////;UTG1$5.35:///////;UTG2 (Hero)$23.04:///////;MP1$13.44:///////;MP2$16.96:///////;MP3$12.73:///////;CO$28.90:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with 8:d, 8:s.
UTG1 folds, Hero raises to $0.40, MP1 raises to $1.10, 3 folds, BU calls $1.10, 2 folds, Hero calls $0.70.

Flop: ($3.45) 5:h, 5:s, 7:c (3 players)
Hero checks, MP1 bets $2.30, BU folds, Hero calls $2.30.

Turn: ($8.05) T:d (2 players)
Hero checks, MP1 bets $5.40, Hero folds, MP1 gets uncalled bet back.

Final Pot: $8.05.

Przeciwnik ma staty 19/13/13.8 po 70 rękach. Jego wysoki 3bet i call z BU zacheciły mnie do calla pre flop. Jest sens bez seta tu taj callować? on tam moze miec pełno brodwayów dlatego sprawdziłem, żeby zobaczyć co zrobi na turnie. Nie odpuszczał i wysoko betował dlatego odpusciłem. jak to grać? fold pre? albo fold na flopie?

Jak tu grać ?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Jozio0506
Oldschool Grinder

Jesteście na deepach także nie ma żadnego problemu z callem.

Natomiast nie jestem pewien co robić z 77 jeśli spodziewam się masy bluff3betów od tego MP1. Ale to tak trochę abstrahując.

Na flopie dałeś się złowić. Nie posądzałbym go o cbet bluff vs 3way z fishem (?). Czy ten BU jest fishem (może szeroko callowac flopa), czy regiem (może mieć mocny range).
No, ale jeśli jest do tego zdolny, to tym bardziej może dalej ładować w Ciebie na turnie bądź riverze. Nie wytrzymasz do showdownu oop.

Szkoda, że nie dałeś żadnych informacji o BU. Może dałoby się coś ciekawszego zrobić preflop :P.

Odpowiedz
Cytat

Hej!

Po co callujesz pre? Pod set minig zatem czemu sprawdzasz cbet vs 2 graczy na sparowanym boardzie? Skoro uwazasz ze twoje 88 jest tak dobre na jego zakres to czemu nie 4betowales pre flop? W taki doscy dziwny sposob chce Ci zobrazowac ze call flop zupelnie mijal sie z celem. Jest to po prostu fold.

W dodatku jesli ktos sporo 3betuje masz mniejsza szanse na wygranie stacka post flop. Dlaczego? No dlatego ze jego zakres bedzie luzniejszy i nie posiada tylko samych rak z top range a rowniez sporo shitowych badz posrednich ktore nie beda dazyly do ai. Za to czesto beda chcialy pot controlowac.

Wniosek z tego taki ze jesli callujesz pre to polecam byc ostroznym post flop i myslec co bedzie dzialo sie na kolejnych uliczkach.

Pozdrawiam:)

Odpowiedz
Cytat