Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

87s nl5

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
145 Wyświetlenia
Aksolot

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

CO: $5 (100 bb)
BTN: $10.70 (214 bb)14/12/2,2/33/23/37/77/558
SB: $8.24 (164.8 bb)
Hero (BB): $5.14 (102.8 bb)
MP: $12.50 (250 bb)

vpip/pfr/agg/agg%/steal/wtsd/c-bet/hands

Preflop: Hero is BB with 8 7
2 folds, BTN raises to $0.15, SB folds, Hero calls $0.10

Flop: ($0.32) 7 8 2 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.22, Hero raises to $0.78, BTN calls $0.56

Turn: ($1.88) A (2 players)
Hero bets $1.34, BTN calls $1.34

River: ($4.56) A (2 players)
Hero bets $2.26, BTN raises to $8.43 and is all-in, Hero calls $0.61 and is all-in

Results:

Spoiler

$10.30 pot ($0.43 rake)
Final Board: 7 8 2 A A
BTN showed J T and won $9.87 ($4.73 net)
Hero showed 8 7 and lost (-$5.14 net)

PF - raczej standard.

Flop - myślę ze donkbetem łatwo na takim flopie wystraszyć większość nietrafionych układów z którymi mógł kraść tutaj przeciwnik. Dlatego zagrałem ch/r aby złapać trochę value.

Turn - spada As. Bardzo dużo kombinacji które nadal biję mogły złapać swoją TP, do tego spokojnie strzelam jeszcze raz. Jak dobiera do koloru to niech zapłaci, a jak ma Ax to niech się wypłaci.

River - i wszystko się zjebało. Chciałem tam zagrać push, tylko że kończył mi się timebank i skończyło się takim misclickiem.

Teraz wydaje mi się, że jednak był to zły pomysł.
Pytanie czy po prostu grać c/f na tkim riverze, czy lepiej zagrać min-bet/fold?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
kNoq001

siema

pre nie jest standardem i to powinien byc fold, callowanie sc oop jest po prostu mega ciezkie do rozegrania postflop jesli nie masz zadnego gameplanu popartego informacjami o grze postflop przeciwnika
popatrzylbym na jego steal z BU + fold to 3bet i jesli sporo folduje to po prostu 3betuje go pre

asplayed
flop i turn standard, na flopie takze wole c/r bo on duzo cbetuje (77%)
na river jednak nie widze za bardzo gorszych rak ktore beda callowac, teoretycznie on ma bardoz wysokie wtsd ale nie podales w$sd + ten wtsd moze wynikac z tego, ze on ma bardzo tight range pre, nie wiemy czy sprawdzi tutaj JJ-KK a na pewno zaczeka to behind, dodatkowo wpadaja mu tutaj flushe wiec busto drawow za wielu nie bedzie mial dlatego opcja c/f wyglada ok

pozdro

Odpowiedz
Cytat
rootpl

Moim zdaniem jeżeli on nie ma raise first z BTN koło 35% to nie ma sensu callować OOP 87s, koleś wygląda na tight gracza, ja to folduję pre

Flop gram check zależnie od tego ile on ma cbet, bo jak ma niski to sam robię donka, żeby mi za darmo nie dobierał.
Raise spoko, na asie też gram bet, ale po tym jak się kompletuje na river 2 as to praktycznie nie bijemy nic co on tam może mieć i gram check/fold.

EDIT : trener był szybszy :pokerface:

Odpowiedz
Cytat