Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

87o | BvB raise flop i co dalej?

13 Posty
6 Użytkownicy
1 Reakcje
826 Wyświetlenia
arkhos
Oldschool Grinder

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $16.01 (160.1 bb)
Hero (BB): $10.47 (104.7 bb)
MP: $13.27 (132.7 bb)
CO: $14.51 (145.1 bb)
BTN: $10 (100 bb)

Preflop: Hero is BB with 8♠: 7♦:
3 folds, SB raises to $0.25, Hero calls $0.15

Flop: ($0.50) 2♦: 5♠: 9♠: (2 players)
SB bets $0.30, Hero raises to $0.81, SB calls $0.51

Turn: ($2.12) 7♠: (2 players)
SB checks, Hero ???

Przeciwnik po 43 rękach 29/17

Na większości turnów mógłbym po prostu kontynował agresję, ale na tym turnie 1) przeciwnik gdy dobierał, to trafił flusha, 2) vs jego gotowe układy z flopa trafiłem parę + FD, więc mam equity i mogę je za darmo zrealizować.

Co gracie na turnie i na a) blankowym, b) :spade:, c) 8,7 riverze?

Uprzedzając - tak, uważam że na UNKa (na podstawie tendencji playerpoola) raise na flopie z GS+BDequity jest sam w sobie profitowy i że mimo to rozkminianie turna ma dodatkowe EV+ :P

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Dadramel
PokerStrategist

Czemu tak szeroko sprawdzasz na bb. Jest mnóstwo drawów od których możesz ściągnąć value, ale przy okazji parę z nich blokujesz. Jeśli bet to w okolicy 1$ i fold na raise.

Odpowiedz
Cytat
arkhos Autor wątku
arkhos
Oldschool Grinder

vs OR za 3bb bronię niespełna 50%, ale do mniejszych sizingów o kilka % zwiększam defend.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Do min raise bym sprawdził do 2.5x folduje. Bord jest dość suchy nie reprezentujesz zbyt wiele raisem zrzucam flopa.

Odpowiedz
Cytat
marcin22x
Oldschool Grinder

Musisz grać drugą beczkę chyba że był to bluff raise, po za tym karta dobrze komentuje zbiorem odpalam drugą beczkę

Odpowiedz
Cytat
arkhos Autor wątku
arkhos
Oldschool Grinder

Napisane przez retrograde87
(...) Bord jest dość suchy nie reprezentujesz zbyt wiele raisem zrzucam flopa.

Board suchy? FD, niskie asy mają GS lub parę, 87,76,86 ma GS. Tak samo grałbym praktycznie każde 2 Pair+ na tym stole.

Napisane przez marcin22x
Musisz grać drugą beczkę chyba że był to bluff raise (...)

Przecież nie dla value xD

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

A jaki? ;) mocno zagęszczony to on nie jest. Jeszcze sam blokujesz u niego sd. On tu ma masę Oc. X.r oprócz setów repujesz tylko drawy bo co masz sety i 95s którego w calling range pewnie nie masz.Także wyżej pewnie to nie przejdzie bo goście lepiej czytają gre.

Odpowiedz
Cytat
arkhos Autor wątku
arkhos
Oldschool Grinder

Hmmmm... masz rację - z tymi dwoma parami przesadziłem. Może w takim razie raising range na tym flopie zbudować na podstawie sety + A9, K9 dla value i właśnie takie 87o dla blefu (bo GS z Ax zbyt silne do zamieniania ich w blef)?

Odpowiedz
Cytat
kondziuu
PokerStrategist

ja tu gram bet/fold, jak zagrasz check back to często dostaniesz donka na river albo check/call od jakiejś top pair na blanku. Na river raczej checkback na blanku i 8, na siódemce bet/fold lub call, na kolorze call do małego beta/fold lub bet/fold. na 6 pik bet/shove :)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Jeśli chodzi o defend na flopie to szedł bym w stronę calla i na turnie jakiś raise można myśleć ;) jak będę w chacie zrobię tej Bordzik i wkleję.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

@Retro
Ja już wolę raisować flopa i już na tym streecie szukać FE niż dopiero na turnie gdzie może złapać tę overkartę
Hero mało repuje ale villain słabo się załapał też i to jest najważniejsze. Hero ma jakieś 20% equity i pole manewru z pozycją więc zagrane ok.
Co do turna to wrzuć sobie do Equilaba 50% range i zobacz ile ma FD a ile Top parek, Second parek etc. Pytanie czy chcesz go wyrzucać na tym turnie unka z jego SD value które nie wiadomo czy zrzuci do jednego beta

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Raise na turnie na scary karcie wygląda groźniej niż na flopie.

Po prostu mam trochę inna opcje na rozgrywanie takich bordow.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Poglodowo range wygladaja tak:

Trafiamy go podobnie z tym, że przeciwnik ma wiecej OC.

Pytania:

1. Czy przecwinik bedzie szeroko cbetowal? - mysle ze tak bord jest dosc suchy i spodziewam sie szerokich cbetów
2. Czy posiadam raise range? - nie bo nic nie reprezntuje.
3. Czy bede flotowal? - Tak bo przeciwnik bedzie tu szeroko cbetowal.

Te bordy zaczynaja sie tak naprawde od turna i raise range lepiej budowac od turna. Dodatkowo mam pozycje wiec bedzie sie rozgrywalo bord latwiej.

z 390 kombo mozna spokojnie wybronic 50% zakresu.

Na odpowiednich turnach mozna wlaczyc raise range z np As gdy uzupelni sie flush lub gdy otworzy nam sie FD na daimondzie.
Jesli chodzi o fd to mozna raise odpalic z FD z flopa a np nut FD mozna callowac 2x bo mamy SDV.

GS mozna bronic tylko w daimondach.

Wygladalo by to tak i zachecam do robienia takich analiz bo bedziemy wiedzili czy bronimy odpowiednio czy tez zbyt malo.

Odpowiedz
Cytat