Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

78s nl2

13 Posty
7 Użytkownicy
1 Reakcje
676 Wyświetlenia
hvnnn

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2 (100 bb)
BB: $2 (100 bb)
UTG: $2.07 (103.5 bb)
MP: $3.17 (158.5 bb)
Hero (CO): $2.68 (134 bb)
BTN: $2 (100 bb)

Preflop: Hero is CO with 7♣: 8♣:
UTG raises to $0.06, MP folds, Hero calls $0.06, 2 folds, BB calls $0.04

Flop: ($0.19) J♣: 9♠: T♥: (3 players)
BB checks, UTG bets $0.06, Hero calls $0.06, BB calls $0.06

Turn: ($0.37) A♠: (3 players)
BB bets $0.02, UTG raises to $0.20, Hero raises to $0.50, BB calls $0.48, UTG calls $0.30

River: ($1.87) 2♥: (3 players)
BB bets $0.18, UTG calls $0.18, Hero calls $0.18

Results:

Spoiler

$2.41 pot ($0.08 rake)
Final Board: J♣: 9♠: T♥: A♠: 2♥:
BB showed 6♣: A♦: and lost (-$0.80 net)
UTG showed T♣: T♠: and lost (-$0.80 net)
Hero showed 7♣: 8♣: and won $2.33 ($1.53 net)

Pre: BTN raczej spokojny nit więc call. UTG- mała próbka ale wygląda na dobrego rega, BB unk.
Flop: Utg ładuje blocking beta. Myślę że nie ma sensu tego raisowac. Z lepszych handów które mnie biją może mieć tylko KQ (chociaż wątpie by je otwierał z UTG). Raise może go wyrzucić z większości Ax,Kx, pocketów 99+. Jednak call pozwala mu drawować (chociaż za dużo drawów nie ma i są to raczej słabe drawy: gutshoty z AQ, AK).
Turn: Tutaj zaczynam realizować equity, chociaż myślę że powinienem uderzyć za 0,6
River: Wydaje mi się że najsłabiej zagrany street. As na turnie mnie przestraszył stąd ten scary call xD (chociaż tak na chłodno oceniając to nie wiem dlaczego tak mnie on przestraszył- po analizie wydaje mi się że to nawet dobra karta dla mnie). Raise do 1$ myslę że byłby spoko (UTG wcześniej by się uruchomił nawet gdyby miał KQ, dlatego myślę, że jestem mocno ahead). W przypadku jakiegos shove na river nie widzę opcji na fold.
Jak wy to gracie?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
mistralx

Dla mnie kiepsko rozegrane.
Raisuj Flopa - masz value od 99+, Qx. Grając call dodatkowo dajesz BB genialne oddsy do dokładania z czymkolwiek.

Raise może go wyrzucić z większości Ax,Kx, pocketów 99+

Serio Twoim zdaniem on wyrzuca tutaj sety? Przecież spokojnie możesz mieć w swoim range'u trochę semiblefów i akurat te ręce - czyli 99+ nigdy nie sfoldują.

Jednak call pozwala mu drawować (chociaż za dużo drawów nie ma i są to raczej słabe drawy: gutshoty z AQ, AK).

To chyba argument do raise'u? Call pozwala mu drawować po swojej cenie. A chyba tego nie chcemy?

As na turnie mnie przestraszył stąd ten scary call xD (chociaż tak na chłodno oceniając to nie wiem dlaczego tak mnie on przestraszył- po analizie wydaje mi się że to nawet dobra karta dla mnie).

Szczerze mowiąć to as dla ciebie nie zmienia totalnie nic.

As played - wyżej Turn + raise na river.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Całe rozegranie postflop jest złe. Na flopie oczywisty raise w 3 graczy, zwłaszcza na taki sizing. Nie chcesz zobaczyć później Q, K, 8, siódemka też może wyhamować akcję u przeciwników. Turn nic nie zmienia, jedyne KQ (ewentualnie BB mógłby dorzucić preflop Q8s, bo się tak nieraz zdarza), bije Cię od flopa. Większy sizing raise na turnie. River to już totalna abstrakcja rozegranie. Można wykluczyć u przeciwników KQ, po takiej akcji, więc spokojnie grasz raise i możesz wrzucać stack. Nawet jakbyś zabetowal overbet all in na river, to sety mogłyby sprawdzić po takiej akcji. Unikaj grania slowplay na mikro, raz że często traci się value, dwa często przeciwnik dobierze coś lepszego po naszym rozegraniu slowplay i wtedy Ty mu się wyplacasz.

Odpowiedz
Cytat
hvnnn Autor wątku
hvnnn

Byłem świadomy że callując flopa daje mu oddsy, a dodatkowo każdy 8/Q/K na flopie jest dla mnie porażka. Ale spójrzmy na to przez chwilę od strony villain, który jest dobrym regiem (cieżko mi coś wiecęj konkretnie powiedzieć o jego grze, bo mam małą próbke). Spada taki board. Myślę, że jeśli on tu ma jakieś szansę na drawowanie gra standardowo cbet za okolo 60/70 pota (semiblef). KK/AA/ AK też tutaj betuje. Dlatego UTG niema praktycznie w swoim rangu drawów. Jak trafił nuts straighta to może rownież cbet lub slowplay. Ten blocking bet villaina wygląda mi bardziej na trafionego seta// 2 pairs które gra bet/fold niżeli jakąś próbę semiblefu/ drawowania. Patrząc na wynik i sposób rozegrania uważam że UTG zrzuca na raise seta. Jedynie obawiałem się BB który był zagadką. Dlatego uważam ze flop może tricky zagrany ale nie był zły. River tragicznie, turn też myślę że mogłem lepiej.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Bądźmy poważni, na tym flopie nikt nie spasuje seta, nawet jak trafi na strita, ma ok. 35% szans na wygranie rozdania. Prędzej już może odpuścić na turnie, gdzie szanse w starciu że stritem spadają (jeśli przyjmiemy, że board się nie sparowal na turn). Dodatkowo sety, nie chcą zobaczyć wielu kart na turn o czym już wspomniałem wcześniej, dlatego będą chciały wrzucić tu stacka na flopie, zwłaszcza że gra mamy 3 osobowa akcje, gdzie dawanie tanio nastepnych kart, może skończyć się źle. Ty że stritem również nie powinieneś pasywne rozgrywać tutaj w 3way, zwłaszcza że kart, których sety nie chcą zobaczyć, Ty również nie chcesz.

Odpowiedz
Cytat
hvnnn Autor wątku
hvnnn

To dlaczego gra taki niski sizing na flopie? on sam nie chce pozwolić przeciwnikowi drawować, jemu też kupę kart na dalszych streetach nie pasuje, a mimo to gra za ok 33 procent puli i to z mocną gotową reką.

Odpowiedz
Cytat
mistralx

Dwie sprawy:

1. Co to znaczy mała próbka? Żeby dać komuś kredyt zuafania na bycie dobrym regiem, potrzebujesz naprawdę sporej próbki. Poza tym - z całym szacunkiem (większość z nas przechodziła przez NL2), ale NL2 i dobry reg wykluczają się wzajemnie.

2. Nikt nigdy nie zrzuci seta na tym boardzie. To jest totalnie odrealnione założenie.

Wiesz w czym jest problem c-betu za 1/3 na tym boardzie w MWP? Ano problem jest taki, że taki c-bet nigdy nie powinien mieć tutaj miejsca. Bez względu czy UTG trzyma nutsy, sety, dwie pary, OESD - doesn't matter. Po prostu w tym spocie zagranie za 1/3 nigdy nie będzie dobre. Dla mnie to automatycznie dyskwalifikuje go z bycia dobrym graczem.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Ja miałem na myśli, że nikt na NL2 nie spasuje seta w tej sytuacji, nigdy nie widziałem, żeby ktoś na dwojkach, nawet przy takich boardach pasowali sety.

Odpowiedz
Cytat
hvnnn Autor wątku
hvnnn

Probka mała to w tym wypadku znaczy 50h. Pomimo to gośc gra 27/20 af2. Vpip/pfr rośnie wraz z dalszymi pozycjami (coś tam kuma nt. pozycji), a hm2 poakzuje mi że wcześniej zagral jedno rozdanie gdzie miał seta i zagrał agresywnie. I wiem że dobry reg na nl2 to mit, ale miął to być skrót myślowy od: gośc grający znacznie lepiej niż reszta player poola

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Po 50 rękach to ja czasem jestem 9/9 a overall mam 22/18 także wiesz..Flop raisuje 4x co najmniej i nigdy nie gram just call na takim action boardzie. Turn grasz zdecydowanie za mały raise. River po takim gej becie wpierdalam stacka i niech się oni martwią.

Odpowiedz
Cytat
mastersnakey

Mnie sie ten call pre w ogole nie podoba. Nawet jak piszesz ze btn pasywny to jeszcze blindy mogą sqznac... Nawet jesli nie to na zdecydowanej większości boardow bedziesz musiał foldowac do Cbeta z UTG. Dla mnie fold/3bet pre i nie ma komplikacji grając w multiway w kanapce

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

Napisane przez hvnnn
Ale spójrzmy na to przez chwilę od strony villain, który jest dobrym regiem

Skąd wy bierzecie te pomysły, że na NL2 jest coś takiego jak "dobry reg", litości... Te stawki to jest bastion szaleńców :D Najlepiej tam nie grać w ogóle, odłożyć trochę więcej kasy i od razu styartować z poziomu NL5, a jeszcze lepiej NL10.

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Fold preflop.
As played:
Zakres EP oceniam następująco: 77+, ATs+, A5s-A2s, KTs+, QJs, JTs, T9s, 98s, AJo+, KQo, czyli w swoim zakresie ma wszystkie sety z flopa (9 kombinacji), 2 pairs (4 kombinacje) i KQ (16 komibnacji). Ponadto jeszcze overpary (12 kombinacji) i combo para + sd (22 kombo). BB na poprawny matematycznie call potrzebuje 21.05%, czyli może callnąć sobie wszystko z wyjątkiem 2xo - 5xo. W zasięgu BB jest po prostu wszystko: sety, wszystkie kombinacje 2 pairs, para + sd, para bd. Moim zdaniem należy to rozegrać agresywnie, ponieważ jest mnóstwo kart, które mogą zepsuć board - każda 8,Q i K i karta parująca board. Nie mam bardzo czasu żeby to policzyć, ale wydaje mi się, że prawidłowym zagraniem na unków będzie wysoki raise flop (ok. 0,30 - 0,36$), ponieważ bije Cię tylko KQ oraz K8. Rozważam fold do 3betu, bo tylko lepsze strighty tu będą wrzucać. Sety i cała reszta będą grać call. Na turnie na A:s zagęszcza board i sądzę, że tutaj trzeba obowiązkowo wrzucić stack.

Odpowiedz
Cytat