Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

78s NL2

4 Posty
3 Użytkownicy
1 Reakcje
248 Wyświetlenia
aleasy77
PokerStrategist

Sprawdzam tą rękę z buttona, bo ma fajną grywalność w multipocie (jeśli coś trafi). Flop przynosi mi top two pairs, stół jest mokry dostaję c-beta i raise, więc postanowiłem dać 3bet (obawiałem się, że ktoś może mieć seta, wydawało mi się, że jeden z graczy ma flush draw, więc jeśli poszłoby kolejne przebicie to trzeba się stackować i przeważnie będę z przodu po za wspomnianymi setami). Dostaję call od utg. Turn to nic nie zmieniająca dama, postanawiam wrzucić pozostały stack do puli i dostaje sprawdzenie, przeciwnik ma nut flush draw. River bezpieczny dla mnie. Co sądzicie o takim rozegraniu tej ręki?
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/20383827_E427491A44

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Większy raise powinien pójść. Sety są mocno poblokowane więcej tu jest overparek i fd od których ciągniesz value.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel
PokerStrategist

Ludzie na nl2 przecieniają wartość fd.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77
PokerStrategist

Dadramel właśnie to wiem, niektórzy nie mogą się z nim rozstać (takich graczy mam oznaczonych, którzy tak grają te drawy jak gość tutaj). retrograde87 jak skończyłem sesję wczoraj to też właśnie pomyślałem, że raise mogłem dać większy (tak z przynajmniej 90 centów), a nawet gdybym wrzucił od razu wszystko, myślę że też byłoby ok i tak pewnie sprawdziłby to ten gościu z nut flush draw.

Odpowiedz
Cytat