Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 78 Nl2

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
201 Wyświetlenia
cimias

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]UTG2$6.92:///////;MP1$2.83:///////;MP2 (Hero)$2.00:///////;MP3$2.41:///////;CO$1.19:///////;BU$2.00:///////;SB$2.38:///////;BB$3.62:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with 7:h, 8:h.
UTG2 raises to $0.06, MP1 calls $0.06, Hero calls $0.06, MP3 calls $0.06, 4 folds.

Flop: ($0.27) J:s, 3:s, T:c (4 players)
UTG2 checks, MP1 checks, Hero checks, MP3 checks.

Turn: ($0.27) 9:d (4 players)
UTG2 bets $0.10, MP1 calls $0.10, Hero calls $0.10, MP3 folds.

River: ($0.57) 4:d (3 players)
UTG2 checks, MP1 bets $0.20, Hero calls $0.20, UTG2 folds.

Final Pot: $0.97.

Results follow:

MP1 shows three of a kind, jacks(Jc Jd).
Hero shows a straight, jack high(7h 8h).

Hero wins with a straight, jack high(7h 8h).

2 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Jeżeli wchodzi do gry tylko z zamiarem trafienia nutsa to odpuść grę z suited connectorami. Czy gdybyś złapał flusha, to też zwalniałbyś w obawie przed wyższym flushem? Na preflopie ten call jest ok, ale tak jak mówię, trzeba liczyć się z tym, że rzadko będziemy mieli tutaj nutsa. Flop to oczywisty check, ale na turnie trzeba już na ten słaby bet i sprawdzenie odpowiedzieć mocnym raisem. Po pierwsze chcesz budować value po trafieniu strita, po drugie mnóstwo kart zabija ci akcję na riverze. Masz flush draw, każde Q, K, 8 będą kartami, które pomogą w zdominowaniu twojego strita. Poza tym może sparować sie board, co zawsze jest też niebezpieczne. Powinieneś grać tutaj raise for value i for protection. Poza tym pamiętaj, że grasz na range przeciwnika, a nie na konkretną rękę, a póki co bije cię tylko KQ oraz mało prawdopodobne Q8. Na riverze nie wyciągasz value ze swojego układu.

Pozdrawiam.

cimias Autor wątku
cimias

No tak, grałem SC złapalem to co chciałem i tego nie grałem.
I racja, dybym złapał kolor to napewno nie chcialbym zwalniać i chciałbym iść na stacki. A ze stritem od dolu juz tak pewnie się tu nie czułem bo bałem się wyższego strita i gdyby bet na turnie był w 2/3-3/4 pota to nawet bym foldował zapewne tego strita bo nie chciałbym sprawdzic kolejnego beta albo allina na river, ale teraz juz wiem, że jest to błąd. Czyli generalnie chce tu iść na stacki i to najlepiej juz na turnie?

Dzieki za ocenę.
Pozdrawiam.