Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77 NL50 >300bb deep

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
200 Wyświetlenia
fidelloz
BlackMember

Siemanko,

chwile tutaj nie zagladalem bo shotuje na NL100 i na NL50 tylko schodze odbudowac stacka, bo mnie na nl100 bija nieco:)

Wklejam ciekawy spot z uwagi na mega deep gre, do ktorej nie jestem przyzwyczajony.

Chwile wczesniej wygralem 4 stacki od tiltujacego rega (w zwiazku z czym moglo to miec wplyw na moj image przy stole)
http://weaktight.com/3502323
http://weaktight.com/3502319
http://weaktight.com/3502324

Ten villain gra kilka stolow, wygrywa na NL50/NL100 2-3bb/100 , nie jest moze super wymiataczem, ale jak na NL50 to w miare niezly jest. Jest tez spamerem na konkurencyjnym forum.

Otwieram dosc duzo i luzno z buttona (jakies 60%)

I teraz tak, ostatnio czytam troche o grze na deepach. Ryzyku bycia over-setted, leverage itp.

Co mi sie rzucilo w oczy to niewielki 3bet jego preflop. Bedac na deepach spokojnie mogl zagrac do 8.

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($162)
BB ($50)
UTG ($50.75)
CO ($55.40)
Hero ($231)

Dealt to Hero 7♦ 7♣

fold, fold, Hero raises to $1.50, SB raises to $5, fold, Hero calls $3.50

FLOP ($10.50) 7♠ 5♣ Q♠

SB bets $6, Hero calls $6

Na flopie nie raisuje jeszcze. Gram IP wiec jesli spadnie 3ci flush, to bede gral pot control

TURN ($22.50) 7♠ 5♣ Q♠ 3♦

SB bets $14, Hero raises to $31, SB calls $17

Tu gram min-raise 4 value. Spodziewam sie dostac
ship od QQ
call od AQ/KQ/KK/AA/AKs/AQs

moglem chyba zagrac do ~~40 euro. Bo tu dostal zdecydowanie zbyt dobre P:O

RIVER ($84.50) 7♠ 5♣ Q♠ 3♦ 9♦

SB checks, Hero bets $44,

Tu mysle ze mam EZ vbeta od KK/AA/AQ/KQ, on nie ma QQ bo by 3betowal turn. Sizing daje na 1/2 pota zeby dac mu 1/3 P:O.

Spoko rozegrane czy mozna bylo rozegrac lepiej?

6 odpowiedzi
prostowtwarz
PokerStrategist

Ja bym tutaj grał raise już na flopie, jak ma FD to nie pozwalasz mu dyktować ceny za dobierania. A jak ma coś z AA/KK to chcesz od niego wygrać jak najwięcej, więc musisz grzać od początku.

Wg mnie za bardzo pasywnie rozegrane, ten raise na turnie też strasznie mały?

Twoja gra przypomina mi grę mojego kumpla fisha który nie lubi obstawiać nawet z mega mocną ręką jak na boardzie leży flush draw, bo boi się że komuś dojdzie i on wtedy przegra dużo.

fidelloz Autor wątku
fidelloz
BlackMember

Napisane przez prostowtwarz
Twoja gra przypomina mi grę mojego kumpla fisha który nie lubi obstawiać nawet z mega mocną ręką jak na boardzie leży flush draw, bo boi się że komuś dojdzie i on wtedy przegra dużo.

Dosc zuchwałe słowa jak na gracza NL4 :ayfkm:

Nie bede teraz tlumaczyl prawidel rzadzacych gra na deepach :-P

prostowtwarz
PokerStrategist

Nie bój nic, gram NL200.

I co uważasz na deepie twój raise Turn wygląda tutaj mniej mocno niż raise flop?

Jak chcesz wyciągnąć jak najwięcej to musisz podbić już na flopie.

Chyba że grasz ogólnie bardzo TIGHT i fit or fold w 3betowanych pulach i inni to wiedzą to będziesz miał tutaj ciężej.

Ale jeżeli grasz NL100 i schodzisz na NL50 to myślę że próbujesz exploitować agresją tamtejszych regów, więc wtedy easy raise flop.

fidelloz Autor wątku
fidelloz
BlackMember

Luzik, no offence.

Wg mnie zeby sie zestackowac za >300bb trzeba miec nutsa , lub solidnego bluffcatchera. Dla mnie moj set 77 na flopie jest 2nd nutsem ale na river bija go jeszcze 2 straighty i 1 set QQ. Poza tym, on ma w range slabego bluffcatchera, wiec vbetuje tak by mnei sprwadzily rece typu AQ/JJ/KQ/KK/AA, wiec nie moge wrzucac, bo on spasuje.

Takie moje zdanie. Rzeczywiscie moze powinienem raisowac flopa, staram sie raz raisowac flopa, raz turna i mylic przeciwnikow.

prostowtwarz
PokerStrategist

Tutaj ten spot też zalezy duzo od twojego image'u.

Ja tutaj nie obawiał bym się stackować na tym flopie nawet 300bb deep, bo często też bedę grał w podobnej sytuacji raise jako bluff. Regularsi wiedzą że w deep spotach gram bardzo agresywnie IP, wiec czasem nawet sie spodziewam jakiegoś 3beta z gołymi oversami.

Pozdro!

uche18
Oldschool Grinder

czesc

300bb powoduje ze drawy maja wieksza moc dlatego kiedy raisujesz juz na flopie twoj opp nie mysli zaraz ze masz seta tylko ze probujesz go wybleffowac

Jesli ma nutsa to co zrobisz na T zrobisz hero fold?? pewnie i tak wpakujesz kase wiec nie grajmy scary money

dla mnie raisje flop bet turn i bet R gdzie praktycznie nigdy nie spodziewam sie dostac raise i musze przyznac ze bylo by mi niezmiernie przykro gdyby sie tak stalo

tak jak ty pograles to wyzej Turn i soczysty v-bet na R

Pzdr