Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77 nl50

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
197 Wyświetlenia
czak2
Oldschool Grinder

Full Tilt - $0.50 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $96.75 18/13/4/52/3/86 378h vp/pf/af/afq/3bet/f3bet cbet F 78%
Hero (SB): $56.50
BB: $102.60 50/26/2/36 34h vp/pf/af/afq
UTG: $51.85

Hero posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has 7♣ 7♦

fold, BTN raises to $1.25, Hero calls $1.00, BB calls $0.75

Flop: ($3.75, 3 players) 6♦ 2♠ 7♥
Hero checks, BB checks, BTN checks

Tutaj decyduje się na ch/r flop nie jest jakoś strasznie szpetny chociaż leży troche str8 draw jednak wydaje mi sie że BTN często będzie go tutaj cbetował z air plus BB moze czasami wylecieć z jakimś betem

Turn: ($3.75, 3 players) 9♦
Hero bets $2.50, BB calls $2.50, fold

Plan się nie udał więc trzeba zacząć budowac już pule więc betuje. Mogłem betowac spokojnie za 3$ oni tutaj i tak nie wyrzucą 9x/78/88/55 a często pewnie sprawdzą jeszcze szerzej.

River: ($8.75, 2 players) 4♣
Hero bets $6.00, BB raises to $26.75, Hero ??

Spada 4która uzupełnia 53 jednak bije mnie tylko 53 i 85 no i ewentualne 99 jednak on ma tu masę słabszych rak 7x/9x/pp i jakieś randomy które chętnie sprawdzą więc betuje w miare wysoko bo on i tak pewnie nie wyrzuci.

Kiedy dostaje pot raise to jak to gracie??
Z jednej strony bije mnie tylko 53 i 85 z drugiej on tutaj nigdy nie blefuje bo jak by miał słaby made hand to gra tylko call. Jednak wydaje mi się że wyrzucenie tutaj seta było by lekką przesadą bo jednak on może mieć słabsze slowplayowane sety i 2parki więc te 33% powinienem miec??

6 odpowiedzi
fidelloz
BlackMember

Zwroc uwage, ze on jest bardzo tight , wiec nie stealuje light z buttona, wiec nie ma czesto/ nigdy 53s.

Wiec jego vrange to moga byc 2 pary, sety + OP. Nie wiem jednak czy call nie bedzie lepszy niz raise all in z tego wzgledu, ze te 2 pary czy JJ+ rzadko sprawdzą. Ale chyba czesto bede gral nawet 3b all in.

czak2 Autor wątku
czak2
Oldschool Grinder

Napisane przez fidelloz
Zwroc uwage, ze on jest bardzo tight , wiec nie stealuje light z buttona, wiec nie ma czesto/ nigdy 53s.

Wiec jego vrange to moga byc 2 pary, sety + OP. Nie wiem jednak czy call nie bedzie lepszy niz raise all in z tego wzgledu, ze te 2 pary czy JJ+ rzadko sprawdzą. Ale chyba czesto bede gral nawet 3b all in.

Nie zostaje w rozdaniu z BTN tylko z BB który kroi się na donka ;)

fidelloz
BlackMember

Faktycznie :D

Sorry, jestem w pracy i pobieznie czytam :-P

siweq86
Oldschool Grinder

Ja bym się chyba pokusił o donk w rozdaniu z fiszem, bo moim zdaniem openraiser zbyt często przeczeka ten flop grając z fiszem. Na river ja gram shove. Trzeba pamiętać, że przeciwnik to fisz, który może nam pokazać czasami QQ+. Zbyt mało Cię bije, a od zbyt wielu słabszych rąk dostaniesz call, aby samemu tylko callować.

prostowtwarz
PokerStrategist

Donk flop mi się nie podoba bo tutaj mamy cały board crushed. TP ciężko tutaj mieć z powodu twojego seta. 6 rzadko jest w ich zakresie, więc najczęściej zobaczysz tutaj 2 folds.
Lepiej tutaj czekać na jakąś akcję od preflop raisera. Nie boimy się tutaj karty na turn, a o tą kartę mogę zaczepić się BB i BTN i wtedy zyskujemy value.

Ja donkuje jeśli nie oczekuje tu częstego cbeta. Jeśli oczekuje to gram check-call flop i turn i check-raise river. As played - większy donk turn. Ja gram bet-call river chyba, że mój przeciwnik jest bardzo pasywny na river.