Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77 Nl5

12 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
304 Wyświetlenia
Zeinabel

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$6,18:212/18/13/4,6/15/25/67/80;BB$6,10:22/36/5/-/22/100/-/50;Hero$5,00:///////;[/tg]
0,02/0,05 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is UTG2 with 7♥, 7♠
Hero calls $0,05, 5 folds, SB calls $0,03, BB checks.

Flop: ($0,15) 8♦, 7♦, 9♠ (3 players)
SB bets $0,15, BB raises to $0,45, Hero raises to $1,35, SB calls $1,20, BB raises to $6,05 (All-In), Hero calls $3,60 (All-In), SB folds, BB gets uncalled bet back.

Turn: ($11,40) T♣
River: ($11,40) J♦ (2 players)

Final Pot: $11,40

Results follow (highlight to see):
Hero shows strit, do walet (7h 7s)
BB shows strit, do walet (6c Th)

Hero wins with strit, do walet (7h 7s)
BB wins with strit, do walet (6c Th)

Powinienem złożyć na all-in od BB?

Pozdrawiam,
Z.

11 odpowiedzi
zendera

1. Postaraj sie podbijac pary na rece z kazdej pozycji - dzieki temu jest mniejsza szansa, ze wejda rece takie jak mial BB - T6o.

2. Dobry call, mimo tak drawowatego stolu - z taka karta warto sie stackowac. Miales 10 outow, zeby dostac fulla/karete. Jesli przeciwnik nie mialbym w tej sytuacji monster drawa (OESD + flush draw), to bylbys faworytem.

Tak jak napisał zendera, raise preflop.

Wolandooo

Raise preflop, pozwolę sobie wkleić niczym Rusher: ;)

"Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpujac nie zyskujemy zadnych informacji o rekach przeciwnikow. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, ktore moga nas wykonczyc. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciezko bedzie nam kogos wyrzucic z rozdania, a tak naprawde showdowny to nie jest rzecz, do ktorych dazymy. Showdowny chcemy miec tylko z nutsami, a reszte rozdan, nalezy wygrywac na wczesniejszych streetach. I jeszcze czwarty powod. Jesli trafimy uklad, na ktory polujemy to nie wyciagniemy z niego pozadanej wartosci, poniewaz nasze bety beda ograniczane przez pule." (c) Thorek

Na takim flopie warto się stackować, ale tak to już jest przy zlimpowanych pulach ;)

Zeinabel Autor wątku
Zeinabel

Znaczy myślicie, że przykładowo podbijanie z UTG 22 to dobra decyzja?

Powiem szczerze, że zastanawiałem się nad podbijaniem wszystkich PP ale nie chciałem mieszać.

Dzięki za oceny.

pickars

raise preflop z utg2 z 77?? moim zdaniem fold preflop... to nie jest sh panowie...

Ja podbijam każda PP z każdej pozycji i z mojej starej bazy danych(której już nie posiadam) wynikało, że jestem na tym sporo na plusie.

Wolandooo

Zakres rąk z UTG jakie gram obecnie to: 22+, AK, AQs. Ze wszystkimi parami mam spory zysk wg statystyk.

@pickars
To grasz SSS Bigstackiem :)

zendera

a ja: 22+, AK, AQ, AJ, QJs, KQ (jesli ktos chce bardziej tight, albo trafia na stol bardziej loose to tak jak Wolandooo).

Podbijanie 22 z UTG jest dobrą decyzją. Pasujemy bardzo rzadko, np. jak stół jest mega agresywny i co chwila widzisz 3bety - taka sytuacja raczej nie ma czesto miejsca na niskich limitach.

Wolandooo

zendera napisał
a ja: 22+, AK, AQ, AJ, QJs, KQ (jesli ktos chce bardziej tight, albo trafia na stol bardziej loose to tak jak Wolandooo).

Podbijanie 22 z UTG jest dobrą decyzją. Pasujemy bardzo rzadko, np. jak stół jest mega agresywny i co chwila widzisz 3bety - taka sytuacja raczej nie ma czesto miejsca na niskich limitach.

Trochę bardzo szeroko grasz z UTG ;) Masz dochód z takich rąk jak np. QJs? Ja gram ją tylko z CO/BU.

pickars

Po waszych wypowiedziach prosilbym jakiegos trenera o ustosunkowanie sie do zakresu podbijania z wczesnych pozycji.

Z tym QJs z UTG to trochę przesada, ja gram tą ręke z MP3, CO i BU. Chociaż jeśli umiesz w longrunie rozgrywac ja ną plus z tej pozycji, to czemu nie :P