Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77 Nl5

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
137 Wyświetlenia
Raven87

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP2$5.00:///////;MP3$1.68:///////;CO$8.93:///////;BU$1.92:///////;SB (Hero)$6.80:///////;BB$4.08:///////;MP1$5.24:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 7:d, 7:c.
3 folds, CO raises to $0.20, BU folds, Hero calls $0.18, BB folds.

Flop: ($0.45) 3:c, 5:d, 7:s (2 players)
Hero checks, CO bets $0.35, Hero raises to $0.70, CO calls $0.35.

Turn: ($1.85) K:s (2 players)
Hero bets $1.30, CO folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.85.

Czy mogłem z tego spota wycisnąć jeszcze więcej value? Wybrałem post flop check bo sądząc po jego statystyce cbet i vs missed cbet i tak postawi zakład kontunuacyjny a moim cbetem (67% fold) moglbym go wyrzucic z rozdania. Nie wiem czy bet na turnie wszedlby gdyby nie ten check raise, tu juz mozna gdybac. w każdym razie chętnie dowiem sie jaka jest optymalna linia gry. Ten spade na turnie sprowokował mój bet, wolałem bezpiecznie zakonczyc akcje tutaj niz udawać blef na river. Gdyby nie spade na T chyba bym poczekał

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Ty cbetowac nie mogles. On mogl - Ty gralbys donkbet. Ogolnie gram tutaj zdecydowanie mocniejszy check/raise - celujac w overparki, bo to glownie Cie sprawdza. Spokojnie 1,1 czy 1,15$ mozesz tu grac - grajac mniej tracisz value n a action killerach na turn, wlasnie np. na takim K, ktory jest scary dla jego TT type of hands, bo ten garcz nie mysli o tym, co masz, tylko pewnie o tym co lezy na boardzie. Sam na turnie nie wiele tu zmienia, on ma malo kombinacji runner FD - wiedzac ze on jest aggro itd. mozesz grac tu check, liczac na to ze on bedzie kradl pota widzac Twoja pasywnosc + nie sadze ze od tak typu 88-QQ dostajesz 2x call. Oczywiscie bet tez nie jest zly, ale gram stosunkowo nisko.

Odpowiedz
Cytat