Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77 Nl5

12 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
265 Wyświetlenia
daveronek

PokerStars, $0.02/0.05 NO Limit Texas Holdem Cash Games, 8 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
SB: $4.12
BB: $3.40
UTG: $5.22
UTG+1: $9.61
MP1: $4.14
MP2: $12.42
CO: $5.54
Button: $2.50

Dealt to UTG 7♥ 7♣

Pre-flop:
UTG calls $.05, UTG+1 calls $.05, (4 folds), SB calls $.03, BB checks

Flop: ($.20) J♣ 6♥ 7♠ (4 Players)
SB checks, BB checks, UTG bets $.10, UTG+1 calls $.10, SB calls $.10, (1 folds)

Turn: ($.50) 4♣ (3 Players)
SB checks, UTG bets $.30, (1 folds), SB calls $.30

River: ($1.10) 9♣ (2 Players)
SB checks, UTG bets $.50, SB raises to $3.67 and is all-in, (1 folds), SB returns $3.17

Results:
SB wins $2

11 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

To samo co wcześniej. Linia open limp/call będzie bardzo czytelną linią. To samo też co w 33 tyczy się tutaj flopa. Lead bet to bardzo dobra decyzja, ale gramy tutaj przy zlimpowanym preflopie bet pot na flopie, a nie bet w połowę puli. Turn już normalnie w zakresie 2/3 - 3/4 puli, czyli ponownie za nisko. Postanowienie betu jest tutaj obowiązkowoe. Nie podoba mi się natomiast twoja linia na riverze, bo ja tam widzę jednak call, a nie fold. Zacznijmy od tego, że sam twój bet jest tutaj już zdecydowanie za niski. Zauważ, że masz monstera i od flopa ograniszcasz sobie pulę, zamiast ją budować. Dostajemy raise od SB i pytanie czego tutaj się boimy? Widzisz tutaj T8? Flush? Nie wierzę tutaj w backdoor flusha. Jakieś tam kombinacje mogły się zabłąkać, ale to naprawdę marginalna część jego range. Widzę natomiast niższego seta i różne kombinacje 2 par. Nie odpuszczałbym tutaj seta.

Pozdrawiam.

Dinopo

Rlly? Nie widzisz tutaj flusha? Ja w takich sytuacjach przy ultra limpowanych pulach nadmiernie czesto widzialem tego flusha tak grajacego....
Anyway nizszego seta tak grajacego tutaj nie widze jedynie poza flushem jakies magic 2 pairs zlapane na river wlasnie...
Oczywiscie jeszcze widze tutaj magic straight... SB mogl miec any2 dopelniajac , ale to niestety tez nam nie pomaga....

Thorek

Any2 dopełniając z SB to się zgodzę, ale on tu jeszcze sprawdza bet na flopie (to że wysokość betu jest zła i zachęcając do gry to inna sprawa), który jest dość suchy. Tak jak napisałem w jego range mogą być jakieś flushe, ale skoro on dopiero do backdoora to tym bardziej odda nam stack z dwoma parami.

Dinopo

Tak odda z dwiema parami , ale spojrz na jego gre mimo wszystko.
Jedyne dwie parki jakie tu widze to z ta z rivera rozumiem myslenie , ze wieksza szansa na te dwie parki niz na flusha , ale tutaj dochodzi fakt wrzucenia stacka na flushu , a nawet fishki obawiaja sie jego wiec tutaj tez wieksze prawdopodobienstwo flusha (w dodatku myslac , ze mial jakas parke jeszcze jednak mozna dac tutaj do prawdopodobienstwa tego magic strita , ktory jednak tez nas bije).
Nie wiem czy wrzucanie tu stacka jest jednak dobrym pomyslem.

edit: co do strita zle spojrzalem musialby byc made anyway tez troche straszy dwie parki taki board.

Thorek

Strit jedynie 58 jeśli już, bo T8 to byłby sick call flop. Gracze z micro naprawdę lubią jakieś dziwne zabawy w slowplay szczególnie przy zlimpowanych pulach, a nie stronią też od blefów przy scary card. Dla mnie to zrzucenie jest tutaj mocno średnie. Jeżeli już miałbym tak mocno obawiać się boardu, to lepiej zagrać check behind, ale tak jak mówię w backdoory rzadko wierzę i traktuję je, jako bad beata. Inna sprawa, że gdyby nie zły bet size'ing to rozdanie zupełnie inaczej mogło się potoczyć.

Dinopo

Check behind niby nie mozemy , bo przeciwnik po nas wykonuje akcje.
Chodzi ci o check/call , ale jakby betowal all-ina mamy niby to samo (no latwiej uciec w sumie i chyba tam bym wolal zagrac + wieksza szansa na blefy u przeciwnika badz cos slabszego do callowania , bo fishki wola raisowac air po checku - kochaja to doslownie. Mysla , ze jak grasz check sie poddajesz tym bardziej na takich boardach.
Mowisz o sick slowplayowaniu... tak jest na micro , ... , ale sick callowanie rak nie powiazanych z boardem w multiway pocie to marzenie fisha...
Callowanie na gutshota w multi to ostry standard , a dochodzace backdoory w multiway pocie to codziennosc na micro tym bardziej.
W dodatku jak przypominam sobie rozdania (a ostatnia analizowac gre probowalem , bo gralem jak debil i troche spadlem sporo slabej gry) to na prawde rzadko , a nawet b.rzadko widzialem zeby fishe slowplayowaly 2 parki.
Oni kochaja slowplayowac , ale kolory , sety , strity i oczywiscie Asy.

Co to sizingu wiadomo niestety patrzac na rozdanie musimy myslec tak jak nam dane.

Thorek

Mamy przewagę pozycji nad przeciwnikiem. Hero UTG villain SB.

Dinopo

Omg nie wiem jak moglem to przegapic :facepalm: totalny.
Wiec jesli flop i turn by sie betowalo normalnie check behind river bylby optymalny?

Thorek

Jeżeli zakładamy, że gramy na mocny range i chcemy foldować na raise to tak, tylko tak naprawdę dla mnie ten board nie jest dla nas niebezpieczny i uważam, że mamy od czego ciągnąć tutaj value, także ja osobiście tutaj betuję, ale jeśli uważasz, że nie dominujesz nad przeciwnikiem przy tym boardzie to ewentualnie możesz zagrać check behind.

Pozdrawiam.

Dinopo

Dzieki sorka , ze tak naspamowalem przeze mnie musiales zagladac tutaj kilkakrotnie. Jestem zlym czlowiekiem potem ludzie sie dziwia , ze sa kolejki w ocenie... moja wina :f_rolleyes:

Thorek

Oj tam, nie jesteśmy po to, żeby odhaczać rozdania, tylko po to, żeby was uczyć czy też pomagać w rozwoju, dlatego jak coś jest niejasne, to takie dyskusje są wskazane, tym bardziej że ten spot nie jest wcale taki all clear, gdzie jesteśmy super ahead, a raczej jest to dość close spot, także twoje pytanie wcale nie były pozbawione sensu.

Pozdrawiam.