Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77 Nl4

17 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
353 Wyświetlenia
krzychummmm

iPoker - $0.04 NL - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (BB): $3.94
UTG: $1.09
CO: $5.74
BTN: $7.84
SB: $6.23

SB posts SB $0.02, Hero posts BB $0.04

Pre Flop: ($0.06) Hero has 7♣ 7♥

fold, fold, fold, SB raises to $0.08, Hero calls $0.04

Flop: ($0.16, 2 players) 8♠ T♣ 7♦
SB bets $0.16, Hero calls $0.16

Turn: ($0.48, 2 players) 9♠
SB bets $0.27, Hero calls $0.27

River: ($1.02, 2 players) 3♥
SB bets $0.59, fold

Ten sam gracz co wcześniej znów sobie nie poradziłem, ale tu to chyba miał pewnego strita.

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
jarrekz

Hi,

Pf std, mozna tez 3b pf w BVB, ale nie jest to koniecznie oczywiscie na tym limicie.
Na flopie gralbym zawsze raise, flop jest tak drawowaty ze sporo kart popsuje Cie akcje na turnie i bedziesz musial grac seta ostroznie, a przeciez chcemy jak najwiecej zarobic dlatego trzeba budowac pule juz na flopie i ja protektowac.
As played to na turnie std call, nie ma sensu raise bo sie izolujemy na lepszy range= strit, na R imho latwy fold, koles wyglada na dosc ogarnietego gracza i jego staty wygladaja solidnie.

pozdro

Odpowiedz
Cytat
krzychummmm Autor wątku
krzychummmm

Rzeczywiście lepsze był by ten raise, nie pomyślałem tylko chciałem by zainwestował trochę i w riverze na stacki zmierzyć się, ale zły board do tego.

pf chyba 3bet nie dobry bo nie będzie zasady sprawdzenie 20, za małe mamy stacki.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Wlasnie, zapomnialem napisac ze masz zawsze grac stackiem 100bb, tutaj widze ze nie masz pelnego stacka a to jest blad.
Co do 3b pf to mialem na mysli troche inne stawki, powiedzmy;] dynamika, plus to ze sb np duzo kradnie i potrafi tez 4b blefowac, wtedy 77 calkiem ok do 3b pf.

Odpowiedz
Cytat

Nevah evah fold!

Jak się decydujemy calldownować, to konsekwentnie. Turn std call, ale już blank R nie? Palenie ciężkiej kasy.

Na R betuje maaaaaasa gorszych handów, JJ+, Tx, nie wiem, two pair.

Ofc raise F jest obligatoryjny, ale as played nie mamy prawa tego foldować na R.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

zabawne ze sadzisz ze on tam widzi value w betowaniu dwoch parek i JJ.
Nie bede sie sprzeczal, Ty masz swoje wizje, natomiast dziwie sie ze oceniasz nadal limity nl2-5 skoro powinienes mysle oceniac limity nl20-50 i moze nl100 skoro chcesz sie piac w gore.

Odpowiedz
Cytat

A skąd taka agresja, i nawiązanie do stawek? Mam ja się wypowiedzieć na ten temat? Będziemy się bawić w podważanie kompetencji? Ja nie mam zamiaru, chyba, że bardzo tego chcesz.

Zauważ również, że mój status nie pozwala mi na dostęp do działu wyżej.

Wracając do ręki, zabawny jest fakt, że z ust sędziego pada stwierdzenie, że random unk z NL4 nie będzie barrelował 3x OP czy 2pair. A nawet pójdę krok dalej, NAJLEPSZY gracz z tych stawek będzie tam uderzał 3x z OP/2pair.

Nvm, sam fakt, że call T jest dla Ciebie oczywisty, ale już call R na blanku nie, zasługuje na potępienie.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Jaka agresja, czlowieku.
Mozesz probowac podwazac moje kompetencje, prosze bardzo.
Do reszty sie nie ustosunkuje, bo swoje poglady przedstawilem.

Odpowiedz
Cytat

Jaka agresja, czlowieku.

Po prostu nie lubię, jak ktoś nagle wyjeżdża z takimi nawiązaniami, zupełnie odbiegającymi od tematu. Nie oceniam rąk chcąc podnosić swoje umiejętności, gdyż znam lepsze sposoby, i je stosuję.

Uważam też, że ideą tego działu jest przedyskutowanie ręki w każdy możliwy sposób, a nie napisanie niepodważalnej prawdy przez osobę z niebieskim avatarem.

Myślę, że hero w tym momencie nie ma za dużego pojęcia dlaczego call na T jet standardem, a na blanku już nie. I ogólnie idea foldowania seta w blindwar tylko dlatego, że leży straight jest co najmniej warta głębszej analizy.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Dobra wszystko rozumiem, wyjasnilismy sobie reszte.
Absolutnie nie czuje sie zadna wyrocznia, ani autorytetem, staram sie wykonywac swoje obowiazki jak najlepiej potrafie i przyjmuje krytyke i rady otwarcie, natomiast Twoj ton wypowiedzi,ktory prawdopodobnie, skoro jak mowisz zle odbieram (zbyt agresywnie) i stad uwazalem ze masz jakis problem z moja osoba.

Poprosze Knoqa o ocene reki, byc moze zle ocenilem reke i zbyt personalnie odnioslem sie do Twojego posta, nie uwzgledniajac Twoich argumentow, a jedynie chcialem sie przeciwstawic bo odebralem to jako atak.

Odpowiedz
Cytat
krzychummmm Autor wątku
krzychummmm

Rozumiem mam grać ze stackiem 100bb, ale pytanie na filmach widziałem jak trenerzy zaczynali grę na stole ze stackiem 100bb, więc na stół trzeba wchodzić z większym stackiem? Bo jak wchodzę na stół jestem od razy na pozycji ciemnej i już nie mam pełnego stacka. JAk to z tym jest?

Odpowiedz
Cytat

Jeśli Twój pokerrom nie zapewnia opcji auto rebu'ya (która automatycznie uzupełnia stack jeśli jego wysokość spadnie poniżej ustalonego wcześniej poziomu), to musisz samemu o to zadbać, manualnie dopełniając stack.

Oczywiście jeśli zaczniesz rozdanie z 95+ bb to nie będzie to jakiś straszny koszmar, ale lepiej zawsze mieć pełny stack.

Odpowiedz
Cytat
krzychummmm Autor wątku
krzychummmm

Rozumiem, a powyżej jest jakaś granica ile mieć maksymalnie bb?

Odpowiedz
Cytat

Generalnie nie ma, aczkolwiek jeśli nie czujesz się komfortowo grając np. 200 deep, możesz sobie ustalić, że schodzisz ze stołu po osiągnięciu tej wartości.

Oczywiście jest to kwestia indywidualna, jednak myślę, że na NL4 nie posiadasz jeszcze na tyle skilla, żeby profitowo rozgrywać ręce grając 200+BB deep, bo jednak gra się wtedy inaczej.

Także myślę, że 200 BB to będzie dobra granica żeby zmienić stolik.

Odpowiedz
Cytat
rootpl

Jak masz mocnego bankrolla i mindseta to możesz i 300BB grać, tylko, że wtedy większe swingi są.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat

Winrate też będzie wyższy, ale nie o to chodzi. Jeśli ktoś dopiero zaczyna naukę gry w pokera, nie powinien grać na deepach, gdyż tego zwyczajnie nie ogarnie. Zmieniają się sizingi, częstotliwości poszczególnych zagrań czy też siła rąk.

Także to nie jest dobra rada.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

call turn jest "standardem" bo wciaz mamy outy ktore nam pomoga vs strity
na river mozna ponaciagac range i bedziemy mieli ev+ call
Equity Wygrana Podział
MP2 20.59% 20.59% 0.00% 7h7c
MP3 79.41% 79.41% 0.00% JJ-88, 66, AJs, KJs, QJs, JTs, T9s, 98s, 87s, AJo, KJo, QJo, JTo, T9o, 98o, 87o

na cos takiego nie mamy tam sprawdzenia, jesli zakladamy, ze on betnie wszystkie overpary
Equity Wygrana Podział
MP2 32.50% 32.50% 0.00% 7h7c
MP3 67.50% 67.50% 0.00% 88+, 66, AJs, KJs, QJs, JTs, T9s, 98s, 87s, AJo, KJo, QJo, JTo, T9o, 98o, 87o
i juz mozemy sprawdzac
to jest close i dyskusyjne i pewnie patrzac na jego niskie afq mozna to foldowac

Odpowiedz
Cytat