Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77 nl25

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
147 Wyświetlenia
piotereczek

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Party
SB ($31.20)
BB ($25.85)
UTG ($25)
Hero ($25)
BTN ($25)

Dealt to Hero 7♣ 7♥

fold, Hero raises to $1, BTN calls $1, fold, BB raises to $3.50, Hero calls $2.50, BTN calls $2.50

FLOP ($10.60) 7♦ Q♠ J♥

BB bets $5.03, Hero raises to $12.58, BTN folds, BB calls $7.55

TURN ($35.76) 7♦ Q♠ J♥ J♠

BB checks, Hero bets $8.92 (AI), BB folds

Hero shows 7♣ 7♥

obaj unkowny po 2 ręce max
Otwieram 77 dostaję call z BUT i sqiz z Blinda , mam pozycję nad squizerem i do dodania 2,5 do pota 5,5 i może tamten się jeszcze dorzuci , na flopie trafiam to co chciałem no i betuje koleszka za pół pota , flop taki trochę drawowaty , tamten drugi mógł sprawdzać z jakimiś konektorami więc wolę tu zrobić raise niż tylko call , ale każdy raise to w już mój all in , ale jednak raisnołem tak z 2,5x zostawiając sobie około 10$ drugi kolego zrobił fold a drugi tylko call ?( turn wrzucam reszte
ok
call sprawdzenie preflop na unkowna chyba nie takie złe ?
flop lepszy all in taki raisik czy call ?

3 odpowiedzi

Nawet gdybym tu był na BU i miał tylko tyle do dołożenia, to raczej bardziej optowałbym za foldem. Po prostu zbyt rzadko trafisz tego seta, żeby call był opłacalny. Ty zaś o przeciwniku nic nie wiesz, jaki on tu może zakres 3-betować. Załóżmy, że byłeś na BU, BB sqz, CO calluje i Ty też :)

Trafiasz swoje seciątko, BB startuje z betem 1/2 pota. Teraz rozkmiń ich ranges. Jeśli BB ma tu QQ/JJ, to masz 4,545% że wygrasz to rozdanie - drawujesz do 1-outowca - krótko mówiąc, tak czy siak fundujesz mu stacka :D
Jeśli ma {KK+, AK}, może spaść 7 kart (A, K, T), które mogą być dla Ciebie średnio ciekawe, jednakże i tak nie zmienią Twojej decyzji odnośnie stackoffa.
Bo szansa, że którakolwiek z tych kart wpadnie z flopa na turn to ok. 15%. Zaś jak będziesz brał pod uwagę po prostu lepszą parkę, to są to 2 outy i 4,5%.

A jak on ma AK/KQ i złapie TP/two pair, to ooo Panie... masz stacka :) + on może bluff 2nd barrelować np. na A/K. Czyli IMO call flop i raczej ship turn.
O CO się nie martw, mała szansa, że tu wleciał z KT/T9.

piotereczek Autor wątku
piotereczek

ok, rzeczywiście secika trafię zbyt rzadko i nie wiem czy mi się wypłaci , najlepszy był by fold i poobserwować jak gra , dzięki za ocenę .

Ninjai

Fold pre, nawet przy tych oddsach. W sumie to jest fajny przyklad, ze nie masz tych implied oddsow na ich calego stacka.

Na flopie tylko calluje, bo nie ma FD, ludzie maja max. 8 outow i nawet to jest rzadkie. Call flop i niech sie sami powiesza na turnie. Imo tutaj tez nigdy nie raisujesz KK/AA jak to callujesz pre, wiec na dodatek nie jestes tutaj zbalansowany, bo nigdy nie blefujesz.