Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77 Nl25

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
112 Wyświetlenia
Fura06

Witam,

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

CO: $49.91 (199.6 bb)
BTN: $10.74 (43 bb)
SB: $25 (100 bb)
Hero (BB): $26.10 (104.4 bb)
UTG: $23.97 (95.9 bb)
MP: $25.92 (103.7 bb)

Preflop: Hero is BB with 7 7
2 folds, CO raises to $0.75, 2 folds, Hero calls $0.50

Flop: ($1.60) 6 K 4 (2 players)
Hero checks, CO checks

Turn: ($1.60) 5 (2 players)
Hero checks, CO checks

River: ($1.60) 9 (2 players)
Hero checks, CO bets $1.25, Hero folds

Results:

Spoiler

$1.60 pot ($0.07 rake)
Final Board: 6 K 4 5 9
CO mucked and won $1.53 ($0.78 net)
Hero mucked 7 7 and lost (-$0.75 net)

27/19 agg 24 3bet 3%, cbet 44%, cbet IP 33 po 221h oprocz tego gral tak, ze do tej pory nie ogarniam jego stylu...

PF; gram glownie pod seta... inna sprawa ze 77 nie gra tragicznie... koles tez nie jest jakis agresywny, przez co moge wygrac jesli nie trafie... Raczej lubi callowac... wiec mysle ze stacka bym wyciagnal od OP i TP majac seta...

FLOP: Nie donkbetuje bo nie widze sensu na takim F...

TURN: On czeka... w mojej opini ma KK i cos kolo TT-QQ... Ja moge zabetowac tylko 2 razy i wedlug mnie on i tak to sprawdza... Nikt normalny IP nie gra na takim flopie check z air... Takze poddaje pule... gdyby spadl inny flop to na T betuje... Pewnie uslysze zeraz ze i tak powinienem betowac T :D

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Misiek28

Dla mnie wszystko ok, tylko callowal bym river, czasem betnie jakis trash i wygrasz pota, ale przede wszystkim zbierasz informacje czego on nie cbetuje na takim boardzie, czy pot controluje pockety 77-QQ, 6x moze slowuje KK.
Ale ja jestem cs'em :pokerface: Ta informacja pomoze w budowaniu gameplanu na takiego typka. Jego niski cbet otwiera jakas luke w jego grze i widzac z czym tak gra mozna rozszerzyć calling range oop na niego i probowac go roznymi liniami wywalac z pota i lepiej vbetowac.

Odpowiedz
Cytat
boxer82

jak nie ogarniasz jego stylu to może zaggrać 3-bet preflop?
77 nie jest złą karta ale na większości boardów bedziesz mia "weak pair" z która grasz fold (sam pisałeś że grasz głównie pod seta i zagrałeś fit/fold).

Luźna propozycja, której wcale nie jestem pewien ale prosiłbym sędziego aby sie odniósł do pomysłu 3-betu.

As palyed

Pewnie uslysze zeraz ze i tak powinienem betowac T

Ja tam gram bet bo ?(
- chce wyrzucić overkarty?
- calluja mnie pockety 33, 77+

Tylko jęzeli on tam nie c-betuje to mysle że mozna sie pokusić o zebranie dead money ze stołu, poniewąz wg mnie jego calling range jest równy betting range anie betując umozliwiamy mu zobaczenia karty na river i poprawienie układu
My na T łapiemy dodatkowe outy i w przypadku gdybysmy trafili na R straighta pula jest wieksza

Jak nie trafie R to gram ch/f (poniewąz uważam że jego calling range jest równy beting range , który nas bije)

Odpowiedz
Cytat
Fura06 Autor wątku
Fura06

Siema,

Dzieki za opinie. Hmm nie no calla na R to raczej nie mam bo to zwykle palenie kasy... Sa inne spoty w ktorych moge sprawdzic z czym on tak gra imo... chodzi o to ze w pule wlozylem 2BB a na call potrzebuje 5BB. Hmm za betem teraz tak patrze na T przemawia OESD, ktorego wtedy nie zauwazylem ;/ Wiec imo bet jest dobry... Ale co trener na to gry spada jakis blank?

Boxer82

3bet mi sie na niego nie podoba ;/ on raczej kreowal sie na tago-csa :P wtsd 30 ale tym sie nie sugerowalem, bo mala próbka...co mi daje 3bet? dostane calla i na F za cbetuje on pewnie sprawdzi nawet z niczym bo na takiego mi wygladal, pelno over kart bede mial i ogolnie slabo to widze...

Odpowiedz
Cytat
boxer82

skoro piszesz że on nie opasuje do 3-betu to może rzeczywiście 3-bet nie jest najlepszym rozwiązaniem

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Hey

call w pre flopie jest ok na takiego typa co mało cbetuje.

ja gram tak samo jak Ty tylko że calluję river.

po 3x checkach nawet taki typek może betnąc 22-33 Ax czy inny shit chcąc wygrać pota.

Dlatego ja calluję river.

pzdr

Odpowiedz
Cytat