Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77, NL2

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
336 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG2$2.06:///////;MP1$0.98:///////;MP2$2.06:///////;MP3$1.49:///////;CO (Hero)$2.05:///////;BU$2.37:///////;SB$2.00:///////;BB$2.03:///////;UTG1$4.35:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with 7:c, 7:d.
UTG1 raises to $0.05, 4 folds, Hero calls $0.05, 2 folds, BB calls $0.03.

Flop: ($0.16) 7:s, T:s, 4:c (3 players)
BB bets $0.14, UTG1 folds, Hero calls $0.14.

Turn: ($0.44) 3:c (2 players)
BB bets $0.22, Hero calls $0.22.

River: ($0.88) 5:s (2 players)
BB bets $0.36, Hero calls $0.36.

Final Pot: $1.6.
Results follow:

Hero shows three of a kind, sevens(7:c 7:d).
BB shows a straight, seven high(4:d 6:s).

BB wins with a straight, seven high(4:d 6:s).

Sam nie wiem czy po prostu miał szczęście czy ja źle grałem i powinienem go raisować zamiast tylko sprawdzać. Obawiałem się, że może mieć pare 10.
Jak sądzicie czy powinienem to inaczej zagrać czy poprostu miałem pecha?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
morbrain

obowiązkowy raise najpóźniej na turn (ja wolę na flopie). Nie możesz obawiać się TT bo jest tego tylko 3 kombinacje. Masz value od overpar, drawów, niższych setów

Odpowiedz
Cytat

Jezeli dobrze licze to seta trafisz raz na 12 ( jezeli nie to mnie poprawcie ) wiec przy open za 3 BB przegrasz ( przy zalozeniu ze grasz fit or fold na flopie czysto teoretycznie) 33BB natomiast grajac linia ktora zagrales wygrywasz 40Bb na spota co powoduje ze Twoje zagranie jest tylko delikatnie + EV ( zaloz teraz ze z tych 11 razy przynajmniej w 2 callniesz flopa z 2 para i foldniesz na turn to daje Ci -10BB i Twoje zagranie staje sie juz EV-)

Dlatego set to reka z ktora zazwyczaj chcesz wrzucac staka o ile board nie jest mega mega kijowy dlatego tu jest insta raise na flopie ( i nie powinienes sie bac wyzszego seta zwlaszcza jak masz second nutsa poniewaz kombo TT jest tu tylko 3 mozliwych co jest kropla w morzu jego range ).

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

pamietaj, ze w pokerze grasz na range a nie na jedna reke - to, ze ma TT w rangu nie moze rzutowac na Twoja decyzje bo z takim mysleniem bedziesz raisowal tylko topsety czy nutsowe flushe bo inaczej zawsze znajdziesz jedna reke ktora Cie bija
tutaj masz value od kazdego fd, wszystkich overparek wiec easy raise flop i chcesz sie stackowac jak najszybciej

Odpowiedz
Cytat