Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77 nl2

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
140 Wyświetlenia
Gwiazda02

Everest - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $1.16
SB: $5.09
BB: $2.00
UTG: $3.25
Hero (MP): $2.48
CO: $2.25

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has 7♦ 7♥

fold, Hero raises to $0.08, fold, fold, SB calls $0.07, fold

Flop: ($0.18, 2 players) Q♣ 3♥ Q♥
SB checks, Hero bets $0.12, SB calls $0.12

Turn: ($0.42, 2 players) K♣
SB checks, Hero checks

River: ($0.42, 2 players) 3♦
SB bets $0.30, Hero calls $0.30

Gość 37/24 po 170h fold F cbet 67 AFq R 57
Pierwsze pytanie- po jakiej próbce mogę zwracać uwagę na AFq i mniej więcej od jakiej wartości można przyjąć, że jest wysokie?
Co do rozdania to mysle ze call jest zly, bo board jest scary i on czesciej przeczeka gorsze rece niz zabetuje, ale jeśli na T i R spadają blanki to mogę opłacalnie callować?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
jarrekz

Hi,

Jaki ma call open z SB?
Jak widzisz jego range na F kiedy sprawdza a ma ftcb 67%?

AfqR jest miarodajne po duzej probce, ja polecam sprawdzanie ile/na ile razy wykazywal agresje. Myzle ze po 170h mozna juz cos wywnioskowac, takie minimum to 100rak mysle a to i tak z pewnoscia nie jest obiektywne, a jedynie pokaze jakas tendencje. Wiadomo ze do R sie dochodzi najrzadziej, czyli statystyka ta potrzebuje ogromnej ilosci rak. Jak ktos ma niski WTSD i duzy W$SD to rzadko blefuje na R.
Jak u niego to wyglada? WTSD, W$SD, W$SF?

Z ocena reki narazie sie powstrzymam i chce z Toba troche ja przeanalizowac pod katem stat jakie na niego masz.
Flop to jest napewno bet, na Turnie ja bym chyba czesto odpalil second barrel, poniewaz ja uwazam ze on callujac na sb prawdopodobnie ma dosc okreslony range, czyli pp, jakies mocne brodways. Skoro sa dwie Q na FLopie to jego Qx sie mocno ograniczaja do KQ, AQ i to tyle, skoro spada K na turnie to jego KQ jest bardzo malo prawdopodobne i jego wiekszosc range'u to pp ktore ja moge wyrzucic juz tutaj i wziac sobie free River. Mam tez value od jakichs drawow. Sporo kart na River nas moze zmusic do foldu i on moglby sadzac po jego AFq czesto zamieniac tam swoje slabe showdown value w blef (srednie pp).
CHb na turnie tez jest opcja i teraz decyzja co z Riverem. podaj mi wiecej stat o ktore Cie prosilem wczesniej. Problem z R jest taki ze jezeli on sie zdecydowal tutaj zamienic w blef swoje 88-TT to i tak nas bije.

aha co do AFq, jezeli ktos ma wyzej niz 30% to juz blefuje wiecej i ja jestem skory go czesciej callowac. AFq poniezej 20% to bardzo rzadko blefuje, lub wcale i nie bluffcatchuje takiego typka. Afq25 to juz dosc ciekawie z balansowany i tutaj juz wiecej czynnikow trzeba brac pod uwage.

Zapytaj na swoim blogu to toony mysle ze lepiej Ci to wyjasni z tym Afq niz ja;]

Odpowiedz
Cytat
jaw
jaw

dla mnie turn to second barell
po pierwsze: wyrzucasz czesto tam rece lepsze od swoich takie jak 88 -99
po drugie: zyskujesz value od heart drawow, nie dajac mu darmowo dobierac
po trzecie: grajac second barela mozesz zagrac check back river i masz free showdown, a tak w tym wypadku masz guessin game.

jesli gram check turn gram fold river, bo niby czemu decydujesz sie na call river nie grajac bet turn ? jak bil Cie na turnie, to i bije na river tak jak mowie brak betu na turnie powoduje ze zgadujesz co on moze miec.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Tak jak napisalem wczesniej, uwazam ze mozna foldowac River, poniewaz moga tutaj nas bic rece ktore on postanowil zamienic w blef, czyli np 88-JJ.

Odpowiedz
Cytat