Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77 Nl10

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
240 Wyświetlenia
anajik89

Witam,
rozdanie z czasów, kiedy grałem na NL10 - przygotowane dawno do wrzucenia na forum, niestety bez pełnych statystyk. Zapisałem tylko, że po małej próbce gość rysował się na nita.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]CO$10.85:///////;BU$13.15:///////;SB$11.87:///////;BB$10.25:///////;MP2 (Hero)$10.30:///////;MP3$19.10:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with 7:c, 7:d.
Hero raises to $0.30, 2 folds, BU raises to $0.50, 2 folds, Hero calls $0.20.

Flop: ($1.15) 3:c, 2:c, 5:c (2 players)
Hero checks, BU bets $0.50, Hero raises to $1.80, BU raises to $12.65, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.95.

Linia check/fold w takich sytuacjach wydaje mi się za słaba, bo jeśli gość trzyma broadwaye (bez flushdrawa) to i tak raczej cbetuje i grając raise mam na niego fold equity, zarabiając jeszcze jego beta. A może nie lepszy byłby donkbet/fold?
Pozdrawiam,
anajik89

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
kNoq001

czesc

czyli rozumiem, ze grasz tutaj c/r flop dla blefu vs fisz ktory nie foldnie tutaj pewnie zadnego ?
zwroc uwage na to, ze taki board moga cbetowac tylko pp oraz broadwaye z = masz zerowe foldequity i sam mu wsadzasz kase do pota
pre callowales glownie pod seta bo dostales swietne oddsy i vs slaby gracz masz najczesciej implied oddsy, nie musisz wiec za wszelka cene kombinowac postflop i probowac tego wygrywac - mozna raz c/c i c/f turna bo czasem outy do beda dobre gdy on ma overparke bez fd
donkbet mi sie nie podoba bo znow nie wywalamy lepszych rak a po jego callu, w najlepszym przypadku mamy ~flipa vs fd+dwie over

pozdro

Odpowiedz
Cytat
anajik89 Autor wątku
anajik89

Dzięki za ocenę,
nadmienię, że gość według notatek nie wyglądał na fisha, raczej nita. Sizing jego 3beta mógłby temu przeczyć, ale notatkę o nim zrobiłem na pewno nie bez powodu. Zauważyłem, że murki bardzo często cbetują, nawet gdy flop nie jest do tego odpowiedni - dlatego sądziłem, że mogę grać przeciwko broadwayom bez :club: i zgarnę pota. Na gracza bardzo tight sądziłem, że x/r wywali nawet niskie pp z :club:. Na fisha na pewno bym tak nie zagrał, raczej to, co napisałeś - x/c i x/f na turnie.
Pozdrawiam,
anajik89

Odpowiedz
Cytat