Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77

46 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
4,787 Wyświetlenia
Janeare

Everest Poker $5.00 No Limit Hold'em - 9 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BB): $3.36
UTG: $4.17
UTG+1: $8.53
UTG+2: $1.83
MP1: $2.67
MP2: $4.82
CO: $2.00
BTN: $1.67
SB: $9.43

Pre Flop: ($0.08) Hero is BB with 7 :club: 7 :heart:
2 folds, UTG+2 raises to $0.10, 1 fold, MP2 raises to $0.40, 3 folds, Hero calls $0.35, 1 fold

Flop: ($0.93) 8 :club: 8 :spade: 3 :diamond: (2 players)
Hero checks, MP2 bets $0.38, Hero calls $0.38

Turn: ($1.69) 5 :heart: (2 players)
Hero checks, MP2 checks

River: ($1.69) 7 :diamond: (2 players)
Hero bets $0.95, MP2 raises to $4.04, Hero calls $1.63 all in

Odpowiedz
Cytat
45 odpowiedzi
Szulecm

generalmie to gramy chyba 100bb stakiem
fold flop
a postflop (river) betujemy w 2/3 3/4 puli

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Flop fold? Na sparowanym?

River 3/4 puli? Pijany jesteś?

Odpowiedz
Cytat
Szulecm

Napisane przez Janeare
Flop fold? Na sparowanym?

River 3/4 puli? Pijany jesteś?

pijany jestem
grasz pod seta czy jestes agresorem preflop?

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Napisane przez Szulecm

Co to ma do rzeczy? Ty zrzucasz via każdy cbet? To masz ogromny leak. Skoro gość otwiera z UTG to stawiam go na AK, AQ których nie trafia na flopie, ewentualnie pocketa z którym mam flipa. Poza tym musisz patrzeć na sizing cbeta, nie warto wyrzucać pocketów jeśli agresor zapodaje gaybeta, obejrzyj jakieś filmy żeby nie było że się baba mądra, nie obraź się ale z twoich ocen wyłaniają się leaki, łatwo Cię blefować, przemyśl to.

Odpowiedz
Cytat
Szulecm

Napisane przez Janeare

Napisane przez Szulecm

Co to ma do rzeczy? Ty zrzucasz via każdy cbet? To masz ogromny leak. Skoro gość otwiera z UTG to stawiam go na AK, AQ których nie trafia na flopie, ewentualnie pocketa z którym mam flipa. Poza tym musisz patrzeć na sizing cbeta, nie warto wyrzucać pocketów jeśli agresor zapodaje gaybeta, obejrzyj jakieś filmy żeby nie było że się baba mądra, nie obraź się ale z twoich ocen wyłaniają się leaki, łatwo Cię blefować, przemyśl to.

a jak otwiera 88+ bo to troche bardziej prawdopodobne?

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Napisane przez Szulecm

Hehe teraz wiem że żartujesz, 88 na sparowanym 88 :nh

Odpowiedz
Cytat
Szulecm

Napisane przez Janeare

Napisane przez Szulecm

Hehe teraz wiem że żartujesz, 88 na sparowanym 88 :nh

nie zartuje, zobacz sobie kobieto filmiki z sss lub mss i pomysl z czym oni otwieraja z utg, wstaw do pokerstove i bedziemy w domu

Odpowiedz
Cytat
ydkw1993

.

Odpowiedz
Cytat
daro1993

IMO to jest fold pf bo:
1. jesteśmy OOP
2. musimy być na efektywnych 140bb deep żeby była zasada call20
3. agresor 3betował więc jego range to wysokie broadwaya i PP , a na broadwaya mamy flipa a PP nas dominują

As played raz na flopie też bym to callował z intecją fold na T do jego 2nd barella. Na takim R mamy easy game

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Napisane przez daro1993
IMO to jest fold pf bo:
1. jesteśmy OOP
2. musimy być na efektywnych 140bb deep żeby była zasada call20
3. agresor 3betował więc jego range to wysokie broadwaya i PP , a na broadwaya mamy flipa a PP nas dominują

As played raz na flopie też bym to callował z intecją fold na T do jego 2nd barella. Na takim R mamy easy game

Moim zdaniem za dużo patrzysz w tabelki.

Odpowiedz
Cytat
daro1993

W żadne tabelki nie patrzyłem, jeżeli używasz HM albo PT to możesz sobie wyfiltrować spoty gdzie sprawdzasz niskie PP do 3bet będąc bez pozycji. I mogę się założyć że w długim okresie czasu to zagranie nie będzie profitowe. Nie napisałaś nic o przeciwniku , też nie podałaś jego statystyk więc traktuje go jako unka , a na unka to jest fold pf.

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

W zasadzie się zgadzam, sprawdzałam te bety tylko dlatego że się opłacało, gdyby był normalny bet to byłby fold.

Odpowiedz
Cytat
Szulecm

Napisane przez Janeare
W zasadzie się zgadzam, sprawdzałam te bety tylko dlatego że się opłacało, gdyby był normalny bet to byłby fold.

grasz pod 2 outy
dostajesz bet w 1/3 wiec zeby to bylo profitowe sprawdzenie musialabys grac pod outow 5

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

poker to też myślenie, gaybet może oznaczać nietrafiony flop, poza tym licz implied

Odpowiedz
Cytat
daro1993

No właśnie MYŚLENIE, a zaczynasz już na PF i po 3bet wiesz że na jego range jesteś zawsze z tyłu z 77, co ci z implied odds jak i tak zawsze za mało wyciągniesz grając nie pełnym stackiem

Odpowiedz
Cytat

Wiem że będę żałował, że napisałem ten post ale zobaczyłem parę rozdań które wrzuciałaś na forum i naprawdę czegoś nie rozumiem. Janeare - jaki masz cel we wrzucaniu rozdań, skoro każdy feedback wyszydzasz, obrażasz ludzi i za wszelką cenę próbujesz bronić swojego (swoją drogą beznadziejnie rozegranego) rozdania?

Flop fold? Na sparowanym? River 3/4 puli? Pijany jesteś?

To masz ogromny leak. Skoro gość otwiera z UTG to stawiam go na AK, AQ których nie trafia na flopie, ewentualnie pocketa z którym mam flipa. Poza tym musisz patrzeć na sizing cbeta, nie warto wyrzucać pocketów jeśli agresor zapodaje gaybeta, obejrzyj jakieś filmy żeby nie było że się baba mądra, nie obraź się ale z twoich ocen wyłaniają się leaki, łatwo Cię blefować, przemyśl to.

Hehe teraz wiem że żartujesz, 88 na sparowanym 88 Nice hand

Moim zdaniem za dużo patrzysz w tabelki.

poker to też myślenie, gaybet może oznaczać nietrafiony flop, poza tym licz implied

Zamiast zakładać tematy o użytkownikach którzy Cię obrażają na chacie, radzę spojrzeć na siebie trochę bardziej krytycznym okiem, no offence. Nie piszę tego, żeby Cię obrazić - po prostu mam wrażenie że przy takiej postawie szkoda Twojego czasu na wrzucanie rozdań, i tak nie weźmiesz do siebie tego co Ci napiszą inni i będziesz grać swoje.

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Sory socket czego nie rozumiesz? Bardzo chętnie przyjmuję uwagi, jednak gram bardzo dużo, jestem graczem wygrywającym, inaczej nie utrzymywałabym się z pokera i przykro mi ale kolega zwyczajnie ma mniejszą wiedzę ode mnie, on zrzuca każdą pp vs cbet a to ogromny leak, szczególnie na flopie który ewidentnie nie trafia w rywala. Kto powiedział że z pp gra się tylko pod seta? Może początkujący tak grają, żeby nie mieć kłopotu postflop. Wierz mi lub nie, rady i zjebki od graczy którzy mają wiedzę o wiele większą od mojej przyjmuję ze spuszczoną głową i staram się poprawiać grę. Rozróżnij wyszydzanie od dyskusji, to że ktoś mówi że źle zagrałeś oznacza od razu że ma rację? Serio uważasz że pockety trzeba zawsze foldować na 3bet? Zapytaj któregoś z trenerów co o tym myśli.

Napisane przez daro1993
No właśnie MYŚLENIE, a zaczynasz już na PF i po 3bet wiesz że na jego range jesteś zawsze z tyłu z 77, co ci z implied odds jak i tak zawsze za mało wyciągniesz grając nie pełnym stackiem

Para na ręce jest zawszy z tyłu? Od kiedy? 3betować można AQ, AK i też jest z tyłu? Przemyśl to. Z wczesnej 3bet to albo wysokie pary (rzadko) albo AK, AQ i na te ręce mam przewagę, szczególnie na tym flopie.

Odpowiedz
Cytat
Stawk0

Socket05, mógłbyś napisać, czemu to rozegranie zostało zagrane beznadziejnie?

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

:challenge

Odpowiedz
Cytat