Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
238 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP1$9.11:///////;MP2$2.85:///////;MP3$4.90:///////;CO$11.70:///////;BU (Hero)$10.00:///////;SB$2.90:///////;BB$10.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 7:d, 7:c.
2 folds, MP3 calls $0.10, CO calls $0.10, Hero calls $0.10, SB calls $0.05, BB checks.

Flop: ($0.5) 8:c, 5:h, 5:c (5 players)
SB checks, BB checks, MP3 checks, CO bets $0.30, Hero calls $0.30, SB folds, BB folds, MP3 folds.

Turn: ($1.1) 7:s (2 players)
CO bets $0.70, Hero raises to $1.90, CO folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.8.

Witam,
sprawdziłem flopa bo raczej rzadko co tu trafia a wyższe pockety raczej mogę wykluczyć bo pula nie podbita.
Na turnie chciałem budować pulę ale chyba można było sprawdzić i pozwolić mu blefować na river??

4 odpowiedzi

czemu taka linia pf?

munipl

W 5 osobowej limpowanej puli nikt nie może mieć 8 ani 5? Takie dość dziwne założenie. A oprócz tego założenia miałeś jakieś inne? Miałeś jakiś pomysł jak rozgrywac dalej swoją rękę? Callujesz na flopie, na turnie spada kolejna over karta, CO dalej betuje, co robisz? Dalej callujesz w ciemno?

A tak w ogóle to raise preflop. Masz pozycje, 2 gracze na późnych pozycjach przed tobą limpują, nie okazują żadnej siły, chcą tanio zobaczyć flop z jakimiś parkami, suited connectorami czy whatever, błagają, abyś nie raisował, ale ty się ich prośby puszczasz mimo uszu i betujesz 0.60$.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki Wam za konstruktywną krytykę;)
Teraz widzę że moje założenia na flopie nie były idealne :D
Zacząłem podbijać już niskie parki prf by nawet przy nietrafionym boardzie kontynuować agresję.

yac
Trener
yac

Cześć

Na pewno podbicie tutaj z pozycją jest profitowe - możesz brać check back na nieprzyjemnych boardach i często zgarniać pulę c-betem. As played raczej niechętnie gram tutaj na flopie w multiway - na pewno każda karta do koloru i każda overkarta jest dla nas nieprzyjemna, więc całkiem sporo i ciężko nam będzie dojść do showdownu gdy przeciwnik będzie dalej betował, więc po prostu odpuszczam. Na turnie wolę zagrać call, bo mam pozycję i chcę aby rywal trafił swój kolor albo straighta + nie sprawdzi nigdy rise'a ode mnie mając 8x, a jeśli na riverze będzie blank to on na pewno sprawdzi z 8x dużego beta myśląc, że mamy drawa do koloru.

Pozdrawiam