Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

76s nl4

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
206 Wyświetlenia
Kmieciu090

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP2 (Hero)$4.21:///////;MP3$4.00:///////;CO$1.54:///////;BU$1.20:///////;SB$4.39:///////;BB$4.60:///////;UTG1$4.00:///////;UTG2$7.49:///////;MP1$1.84:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with 7:s, 6:s.
UTG1 raises to $0.16, 2 folds, Hero calls $0.16, 5 folds, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.38) 5:c, 8:d, 5:s (2 players)
UTG1 bets $0.20, Hero calls $0.20.

Turn: ($0.78) A:c (2 players)
UTG1 checks, Hero bets $0.44, UTG1 raises to $1.00, Hero calls $0.56.

River: ($2.78) 9:h (2 players)
UTG1 raises to $2.64, Hero calls $2.64.

Final Pot: $8.06.
Results follow:

Hero shows a straight, nine high(7:s 6:s).
UTG1 shows a full-house, aces full of fives(A:d A:h).

UTG1 wins with a full-house, aces full of fives(A:d A:h).

doslownie plakac mi sie chcialo...

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Szulecm

wiesz ze to jest fold flop?

Odpowiedz
Cytat
JohnnieD

Easy fold pre, z taka reka na mp w ogole sie nie mieszam w gre postflop... w dodatku bez inicjatywy. Flop to tez fold, grasz pod gutshota? sick. Lead turna tez slaby bo Ty chcesz free card a nie betowac. Do raise juz w ogole bym sie zlozyl potulnie jak dziecko. Na river juz miales monstera to co tak tam callowales wiec juz musisz callowac.

Nie wklejaj rezultatow nigdy, zbedne sa.

Odpowiedz
Cytat
Kmieciu090 Autor wątku
Kmieciu090

dlaczego fold preflop? gosc podbija z UTG1, wiem ze ma mocna reke wiec z konektorami w kolorze lub poketami zawsze gram takie cos bo jak mi wejdzie moj strit, kolor czy set to zostane oplacony. myle sie? wydaje mi sie ze w tym momencie implied oddsy sa na tyle duze ze oplaca sie scallowac

na flopie nie mam gunshota tylko open endera, calluje jego bet. na turnie spada As i gosc czeka, mysle ze moze miec KK lub QQ i przestraszyl sie asa wiec proboje zgarnac pule semibleffem. niestety gosc podbija, obstawiam go na AK (moze gdzies w podswiadomosci obstawialem go na AA ale to bylo zbyt malo prawdopodobne) ale daje mi takie oddsy ze sprawdzenie i tak staje sie oplacalne. no i na riverze spada 9, co jest oczywistym shipem z mojej strony.

ktora czesc mojej strategii jest bledna?

Edit - jak to czytam jeszcze raz to moze moglem zauwazyc ze skoro on shipuje pierwszy na riverze to to jednak nie bedzie AK lecz AA. jednak ostatnio gram chyba na zbyt wielu stolach i takie cos jest trudne do zauwazenia jak ci co chwile pyka inny stol zeby na nim grac. moze powinienem zmniejszyc ich liczbe, zeby bardziej analizowac poszczegolne, trudne spoty, bo taki fold na riverze jest bardzo trudny. ale generalnie odpowiedzcie mi na pytanie - co w moim rozumieniu tej reki bylo bledne

Odpowiedz
Cytat
JohnnieD

Aj sorry, faktycznie oeas, nie wiem why myslaem ze gutshot, no to i tak dajesz wtedy fold flop juz bo nie masz oddsow na call. Chociaz ja wole fold preflop, zobaczymy co sedzia powie na ten temat.

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Witajcie.

Po pierwsze gutshot nie gunshot, po drugie drawowanie nieco utrudnia sparowany board. Mi się tutaj jednak nie do końca podoba fold, bo mamy pozycję, mamy equity na poprawienie siły ręki + możliwość wygrania ręki floatem. Fold jest tutaj dobry, ale call na pewno nie jest wykluczony. Bet turn przy scary card ok, ale na raise powinieneś już foldować.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat