Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

76s

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
255 Wyświetlenia
pastexas

Button ($9.51)
SB ($14.35)
BB ($2.85)
UTG ($13.51)
UTG+1 ($8.01)
MP1 ($3.35)
Hero (MP2) ($11.11)
MP3 ($9.65)
CO ($14.25)

Preflop: Hero is MP2 with 7, 6
1 fold, UTG+1 bets $0.35, 1 fold, Hero calls $0.35, 2 folds, Button calls $0.35, 2 folds

Flop: ($1.20) 10, 5, 4 (3 players)
UTG+1 bets $0.10, Hero raises to $1, 1 fold, UTG+1 calls $0.90

Turn: ($3.20) 7 (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $2, UTG+1 calls $2

River: ($7.20) 6 (2 players)
UTG+1 checks, Hero checks

UTG+1 15/6, AF 1.6, WTS 32, 3bet 1.7, fold to cbet flop 48, fold to cbet turn 60 po 2k h.

Na flopie trafiam monster draw cbet w tym momencie jest raczej oczywisty. NIe wiem jednak jak powinienem zagrac na turn? Check ?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Ja pf takie ręce lubię callować, ale mając absolutną pozycję i kiedy jeszcze ktoś oprócz open raisera jest w puli. No ale tutaj mamy gracza bardzo tight otwierającego z UTG, więc on ma raczej bardzo mocno i jest duża szansa, ze jak trafimy to on swojej mocnej (w jego mniemaniu) ręki łatwo nie odpuści.

Na flopie też grałbym raise, ale pewnie jakiś 1bb wyżej. Wyrzucamy AK w ten sposób. Ciekawe jaki on ma cbet (bo podałeś ftCbet, który chyba tutaj wiele nie mówi ;-) )
Na turnie mamy tylko drawa. Grając bet jest to semiblef. Może i mamy sporo outów, ale to wciąż blef i ma sens jak mamy jakieś fold equity. Ja myślę, że on ma tam JJ+ i go nie wyrzuci -> check behind.

Na river w mojej opinie jedyna ręka, która nas bije to TT, której z jakiegoś powodu on nie 3betuje na flopie. Ja tam shipuję i myślę, że często mam stacka od AA/KK.

Odpowiedz
Cytat
pastexas Autor wątku
pastexas

cbet flop to u niego 94, podałem fold to cbet bo szczerze mówiąc gdzies mi umknął ten jego mini bet. Wydaje mi sie, ze masz racje, ze na river mogłem betowac i w razie przebicia shipowac.

Odpowiedz
Cytat
darosz5

Myślę, że bet na turn ma swoje plusy. 1. Mamy 44% equity i naprawdę bardzo, rzadko musi spasować swoje JJ+ by nasze zagranie było profitowe.
2. Budujemy pulę z pozycją i każdy nasz bet na river, gdy trafimy będzie o wiele większy. 3. 0n też może drawować (na co wskazywał by jego minbet na flopie), i wtedy to jest bet for value i na river jak nic nie wpadnie zagramy check behind i nie tak rzadko będziemy mieli najlepszą rękę. Tak uważam:)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siemanko.

Wiec ja tutaj od poczatku. Gramy na goscia, ktory ma pfr 6... w sumie jedyne po co tu gramy call, to fit or fold, bo to nie jest garcz, ktorego chcemy blefowac.

Dla formalnosci - to on cbetuje - nie Ty :).

raise flop jest raczej OK, bo chcemy generowac FEq + budowac pota majac tak mocna reke. Patrzac na to co on gra, osobiscie wiekszosc czasu obstawiam go na FD, wiec na turnie, mozna powiedziec ze vbetujemy. generalnie nie sadze, ze mamy FEq na jakies JJ+, bo jesli on juz gra je w ten sposob, to mysle ze nie odpusci, ale i na te rece mamy 44% equity na turnie! Idac tym tokiem i nie widzac za bardzo monsterow w jego range, spokojnie mozna vbetowac na river. Dostajemy tam najpewniej albo call albo fold.

Odpowiedz
Cytat