Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

68s NL2

13 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
648 Wyświetlenia
aleasy77

Co sądzicie o tym rozdaniu? Czy fold na river? O przeciwniku brak info. Mam wrażenie, że za często tym słabym asom suited wchodzi flush.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/21022269_88C2C39711

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
shinthps

fold preflop. Nie calluj tak szeroko na tych stawkach. Właściwie na wyższych z reguły to też jest fold. Żeby takimi callami robić profit to nie można grać tylko fit or fold. Musisz sporo raisować, floatować, a ludzie tu za mało zrzucają żeby miało to sens.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

a ja mam wrażenie że 2 razy bym się zastanowił czy sprawdzić ten river bo niby z czym grałby all ina tam jak nie z lepszym kolorem ??? i pewnie bym spasował tylko ze względu na tego donka na turnie

dam ci taką radę , na micro gracze ze wshodu jeżeli dostają boosta do jakiegokolwiek koloru ( nawet nie partzą na relatywną siłę swojej ręki względem boardu czy to jest T5s czy AJs ) to właśnie wtedy donkują turna ZA CAŁĄ PULĘ bo chcą byś pasywnie callował za ich cenę i dał zobaczyć river

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

a ja mam wrażenie że 2 razy bym się zastanowił czy sprawdzić ten river bo niby z czym grałby all ina tam jak nie z lepszym kolorem ??? i pewnie bym spasował tylko ze względu na tego donka na turnie

dam ci taką radę , na micro gracze ze wshodu jeżeli dostają boosta do jakiegokolwiek koloru ( nawet nie partzą na relatywną siłę swojej ręki względem boardu czy to jest T5s czy AJs ) to właśnie wtedy donkują turna ZA CAŁĄ PULĘ bo chcą byś pasywnie callował za ich cenę i dał zobaczyć river

Odpowiedz
Cytat
markos83

Preflop fold,turn fold , river fold. Po to callujemy turna by oddać całą kasę na river jak trafimy.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Wygląda bardziej na slowplay z flopa, dobry call jeśli trafiasz flusha to sprawdzasz

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Straszny call preflop, po co sobie robić kłopoty??

68s na zakres sensownego MP - 18%

Odpowiedz
Cytat

3bet albo fold pre. Call nigdy ev+

Odpowiedz
Cytat
Johnny1994

Fold pre i tyle

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Tutaj to rozdanie nie wyszło za dobrze przyznaje, ale jest to przykład na to, że lepiej dużo takich układów pasować przed flopem (nawet z buttona) i już się nie ma takich problemów.

Odpowiedz
Cytat
pawelplay

Napisane przez aleasy77
Tutaj to rozdanie nie wyszło za dobrze przyznaje, ale jest to przykład na to, że lepiej dużo takich układów pasować przed flopem (nawet z buttona) i już się nie ma takich problemów.

:truestory:

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Fold preflop ułatwia życie... Ten hand ładnie wygląda, bo przecież "prawie dobry suited connector", ale jednak jest spora róznica pomiędzy JTs, a 98s, o 87s nie wspominając. No i jeszcze jest różnica pomiędzy 87s, a 86s. :truestory:

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna

Jak chcesz to rozgrywać to 3Bet, gdyż dochodzi Fold equity. Ale dobrze by mieć info że przeciwnik folduje.

Nie rozumiem czemu jak już się znalazłeś na flopie nie betowałeś IP, board jest dość suchy.

Odpowiedz
Cytat