Co sądzicie o tym rozdaniu? Czy fold na river? O przeciwniku brak info. Mam wrażenie, że za często tym słabym asom suited wchodzi flush.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/21022269_88C2C39711
fold preflop. Nie calluj tak szeroko na tych stawkach. Właściwie na wyższych z reguły to też jest fold. Żeby takimi callami robić profit to nie można grać tylko fit or fold. Musisz sporo raisować, floatować, a ludzie tu za mało zrzucają żeby miało to sens.
a ja mam wrażenie że 2 razy bym się zastanowił czy sprawdzić ten river bo niby z czym grałby all ina tam jak nie z lepszym kolorem ??? i pewnie bym spasował tylko ze względu na tego donka na turnie
dam ci taką radę , na micro gracze ze wshodu jeżeli dostają boosta do jakiegokolwiek koloru ( nawet nie partzą na relatywną siłę swojej ręki względem boardu czy to jest T5s czy AJs ) to właśnie wtedy donkują turna ZA CAŁĄ PULĘ bo chcą byś pasywnie callował za ich cenę i dał zobaczyć river
a ja mam wrażenie że 2 razy bym się zastanowił czy sprawdzić ten river bo niby z czym grałby all ina tam jak nie z lepszym kolorem ??? i pewnie bym spasował tylko ze względu na tego donka na turnie
dam ci taką radę , na micro gracze ze wshodu jeżeli dostają boosta do jakiegokolwiek koloru ( nawet nie partzą na relatywną siłę swojej ręki względem boardu czy to jest T5s czy AJs ) to właśnie wtedy donkują turna ZA CAŁĄ PULĘ bo chcą byś pasywnie callował za ich cenę i dał zobaczyć river
Preflop fold,turn fold , river fold. Po to callujemy turna by oddać całą kasę na river jak trafimy.
Wygląda bardziej na slowplay z flopa, dobry call jeśli trafiasz flusha to sprawdzasz
Straszny call preflop, po co sobie robić kłopoty??

68s na zakres sensownego MP - 18%
Tutaj to rozdanie nie wyszło za dobrze przyznaje, ale jest to przykład na to, że lepiej dużo takich układów pasować przed flopem (nawet z buttona) i już się nie ma takich problemów.
Napisane przez aleasy77
Tutaj to rozdanie nie wyszło za dobrze przyznaje, ale jest to przykład na to, że lepiej dużo takich układów pasować przed flopem (nawet z buttona) i już się nie ma takich problemów.
Fold preflop ułatwia życie... Ten hand ładnie wygląda, bo przecież "prawie dobry suited connector", ale jednak jest spora róznica pomiędzy JTs, a 98s, o 87s nie wspominając. No i jeszcze jest różnica pomiędzy 87s, a 86s.
Jak chcesz to rozgrywać to 3Bet, gdyż dochodzi Fold equity. Ale dobrze by mieć info że przeciwnik folduje.
Nie rozumiem czemu jak już się znalazłeś na flopie nie betowałeś IP, board jest dość suchy.