Z utg otwieram szóstki, niższe pockety pasuje. Dostaje dwa call'e. Flop jest bardzo dobry dla mnie więc gram tutaj linię check bądź check-call kiedy dostaje bet od buttona. Turn jeszcze bardziej polepsza mój układ. Tutaj postanowiłem dać bet w okolicy niewiele ponad półpuli, w oczekiwaniu, że Ax bądź wyższe pockety mnie sprawdzą (chociaż przy wyższym becie trochę i tak by pewnie sprawdziły). Dostaje od SB min-check raise więc gram tylko call, chcąc na riverze zagrać stack off (przeważnie jak ktoś tak gra na turnie, to na river uderzy). Na river od razu przeciwnik betuje all in więc easy call.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/20367421_4677C3895A
Tu nie ma wiele do analizy, trafiasz fulla na flopie więc możesz czekać by dać blefować BTNowi(z parami tez pewnie uderzy), ale betowanie też nie jest złe bo pewnie każda para Ci zapłaci, może jakiś FD. Turn daje Ci nutsa, overpary może sprawdzą jeszcze raz, raise to prawdopodobnie full lub kareta, rzadko blef. Można sprawdzać, dając szanse na jeszcze jeden blef a od fulla lub karety i tak dostaniesz reszte staka na river.
Źle zagrane na flopie ja tu nigdy nie czekam wszystkie FD dostają tu często jedną kartę za darmo i płacą tylko jednego streeta value na turnie a jeśli chcą zagrać agresywnie poprzez c/r lub r IP to nie dajesz nawet takiej możliwości tym check na flopie, do tego kolesie z 77+ sami ustalą w tym spocie sizing na flopie bądź turnie sam widziałeś jakie chamskie 1/3 pota ci typ zagrał i nie mogłeś tego risować lepiej samemu było grać cbet za 3/5 pota i niech przeciwnicy się głowią i popełniają błędy, zgodził bym się z check ale tylko wtedy gdyby to był 2 way i nie leżał by FD.