Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

66 Nl2

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
195 Wyświetlenia
mq123

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3$1.72:///////;CO$3.02:///////;BU$2.08:///////;SB (Hero)$2.06:///////;BB$0.80:///////;MP2$2.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 6:h, 6:c.
3 folds, BU raises to $0.07, Hero calls $0.06, BB calls $0.05.

Flop: ($0.21) 3:h, 3:d, 5:h (3 players)
Hero bets $0.14, BB folds, BU calls $0.14.

Turn: ($0.49) 8:s (2 players)
Hero bets $0.28, BU calls $0.28.

River: ($1.05) 6:d (2 players)
Hero bets $0.90, BU raises to $1.59(All-In), Hero calls $0.67(All-In).

Final Pot: $4.21.

BU wyglada solidnie 20/17 po 35rekach
BB 20 rak 35/25 #bet 14,3

Nie wiem co tu robic z ta reka juz od preflopu. Call prawie zawsze zmusza mnie do set mining'u oop + short moze luzniej wsunac. 3bet jeszcze odpada bo nie wiem jak BU gra vs 3bet, a ta reka nie wydaje mi sie byc najlepszym kandydatem do testowania (warto wrzucic tutaj czasami 3beta z 22-66 vs wyzszy fold vs 3bet? oop i tak gram fit or fold a tak moge jeszcze cos ugrac). Fold imo zbyt slaby.

As played:
Flop: Nie da sie ukryc ze reprezentuje biede. 55, 3x, 66-JJ + fd. Powinienem czekac albo grac one and done zeby wyrzucic jakies broadwaye bez :heart:

Turn: Nie wiem dlaczego betowalem, powinien byc x/f bo tak naprawde nic nie wiem o tym graczu a fd+2overcards maja na mnie b. duzo outow, ma tez duzo pp z flopa

River: Rybka jest nagrodzona za bycie donkiem. Nie wiem jakim sizingiem tu walic. Staralem sie wrzucic duzo, zeby reprezentowac jakis busted draw, ale watpie czy 8x by callnelo, dostane call lub raise od straight'ow, czasami jakies 2p. BU ma suited connectory w range'u.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kNoq001

czesc

w teorii call pod seta, w praktyce jesli otwiera tag z BU to rzadko masz oplacalny setmining z blindow, po prostu ogarniety gracz bedzie mial zbyt szeroki range na tej pozycji oraz zbyt rzadko wystackuje slaba reke na preflopie wiec nie masz implied oddsow
ofc na nl2 to nie jest tak istotne bo tutaj nawet ogarniety gracz moze wystackowac anyTP wiec ten call pre nie jest bledem ale na wyzszych stawkach warto to po prostu 3betowac lub foldowac

jesli mam dac Ci ogolna rade to w takich spotach vs
- fisz = calluj
- unk = calluj
- reg = folduj lub 3betuj jesli jego fold to 3bet na to pozwala

co do flopa to ja to od razu c/f, ok raz na jakis czas masz best hand vs overkarty ale bardzo ciezko bedzie Ci dojsc do sd, dodatkowo oni maja wszelkie lepsze overpary w rangu

co do rivera to fajna opcja moze byc tam c/ship bo pewnie overpary tutaj betuja same + mozemy zgarnac value od busto fd ktorych on bedzie mial troche na BU

pozdro

Odpowiedz
Cytat
yarish

Z jakimi pp można spokojnie 3betować stealującego (35-40%) rega, który ma tutaj ft3b w okolicach 45%?

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

z TT+ bo bedzie to robione dla value, 99 i 88 sa juz na granicy przy ktorej pewnie calluje bo wole je grac w raisowanej puli a nie 3betowanej, reszte bym pewnie wywalal bo ani nie maja za dobrej grywalnosci postflop ani nie mozemy flatowac pod seta
wyjatkiem jest sytuacja gdy dany reg ma jakis spory leak na postflop (np ogromny cbet + wysoki fold vs c/r)

Odpowiedz
Cytat