Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

65s nl2

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
137 Wyświetlenia
Kokos14

PokerStars - $0.02 NL - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 34 BB
SB: 109 BB
BB: 94.5 BB
UTG: 100 BB
Hero (CO): 43.5 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 6♠ 5♠

UTG calls 1 BB, Hero calls 1 BB, BTN calls 1 BB, fold, BB checks

Flop: (4.5 BB, 4 players) 8♥ 7♥ A♠
BB checks, UTG checks, Hero checks, BTN checks

Turn: (4.5 BB, 4 players) T♥
BB checks, UTG checks, Hero checks, BTN bets 1 BB, fold, UTG calls 1 BB, Hero calls 1 BB

River: (7.5 BB, 3 players) 4♣
UTG checks, Hero checks, BTN checks

Spoiler

UTG shows 9♣ 9♦ (One Pair, Nines) (Pre 39%, Flop 52%, Turn 17%)
Hero shows 6♠ 5♠ (Straight, Eight High) (Pre 22%, Flop 26%, Turn 14%)
BTN mucks K♦ T♦ (One Pair, Tens) (Pre 40%, Flop 22%, Turn 69%)
Hero wins 7 BB

Skrócony stół od którego miałem odchodzić.
Wydaje mi się że limp nie był aż tak fatalny, szczególnie gdy miałem już w tym momencie jednego fisha w rozdaniu (BB). Później dorzucił jeszcze fisz numer 2 (BU)

Flop:
Przeczekany i chyba nie ma sytuacji w której zagrałbym tam zakład.
Turn:
x/c - tutaj pojawia się problem, bo kompletuje się flush. Jednakże taki zakład od BU polaryzował zakres gracza na BU i często widziałem tam czyste blefy, parki, pockety, Ah. Dlatego zdecydowałem się na sprawdzenie.
R: x/c bo b/c lub x/r to byłby spory overplay.
Zasstanawiam się jak zagrałbym na river gdyby spadła 9. Chyba tak samo. Przy każdym h składam się.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
PanDuzePE

Limp call jest po prostu słaby, jak chcesz przejąć inicjatywę, to po prostu graj izolację. Tutaj grając limp narażasz się sam na nią, poza tym w limpowanej puli co ty chcesz ugrać z 65? Jak trafisz raz na rok cokolwiek, z cyklu 2 pairs/ strit/ fd to oni i tak Ci się nie wypłacą z racji mega szerokiego rangu i limpowanej puli.

Flop po prostu grałbym bet na Ax, oni rzadko tego Ax mają, poza tym nie chce grać check / call , w momencie, gdy nie mam pewności , że moje 8 outów jest czystych no i chce przejąć inicjatywę i mieć szanse wygrania poprzez nonsd na flopie czy teżturnie.

Grając w ten sposób jak Ty właśnie kończy się tak jak w tym rozdaniu. Trafiasz swojego outa i nikt się nie wypłaca. Nie ma t o sensu.

Odpowiedz
Cytat