Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

65s MP vs BB

18 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
759 Wyświetlenia
bikmak99

PokerStars - $0.16 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $17.43
SB: $18.56 (VPIP: 100.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)
BB: $23.41 (VPIP: 38.10, PFR: 23.81, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 23)
UTG: $15.75 (VPIP: 19.15, PFR: 17.02, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 47)
Hero (MP): $16.96
CO: $31.74 (VPIP: 19.58, PFR: 15.62, 3Bet Preflop: 8.15, Hands: 871)

SB posts SB $0.08, BB posts BB $0.16

Pre Flop: (pot: $0.24) Hero has 6♦ 5♦

fold, Hero raises to $0.48, fold, fold, fold, BB calls $0.32

Flop: ($1.04, 2 players) 7♠ 4♣ 5♠
BB checks, Hero bets $0.66, BB calls $0.66

Turn: ($2.36, 2 players) J♣
BB checks, Hero bets $1.50, BB calls $1.50

River: ($5.36, 2 players) 7♣
BB checks, Hero bets $3.84, BB raises to $7.68, Hero raises to $14.32 and is all-in

Co myślicie o takim rozegraniu ? Serio pytam. W huj spazz czy to ma jakiś sens ?

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
Chamberlion

Nie no jak dla mnie to on tego już nie sfolduje, zamiast grać 3bet allin na river jak już chcesz przysolić grubo polecam overbet. ale czy po dwoch callach na tym stole to ma sens ? moim zdaniem żadnego... NIC lepszego nie wyrzucisz, ja na river gram check behind tutaj. Na river totalny spazz, to nawet ja tak nie robie :D :f_ugly:

Ale czekaj... Niewiem w jakim mieście mieszkasz ale czy to czasem nie jest

Spoiler

DESZCZ ?!

Moje miasto właśnie zalało w 10 minut...

Odpowiedz
Cytat
bikmak99 Autor wątku
bikmak99

Ja wykluczyłem u niego sety i 2pairy z flopa. Tylko nie wiem z czym on mógłby tam dodrołować backdoor. Ta 7♣: pewnie mocno to ogranicza. Sam bet na river jest chyba ok.
Czym on tam check raisuje ?

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

za duzy cbet (chyba nie powinno go byc wcale)
za duzy barrel turn (chyba nie powinno go byc wcale)
niepotrzebny bet river (nie powinno go byc wcale)

raise river jest :f_cry: :f_cry: :f_cry: :f_cry: , ale co spodziewasz się ze gra tutaj raise fold? pure blef? to graj call, bo wszystko inne gra na pewno call Twojego raise

i jeszcze Ci pokaze AA i wtf

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Jak już zauważył weirdcreep ja również nie rozumiem po co cbetować ten Flop

Odpowiedz
Cytat
Chamberlion

cbet flop wg mnie jest ok. Duzo kart na turnie (kazdy broadway) psuje nam układ i co wtedy na jego bet np za 3/4 ?

Odpowiedz
Cytat
bikmak99 Autor wątku
bikmak99

No raise jest z dupy.
Sizing staram się grać zawsze taki sam na tego typu flopach moze deczko za wysoko.
River muszę bić z jakimiś blefami przecież i backdoory wydają mi się odpowiednie. Do tego tak jak pisałem po dwóch callach nie widzę u niego siły. Dalej może trzymać 88 99 TT JT QJ te ręce chyba nie będą zbyt happy callowane.

Odpowiedz
Cytat
Chamberlion

Napisane przez baadnewz01

Możecie rozwinąć dlaczego ? czy nie mamy za dużego equity na check behind ?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Napisane przez ChamberlionRNMD

Napisane przez baadnewz01

Możecie rozwinąć dlaczego ? czy nie mamy za dużego equity na check behind ?

a w jakim celu ma być ten cbet?

Odpowiedz
Cytat
bikmak99 Autor wątku
bikmak99

Nie dajemy darmowego turna na którym przeciwnik może się poprawić

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

ale nie ma zbyt wiele kart na których możemy poprawiać? i to jest cbet flop i później jak nie spadnie nam 3,8 to co?

Odpowiedz
Cytat
Chamberlion

przyjmijmy że calluje taki range bez uwzględniania wag (preflop ninja robmaf)
Czy to nie jest clear value bet ?

Odpowiedz
Cytat
bikmak99 Autor wątku
bikmak99

a jak nam na turnie spadnie 3 i on donknie to wtedy raisujemy ? Co na to jego jopki np ?
Wydaje mi się, że cbetująć ciągniemy value od drawów i dodatkowo mamy niezłe equity na jego overparki.

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

ok, vs ten range jestes z przodu, a teraz wrzuc range jaki zostanie po Twoim cbecie za 2/3 pota

zrozumialbym tutaj cbet z 1/3 pota, zeby zrzucić rece które mają na Ciebie 10-25% equity (2 OC + bd), i wtedy cbet jest ok

a co do boardu, to ten board srednio trafia w MP, który ma tu przewagę broadways, a jak widzisz BB ma tutaj sporo mocnych combo (via robmaf ofc)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

A co myslicie o rozegraniu Middle parki IP na draw brodzie cbet flop , x.b turn i bluffcatcz river?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Napisane przez ChamberlionRNMD
przyjmijmy że calluje taki range bez uwzględniania wag (preflop ninja robmaf)
Czy to nie jest clear value bet ?

no dobrze po cbecie wyrzuci off brodweje i 22 rece ktore bijemy na Turn spada Jc i jakie teraz mamy equity i co robimy?

Odpowiedz
Cytat
bikmak99 Autor wątku
bikmak99

Dla mnie to ni huja nie jest flop do 1/3 pota.
Ja właśnie wole betować middle parki flop i turn bo na tych limitach panuje taka agresja, że nie każdy będzie blefował river.

Odpowiedz
Cytat
Chamberlion

Napisane przez weirdcreep
ok, vs ten range jestes z przodu, a teraz wrzuc range jaki zostanie po Twoim cbecie za 2/3 pota

zrozumialbym tutaj cbet z 1/3 pota, zeby zrzucić rece które mają na Ciebie 10-25% equity (2 OC + bd), i wtedy cbet jest ok

a co do boardu, to ten board srednio trafia w MP, który ma tu przewagę broadways, a jak widzisz BB ma tutaj sporo mocnych combo (via robmaf ofc)

1/3 pota ma dla mnie sens. założyłem taki range które callnie ta 1/3. wszystkie combo spadów + :Ax: :club: + wszystko zachaczone o stół broadwaye offsuit ze spadem i wszystkie pp. Na to mamy 54.1% z flopa. (bez 22, brodway suited, str8, i setów 50%)

na turn J♣: nie wiele mniej bo 50% tutaj check behind mi sie podoba i bluff catch na wszystkim co nie jest spadem clubem Asem. Względnie 7 i 4 ale tych combo jest bardzo mało. Część tych rąk pewnie raisowałaby flopa. Na range bez setów i stritów mamy 57%.

Wszystko fajnie dopóki calluje. co na raise i jeśli call to co na bety na nietrafionych turnach a jest ich sporo. To przemawia za check behind flop i wtedy swobodne callowanie kazdego donka na kazdej karcie na turnie.

Na agresywnego gracza lepsza linia bedzie check behind.
na callujacego cbet 1/3 dla value.
z tym że tutaj mamy i tak problem na raisach bo musimy dokładać a często nie ulepszymy reki na turnie i co wtedy. Czekając mozemy swobodnie callować praktycznie każdy turn i oglądamy zawsze river po dobrej cenie z dobrym equity.

Check behind będzie tu najlepsze. i często jesli zaczeka 2 check behind na turnie.

Napisane przez bikmak99
Dla mnie to ni huja nie jest flop do 1/3 pota.
Ja właśnie wole betować middle parki flop i turn bo na tych limitach panuje taka agresja, że nie każdy będzie blefował river.

Nie zgodze się. Moim zdaniem jest łagodnie jak w niedzielne popołudnie przy herbacie.
Zdarzają się agro fishe owszem dosyć często ale na nich sie zarabia wlasnie przez bluff catchowanie.

Odpowiedz
Cytat