Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 56s NL25

12 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
245 Wyświetlenia
VictorM

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP1$52.09:///////;MP2$33.23:///////;MP3$85.10:///////;CO(Hero)$56.56:///////;BU$25.65:///////;SB$25.00:///////;BB$21.37:///////;UTG2$28.50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with 5:h, 6:h.
3 folds, MP3 calls $0.25, Hero raises to $1.00, 3 folds, MP3 calls $0.75.

Flop: ($2.35) Q:c, 3:h, 3:s (2 players)
MP3 checks, Hero checks.

Turn: ($2.35) 4:c (2 players)
MP3 checks, Hero bets $1.50,

limper miał statystyki 35/15/1.6/27/93 (VPIP/PFR/AF/WTSD/H). Czy turn to dobry moment do zagrania semiblefu? I czy wielkość semiblefu jest odpowiednia? Nie zagrywałem c-beta, bo jego fold to cb to 40%.

Jeżeli taki semi-blef jest niewłaściwy, to czy na turnie 4♥ byłby bardziej uzasadniony?

11 odpowiedzi
szok38

Jeśli nie chcesz cbetować w takiego przeciwnika, to nie możesz przeciwko niemu rozgrywać sc =) .Na takim flopie myślę ,że dwa cbety powinieneś zagrać by go poddać.Pozdro

VictorM Autor wątku
VictorM

Tutaj nie myślałem przed flopem o c-becie, lecz o trafieniu w dobry flop. Z przeciwnikiem mieliśmy około 220bb, a wcześniej widziałem, że spokojnie wchodzi w duże pule z TP(niekoniecznie TK).

Aimboy

W takiego przeciwnika albo cbet flop i turn, albo może być tak jak zagrałeś, bet dopiero na turnie.

Albo odpuścić i mieć spokojną głowę...

rusher88

Poprawnie zagrane. Nie bardzo widze sens betowac w niego skoro spasuje Ci rzadziej niz w 50% czasu. Cbet nie daje Ci tu kompletnie, po prostu kompletnie nic. Jak ma totalny air, to moze zrzuci. A tak dstaniesz call od calej masy rak i nie masz pojecia czy to quad czy to A high, ktory na kolejny bet odpusci.

Tylko ze... masz tu tylko 100 hands, wiec jego ftcb nie jest az tak wymierny. Mozesz odpuscic calkiem, mozesz zagrac jak zagrales, mozesz postawic cbet i barrelowac turna ( bez tego cbet nie ma tu sensu ). Kazda z tych lini w jakis sposob jest poprawna.

szok38

Nie czuję pierwszych zdań tej argumentacji.Pewnie dlatego,że trafiły mi się właśnie filmy takiego Konia ,że dopiero zobaczyłem na czym polega poker.To znaczy oglądam , ale nic z tego na razie nie rozumiem ;) .Granie sc tylko po to aby trafić flop jest bez sensu.Podwojony stack nie jest usprawiedliwieniem, bo trzeba być mega optymistą licząc ,że grubo wypłaci z marginalną ręką.A dobrego flopa tak łatwo się nie trafia.Mamy pozycję, inicjatywę i trzeba to wykorzystywać.Linia zagrana przez Victora nie jest zła , ale trzeba mieć plan na dalszy rozwój sytuacji ...W tym wypadku jeśli by oponent sprawdził na turn i zagrał check na river, to powinien pójść kolejny mocny bet na river.Pozdro

rusher88

Sugerujesz, ze mamy stawiac 3berrele z niczym, na goscia z VPIP 35 przy WTS 27, po 90 hands, tak? :) To juz w tym momencie powiem Ci, ze sie nie dogadamy.

Chyba ze mowisz o zagraniu check behind flop, bet turn i bet river, to oczywiscie sie zgadzam, ze taka linia jest tu ok. Tzn kolejna z tych, ktore sa ok.

Jednak co do samego flopa, to ja czesto - nie mowie tu i teraz, o tym rozdaniu - grajac na goscia, ktory na bank mnie sprawdzi, nie bede cbetowal AK, czy AQ z ktorymi nie trafie. Wtedy takich rak tez mam nie grac na nich?

Po 90 hands widac, ze ten gosc nie jest dobry. On nie jest calkiem slaby, ale nie jest dobry. Nas on interesuje tylko pod wzgledem jego kasy, a nie pod wzgledem dobierania wyrafinowanych lini gry. Widac, ze ma tendencje to czestrzego sprawdzania, niz powienien, zreszta jego AF tez nam to poniekad mowi. Nie bawie sie w blefy na tego typu garczy, bo kiedy nam nie wychodza, to jest strata kasy. Otrzymamy value i tak, wtedy kiedy trafimy. Na niego co jakis czas ( blizej nieokreslony, to tez zalezy ), bede robil loose calle, czy betowal, aby go utwierdzic w przekonaniu, ze ma nademna jakas przewage, co sie pozniej odbije na nim. Jednak z pewnoscia blefowanie go, nie jest tym, co chce robic.

szok38

O trzy berrele nie podejrzewaj mnie, do takiej gry nie namawiam _o:.No przecież board jest dobry do tego aby od flopa próbować Go wyrzucić.Już nie popadajmy w skrajność ,że on nigdy nie pasuje ;).Bardzo możliwe ,że te swoje śmieci zrzuci na dwa konkretne bety .Pozdro

Aimboy

Napisane przez szok38
Jeśli nie chcesz cbetować w takiego przeciwnika, to nie możesz przeciwko niemu rozgrywać sc =) .Na takim flopie myślę ,że dwa cbety powinieneś zagrać by go poddać.Pozdro

A nie grasz cc pre z sc? Bo ja prawie zawsze, jeśli przede mną ktoś podbijał i zawsze tylko po to, żeby trafić flopa.

rusher88

Napisane przez Aimboy

Napisane przez szok38

A nie grasz cc pre z sc? Bo ja prawie zawsze, jeśli przede mną ktoś podbijał i zawsze tylko po to, żeby trafić flopa.

Tu tez sie nie zgodze do konca. Callujac z pozycja, zawsze, doslownie zawsze kiedy to mozliwe, pasuje wiedziec na kogo grasz.Wtedy mozesz go ograc nie tylko trafionym flopem. Oczywiscie dobierajac odpowiednia linie gry.

szok38

Sc bez pozycji po to aby trafić flopa?? Nawet jak trafisz flopa , to masz kłopot z rozegraniem.Rozdajesz pieniądze Aimboy tak grając.Najlepiej sprawdż w trackerze jak na tym wychodzisz.Natomiast jak się zrobi odpowiedni multipot i dadzą piękne oddsy , to dlaczego by nie...Pozdro