Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

55nl.2.

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
284 Wyświetlenia
savig

iPoker - €0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (MP): 100 BB
CO: 95.5 BB (VPIP: 14.91, PFR: 13.45, 3Bet Preflop: 4.32, Hands: 353)
BTN: 134 BB (VPIP: 26.80, PFR: 21.65, 3Bet Preflop: 5.56, Hands: 98)
SB: 100.5 BB (VPIP: 16.51, PFR: 11.22, 3Bet Preflop: 4.17, Hands: 329)
BB: 146.5 BB (VPIP: 25.00, PFR: 22.06, 3Bet Preflop: 5.26, Hands: 69)
UTG: 111 BB (VPIP: 23.81, PFR: 20.63, 3Bet Preflop: 8.33, Hands: 131)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 5♠ 5♥

fold, Hero raises to 3 BB, CO calls 3 BB, fold, fold, fold

Flop: (7.5 BB, 2 players) 9♥ J♦ 2♥
Hero checks, CO checks

Turn: (7.5 BB, 2 players) A♦
Hero checks, CO checks

River: (7.5 BB, 2 players) 8♣
Hero checks, CO checks

witam,
call pod seta, nie trafiłem i plan x/f. Co zmienić w takich sytuacjach??

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
zdrojek24

Siemasz.

Nie tyle call pod seta, co bardziej Ty otwierasz ;)

Na flopie nic nie wymyślisz, gdyż spada board na którym masz niewielkie FE, gdyż jest tu masz FD,SD,GS,sporo parek i przy 2OC jest to poprostu x/f na takiej strukturze.

Po 2 checkach rywal najczęściej się poddaje, tyle że jedyne lepsze karty jakie wywalasz betem to 66 i 77, więc IMO lepiej czekać do końca

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
savig Autor wątku
savig

Napisane przez zdrojek24
Siemasz.

Nie tyle call pod seta, co bardziej Ty otwierasz ;)

.

:spit: :deadhappy: fakt ;)

Odpowiedz
Cytat

Cześć, a co sądzisz o tym, żeby jednak zagrać mu 1 strzałkę, ze względu na to, że jego vpip/pfr gap jest bardzo mały i niewiele tam zostaje miejsca na broadway'e po wrzuceniu tam pocketów ? ;>

( Jakoś nie mogę w to uwierzyć, żeby on tutaj nie setmine'ował ze wszystkimi pocketami i pasował pre jakieś 22 ) ;)

Odpowiedz
Cytat
erefkey

ja bym jebnął na river, żeby podrasować czerwoną :truestory:

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez 5ureaboutt4at
Cześć, a co sądzisz o tym, żeby jednak zagrać mu 1 strzałkę, ze względu na to, że jego vpip/pfr gap jest bardzo mały i niewiele tam zostaje miejsca na broadway'e po wrzuceniu tam pocketów ? ;>

( Jakoś nie mogę w to uwierzyć, żeby on tutaj nie setmine'ował ze wszystkimi pocketami i pasował pre jakieś 22 ) ;)

Siemasz.

Ale ja nic nie napisałem że on tam nie ma pocketów, z pewnością może je trzymać :)

Co do uderzenia na flopie, to jestem raczej przeciwnikiem nawet z A-high, gdyż od pocketów dostaniemy najczęściej x/b i jeśli gdzieś tutaj mamy uderzeć to zdecydowanie lepiej na turnie lub riverze mając po checku rywala info że nie ma on mocnej ręki.
Co do samego uderzenia z 55, to jest to troszke problematyczne gdyż bijemy jego 33,44 a przegrywamy z 66,77,88 więc na dobrą sprawę nie jesteśmy zmuszeni do zamieniania naszej ręki w blef. Co innego gdybyśmy tu trzymali Ax, wtedy bet ma już większy sens, a z 55 bijemy sporą część jego rąk..

Odpowiedz
Cytat

Hej ;)

Ale ja nic nie napisałem że on tam nie ma pocketów, z pewnością może je trzymać

Jasne, starałem się udowodnić tezę o niewielkiej ilości broadway'ów w jego range'u.

Mhmm możliwe że zaraz wyjdzie moja straszna niewiedza co do podstaw, ale.. chodzi mi o to, że grając tutaj x na flopie jesteśmy strasznie face-up na air, i zasadniczo grając z kompetentnym graczem, jeżeli nie zamierzamy grać w którymś momencie x/c nigdy nie wygrywamy tego pota.
Z tego powodu nie mam nic przeciwko temu, żeby betem go wyrzucać z gorszych rąk, ponieważ jak nie ja je to one mnie w którymś momencie wyrzucą.

Z drugiej strony na pewno masz rację co do tego, że grając tam cbet z 55 cbetuję tam 100% czasu, więc mój cbetting range robi się słaby, ale nie sądzę , żeby gracze tutaj potrafili to exploatować..

Teraz zauważyłem, że przeczę sam sobie, bo najpierw piszę o kompetentnym graczu, a potem o tych stawkach, ale byłbym wdzięczny, jakbyś się odniósł do tej części związanej z "antyblefowaniem". ;)

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

", jeżeli nie zamierzamy grać w którymś momencie x/c nigdy nie wygrywamy tego pota"

Ok, tylko weź pod uwagę cały nasz range który możemy mieć w tym rozdaniu:

1) QQ+, AJ,KJ,QJ,JT -> czyli OP, TP

2) TT,A9 -> drugie pary

3) gutshotów , OESD, Fd nie zliczę.

Więc praktycznie 22-77 to jedyne karty które nie trafiają w ten board.
Teraz się zastanów czy musisz koniecznie bronić tą część rangu również?
95% Twoich rąk trafia w ten board, więc chybas nie musisz na siłę walczyć z 5% które nie trafiły nic.
Z tego względu gram na flopie x/f i nie czuję się exploitowany w żaden sposób.

Z rangu rywala też trafia wszystko w ten board oprócz pocketów , z których część bijesz. Fakt że on tam może i ma głównie te pockety przy takim gapie, ale jak już to zawsze wolę je wywalić na dalszych streetach, gdyż rywal checkiem powie nam wszystko i delayed cbet ma o wiele więcej sensu, bo znamy już siłę ręki rywala.

Odpowiedz
Cytat

Oook, przyznaję że rzadko gram OOP z planem x i bet turn vs brak betu na flopie na blanku, ale na pewno jest to coś, o czym warto pomyśleć.

Dzięki za odpowiedzi :fdrink

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez 5ureaboutt4at

Dzięki za odpowiedzi :fdrink

pytania zawsze mile widziane _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat