Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 55 Nl10

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
163 Wyświetlenia
Ezkalop
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$11.50:///////;SB$10.00:///////;BB$12.33:///////;MP2$10.00:///////;MP3$21.13:///////;CO$15.89:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 5:s, 5:d.
MP2 folds, MP3 calls $0.10, CO raises to $0.40, Hero calls $0.40, SB folds, BB calls $0.30, MP3 calls $0.30.

Flop: ($1.65) 4:c, 9:d, 5:c (4 players)
BB checks, MP3 checks, CO checks, Hero bets $1.00, BB folds, MP3 calls $1.00, CO folds.

Turn: ($3.65) 8:c (2 players)
MP3 bets $1.00, Hero calls $1.00.

River: ($5.65) T:c (2 players)
MP3 bets $1.15, Hero raises to $4.00, MP3 folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $6.8.

Na MP3 mialem 44/0 wiec generalnie donk.

Na turn wiedzialem ze mnie bije dalem call bo mialem outy na fulla i jego bet byl niziutki. jednak jego niski bet 1$ na river sprawil ze wydawalo mi sie ze sie boi ze ma niskiego flush. Nie moglem callowac wiec stwierdzilem zaprezentowac jednego wysokiego trefla.

3 odpowiedzi
Endurx
PokerStrategist

Pierwsza rzecz za mały bet na flopie w takiej familiadzie, grałbym tam nawet jakieś 1,50. Niski donk bet gościa na turn, to jak błaganie o litość z wydźwiękiem nie podbijaj mnie więcej. Jeśli faktycznie miałby gotowego flusha grałby check rise all in lub dużo wyższego beta w obawie ze trzymasz seta lub masz jakąś wysoką kartę w treflu jeśli on jej nie miał mowa o AcKcQc. Po wcześniej wyżej zabetowałbyś flop robisz mu tutaj rise bet pot do 6,50 masz ogromne fold equity oraz 24% szans na fulla na river jeśli nadziejesz się jakimś cudem na tak debilnie rozgrywanego flusha. Jeśli przeciwnik będzie na tyle durny aby tylko to flat callować jasnym jest że jesteś z przodu, na takim river gram i tak call shove lub check jeśli zaczeka, callujesz tego turna i moim zdaniem na takiego gaybeta jest to zbyt weak, zamienianie na river swojej ręki w blef przeciwko takiemu graczowi totalnie nic Ci nie daję on i tak sprawdzi niemal z każdym treflem AcKcQcJc9c, jak się na koniec okazuje na river poddaje swoją rękę i jestem prawie na 100% pewien że na turnie nie donkował z flushem ani do flusha, na turnie mogłeś wygrać staka od 44 89 45 85 95 84 94 TT JJ QQ KK AA a może nawet od A9 K9 Q9 czysto teoretycznie od wysokiego trefla który bezmyślnie by tu wrzucił do twojego rise, skończyło się na tym że musiałeś wykonać na river commitujący cię blef którego nie miałbyś jak sprawdzić, sam wybierz lepiej utopić tu 5 dolarów sprawdzając turn i blefując river czy zabetować 6,5 żeby zgarnąć już na turnie pota 4,60 mając ogromne fold equity bez czwartego trefla i z szanso zestakowania miliona gorszych rąk u kolesia który nie podbija żadnej ręki więc teoretycznie w jego zakres wchodzą wszystkie monstery które możesz jeszcze na tym turnie postakować swoim setem.

muckinfella
PokerStrategist

Preflop standard for set mining. Trafiasz go w multiwayu na dosc mocno skoordynowanym boardzie wiec _zdecydowanie_ powinienes grac wiekszy bet za ok. $1.35.

As played, na turnie spada fatalna karta kompletująca troche straightdrawow oraz flushdraw i przy jego leadbetcie nie masz pojecia, na co go postawic. On tutaj moze miec strita/flush/2pairs/top pair/A:cJx oraz air dlatego call jest ok przy tych oddsach + implied oddsach w momencie, kiedy trafisz swojego 10outera.

Natomiast to, co zrobiles na river pozostanie dla mnie zagadka. Blefujesz na takim boardzie!? To jest super-latwy snap-fold na tego donka i powinienes cieszyc sie, ze nie musiales placic wiecej za ogladniecie tej T:c. Fold river >> call river >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ^n raise river.

Endurx
PokerStrategist

Napisane przez muckinfella
As played, na turnie spada fatalna karta kompletująca troche straightdrawow oraz

na moje oko 1 straight draw a nie trochę straight drawow, no ale flushów było więcej i dla ułatwienia rozumiem że napisałeś sobie wszystko w liczbie mnogiej :tongue: