Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

55 Nl 50

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
174 Wyświetlenia
wedkarzadi
Oldschool Grinder

UTG: $70.94
CO: $82.11
Hero (BTN): $49.25
SB: $43.50
BB: $55.35

Pre Flop: ($0.75) Hero is BTN with 5 :club: 5 :spade:
2 folds, Hero raises to $1.25, SB calls $1, 1 fold

Flop: ($3.00) 4 :spade: 5 :diamond: J :heart: (2 players)
SB bets $2.25, Hero calls $2.25

Turn: ($7.50) 3 :spade: (2 players)
SB checks, Hero bets $5, SB raises to $15, Hero calls $10

River: ($37.50) K :spade: (2 players)
SB bets $15, Hero calls $15
Koleś po 100 handach 24/18, nie kojarzyłem go dobrze, ale staty generalnie pozwalają zakładać że jest "normalny", nie bronił blindów nadgorliwie

PF: standardowy steal, on caluje więc obstawiam go na jakąś pp, może wysoki brodway.
F: Trafiam praktycznie nutsa, on donkuje, flop według mnie na tyle suchy że spokojnie tylko calluje.
T: wpada 3, raczej blank, on czeka ja betuję i ciągnę valu od TT,99,88,JQ może JK jeżeli tam ma. On gra x/r co zawęża jego range w zasadzie do setów 3 lub 4

R: tutaj gra trochę dziwnego beta 15$ do 37$ zostawiając sobie 10 w staku. Wpada K, który kompletuje kolor. W sumie może tutaj mieć kolor, sety i KJ, wszystko poza kolorem biję. Jest sens tutaj wrzucić staka?
Można tutaj jakąś inną linię zagrać niż to miało miejsce?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
aldon7
Elite Grinder

no mysle ze PF i F jak sam pisales - bez hisotrii.

zastanawiam sie tylko, czy opcja nie byloby wrzucanie stacka na Turnie (?)
Raczej nie ma wielu kart na ktorych bedziesz foldowal River. Jesli macie sety to powinno czy tak, czy tak skonczyc sie AI-ami. Jesli ma jakiegos J to fakt, moglbys go wywalic, ale jesli jakos jednak podlapal te FD (golyy lub para np) to moze to byc ostatnia szansa na wziecie wszystkiego od niego.

Kurde, ale sam nie jestem przekonany :D mysle jednak ze ja chyba bym po jego akcji na turnie, gral AI.

Odpowiedz
Cytat
wedkarzadi Autor wątku
wedkarzadi
Oldschool Grinder

Ktoś jeszcze jakąś opinię wrzuci, ręka chyba dość ciekawa :)

Odpowiedz
Cytat
Frayyex
Oldschool Grinder

AI turn i czekam na sparowanie stołu po tym jak pokazał A2/67 =)

Board na turnie robi się mokry - gość może tak grać jakieś 6xs , AJs, 34, 45.. Generalanie jak już mówiłem moim zdaniem easy ship turn.

PS. Fajnie że dwóch nowych judgeów trochę ożywiło to forum.. Aż człowiekowi samemu chce się coś pisać i analizować =)

Odpowiedz
Cytat
Misiek28
Elite Grinder

Ja bym to stackował na T z tego względu ze na R moze wpaść wiele kart z którymi spora część jego rangu moze nie zapłacić. Jak wbija 2, A, 6, 7, robi się bardzo streetowo( :P) na stole i moze to wystraszyć seta 44. Ma on tez kilka kombinacji J :spade:x :spade:, które to nam bardzo ładnie zapłacą w turnie. QJ, KJ, AJ, JT. Na 67 i JJ nie uciekniesz i tak. Nie obstawiam go na seta 33 bo nie widze zadnego powodu zeby leadował 33 na flopie.

Odpowiedz
Cytat
Jeeex
Oldschool Grinder

Siema

Tak jak juz kilka osob pisalo - ship turn bedzie :f_thumbsup:
Po pierwsze board jest scary i kilkanascie kart na river moze nam popsuc akcje przez cos stracimy value od setów, po drugie my i tak tutaj praktycznie nigdy nie foldniemy na river.

Odpowiedz
Cytat