Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

54s

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
154 Wyświetlenia
BrushedWorld

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($12.14)
Hero ($10)
CO ($11.27)
BTN ($10)

Dealt to Hero 5♣ 4♣

fold, BTN raises to $0.30, SB calls $0.25, Hero raises to $1.40, BTN calls $1.10, fold

FLOP ($3.10) 4♠ 8♦ 5♠

Hero bets $1.70, BTN calls $1.70

TURN ($6.50) 4♠ 8♦ 5♠ 3♦

Hero bets $3.20, BTN calls $3.20

RIVER ($12.90) 4♠ 8♦ 5♠ 3♦ K♦

Hero bets $3.70 (AI), BTN calls $3.70 (AI)

Spoiler

BTN shows J♠ J♥
(Pre 77%, Flop 29.8%, Turn 18.2%)

Hero shows 5♣ 4♣
(Pre 23%, Flop 70.2%, Turn 81.8%)

Hero wins $19.30

Villain:
Unk

Preflop:
Zdecydowałem się na 3b. Ogólnie vs CO/BU staram się 3b ze spolaryzowanym rangem, a 54s na pewno nie jest w stanie profitowo callować.

Flop:
Flop-przyjaciel. Nie muszę za bardzo chronić ręki w 3b pocie, stąd taki sizng. Jego calling range preflop to coś w stylu {88+, AQ, KQs, QJs, JTs, T9s, 87s}, a na F celuję głównie w 99-JJ (zakładam, że QQ+,AK wrzuca), no i ewentualne FD czy po prostu gołe floaty.

Turn:
Dalej betuję. Nie wiem czy zabetuje vs mój check, a ja chcę budować pulę i chronić rękę.

River:
Rozważałem tutaj XC, żeby dać mu zabetować busted FD czy zamienić jakieś pp w blef, ale doszedłem do wniosku, że:

1) To jest negative freeroll - słabsze pp częściej zagrają call niż same zabetują, a mogą zaczekać behind. Jeżeli ma tam slowplayowane 88 czy KK to i tak betuje a ja calluję = checkiem tracę value od gorszych

2) stack-to-pot ratio - wrzuciłem już tyle. że mój 3rd barrel wygląda na tyle słabo, że dostanę tam często call od gorszych rąk (bez Kx)

3) To jest unk - nic o nim nie wiem, a nie chcę grać w ciemno i liczyć, że jak zagram check to może on zabetuje, także wolę samemu zabetować

Dzięki, pozdro! =)

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
kNoq001

yo

nie podoba mi sie ten sqz pre, nie podales info o przeciwnikach wiec ciezko oceniac dochodowosc tego zagrania, dodatkowo nie masz zadnych blockerow i na pewno nie jest to Twoj top of folding range, ja to po prostu folduje pre jesli nie moge rozegrac tego dochodowo postflop
asplayed
wyzej flop i ship turn, nie ma snesu rozkladac tutaj sizingow na 3 ulice bo jego range callowania to i tak beda overpary oraz fd

pozdro

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld Autor wątku
BrushedWorld

K, czyli bez historii/info/readow 3b tylko for value, tak? :>

Odpowiedz
Cytat