Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

4nl KJs

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
295 Wyświetlenia

Hero (UTG): $10.22
MP: $1.06 (VPIP: 22.01, PFR: 9.80, 3Bet Preflop: 2.80, Hands: 312)
CO: $4.25 (VPIP: 29.82, PFR: 23.53, 3Bet Preflop: 10.59, Hands: 946)
BTN: $3.43 (VPIP: 54.11, PFR: 18.36, 3Bet Preflop: 4.71, Hands: 211)
SB: $3.23 (VPIP: 34.92, PFR: 7.94, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 64)
BB: $4.68 (VPIP: 28.95, PFR: 23.68, 3Bet Preflop: 20.00, Hands: 39)

SB posts SB $0.02, BB posts BB $0.04

Pre Flop: (pot: $0.06) Hero has K♥ J♥

Hero raises to $0.11, fold, fold, fold, SB calls $0.09, fold

Flop: ($0.26, 2 players) 2♥ T♥ A♦
SB bets $0.13, Hero raises to $0.39, SB raises to $0.65, Hero calls $0.26

Turn: ($1.56, 2 players) Q♦
SB bets $0.78, Hero raises to $2.34, fold

Hero wins $2.97

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Varrancomando

Nie wiem czy jest sens to raisować. Co lepszego chcesz wyrzucić?? Myślisz, że donkuje Tx, 2x? Jeśli dać mu do donk range jakieś Ax których nie odpuści, AT i sety to masz tylko 40% equity. Masz tutaj odds call IP i ja to calluję tylko, bo nie sądzę, że on wyrzuci do raise cokolwiek donkuje

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Varrancomando
Nie wiem czy jest sens to raisować. Co gorszego chcesz wyrzucić?? Myślisz, że donkuje Tx, 2x? Jeśli dać mu do donk range jakieś Ax których nie odpuści, AT i sety to masz tylko 40% equity. Masz tutaj odds call IP i ja to calluję tylko, bo nie sądzę, że on wyrzuci do raise cokolwiek donkuje

Ja nie chce nic wyrzucac tylko budowac pota

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez 1h4t3ru514n5

Nie wiem czy jest sens to raisować. Co gorszego chcesz wyrzucić?? Myślisz, że donkuje Tx, 2x? Jeśli dać mu do donk range jakieś Ax których nie odpuści, AT i sety to masz tylko 40% equity. Masz tutaj odds call IP i ja to calluję tylko, bo nie sądzę, że on wyrzuci do raise cokolwiek donkuje

a po co chcesz budować pota na flopie z Khigh?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez 1h4t3ru514n5

a po co chcesz budować pota na flopie z Khigh?

Bo moge trafic nutsa i wiecej wygrac. Mam FD + gatszota.

Odpowiedz
Cytat
fatamorganapl

Moim zdaniem nie ma tutaj opcji budowania pota po to "Bo moge trafic nutsa i wiecej wygrac. Mam FD + gatszota."

Moim zdaniem lepszy call flop bo:
Nie chcesz tutaj budować własnie puli. Fisha praktycznie nie zrzucisz tam z czystego Asa, a nie jest powiedziane ze nie ma tam 2pairs+. Ma też niepełnego staka. tak więć możliwe że skomitujesz się już po decyzji na turnie. A jeśli nie trafisz to nie liczyłbym na fold equity. Nie widzę też sensu odbierania mu inicjatywy.

Grasz izi call flop.

Spada turn.
Opcja 1: Na blanku: On kontynuuje agresje patrzysz po odsach izi game. Po jego becie na turnie i daniu mu paru blefów pewnie z 26% HE jest. // On gra check. Masz check behind realizujesz equity albo bet jak tu wolisz. Tutaj można by dyskutować bo całe value powinien betować ale fishe różnie lubią grac nutsy.

Opcja 2: Trafiłeś outa: Nie zabetuje turna to będziesz mógł robić co chcesz / zabetuje turna też robisz tez co chcesz :)

Masz pełno hand equity i pozycję więc fajnie możesz kontrolować pota. Ręka gra się sama. Nie popełniasz błędów.

Odpowiedz
Cytat