Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

45s

16 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
333 Wyświetlenia
robal123

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]SB$8.93:///////;BB$3.50:///////;MP3$10.30:///////;CO (Hero)$9.85:///////;BU$11.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with 4:c, 5:c.
MP3 raises to $0.30, Hero calls $0.30, BU folds, SB calls $0.25, BB folds.

Flop: ($1) 2:h, 8:c, K:c (3 players)
SB checks, MP3 bets $0.63, Hero calls $0.63, SB calls $0.63.

Turn: ($2.89) 9:c (3 players)
SB checks, MP3 checks, Hero bets $2.30, SB calls $2.30, MP3 folds.

River: ($7.49) 9:d (2 players)
SB raises to $5.70, Hero calls $5.70.

Co na river? Typek to unk, ale w poprzednim rozdaniu zauważyłem katem oka, że bedac na mniej wiecej halfstacku poszedł AI z 44. Raczej aggro fish.

No i kolejne pytanie przy okazji. Co na unka bez absolutnie żadnego info.

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi

Jak nie wiadomo co Robic to najlepiej foldowac. Set na flopie raczej by przebijal a skoro mowisz ze to aggro fish to sety odpadaja. Posiadasz najgorszy kolor (prawie) i nie sadze ze bet na river nie jest dla niego Vbetem. Folduje.

Odpowiedz
Cytat
gburekk

Przede wszystkim ja to folduję na preflop. No ale OK każdy ma inną strategię przynajmniej na preflopie.
As played R jest naprawdę close, myślę, że na ogarniętego gracza jest to fold, co innego gdybyś trzymał wysoki kolor, ale Twoje 4 :club: 5 :club: jest tu tyle co warte co 9x.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez gburekk
Przede wszystkim ja to folduję na preflop. No ale OK każdy ma inną strategię przynajmniej na preflopie.
As played R jest naprawdę close, myślę, że na ogarniętego gracza jest to fold, co innego gdybyś trzymał wysoki kolor, ale Twoje 4 :club: 5 :club: jest tu tyle co warte co 9x.

1+ tutaj największy leak to preflop 3b or fold, never call!

Odpowiedz
Cytat
robal123 Autor wątku
robal123

Ogólnie to od dłuższego czasu podglądam grę najlepszych graczy na tych stawkach i to jest easy call preflop. Jest typek na nl10 co spokojnie calluje 63s albo 74s i wykręca bardzo miły winrate rzędu 15bb/100 longrun grając ABC.

Co do river, to możliwe, że powinienem to zrzucić, bo bije niewiele układów. Callowałem, bo założyłem, że to agresywny fish,. Na marginesie, pokazał AK.

Odpowiedz
Cytat

call z pozycja jest spoko, ale nie wykluczona opcja 3betowania. Duzy potencjal ma ta reka pf w multiwayu. Wiadomo, kazdy ma swoja tabelke rak startowych.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez robal123
Ogólnie to od dłuższego czasu podglądam grę najlepszych graczy na tych stawkach i to jest easy call preflop. Jest typek na nl10 co spokojnie calluje 63s albo 74s i wykręca bardzo miły winrate rzędu 15bb/100 longrun grając ABC.

Co do river, to możliwe, że powinienem to zrzucić, bo bije niewiele układów. Callowałem, bo założyłem, że to agresywny fish,. Na marginesie, pokazał AK.

Rozumiem, ze masz dostęp do całej ich bazy i sprawdziłeś że SC cc preflop mają + winrate?

Dla mnie nie ma takiej opcji, żeby Hero osiągał profit z tymi rękami jeśli nie wie, po co je ccpreflop, jak je gra postflop itd.

Odpowiedz
Cytat
robal123 Autor wątku
robal123

Dla mnie nie ma takiej opcji, żeby Hero osiągał profit z tymi rękami jeśli nie wie, po co je ccpreflop, jak je gra postflop itd

I dlatego siedzisz cały czas na nl10 :)

Odpowiedz
Cytat

:D, bez komentarza.

Odpowiedz
Cytat
GregWawelski

To częściej niż nie powinien być po prostu fold, przeciwko callowaniu będą przemawiały:

- mocny range gościa na MP, jeśli nie mamy dobrego planu wynikającego z jego gry, to call "bo moze trafię" jest złym pomysłem.
- szansa na SQZ z blindów.

Na agresywnego fisha, przy sprzyjających blindach można callować, bo masz wtedy duże implied oddsy, ale najczęściej albo nic nie trafisz, albo gość nie spłaci Cię jak już trafisz.

3bet będzie dobry tylko, jeśli MP ma w miarę luźny range, co z MP nie jest takie pewne. Nawet jeśli ma duży fold do 3beta overall, to na MP wygląda to pewnie inaczej, a skoro nie mamy blockera, to po co szaleć.

Odpowiedz
Cytat

Chyba sobie zaprzeczasz.

Nie ma czegoś takiego, jak easy call, czy hard call, wszystko zależy od umiejętności rozegrania danej ręki postflop. To, że jakiś grinder potrafi i na tym zarabia, nie oznacza, że Ty też będziesz. A wnioskując z Twojej sygnaturki mogę założyć, że na pewno nie będziesz.

Także to JEST fold preflop, na tych stawkach, z takimi umiejętnościami.

Odpowiedz
Cytat
robal123 Autor wątku
robal123

[treśc edytowana] Od dzisiaj calluje tylko AA pod seta ;)

// wulgaryzmy - galer

Odpowiedz
Cytat

Spokojnie nie sugeruj sie tak. Moze easy call to nie jest ale kazda z tych opcji jest dobra. Przyjdzie coach'u, moze powie cos ciekawego.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez robal123
Ogólnie to od dłuższego czasu podglądam grę najlepszych graczy na tych stawkach i to jest easy call preflop. Jest typek na nl10 co spokojnie calluje 63s albo 74s i wykręca bardzo miły winrate rzędu 15bb/100 longrun grając ABC

Jak Ty uwazasz ze 63s i 74s sie spokojnie calluje to wydaje mi sie ze marnujesz czas grajac w pokera.

na 300bb deep moze... :D :D

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

PF ja bym to foldowal. Oczywiscie sa gracze, ktorzy calluja z takimi rekami i sa na tym do przodu ale podejrzewam, ze oni graja je bardzo agresywnie. Nie PF ale postflop i potrafia bardzo dobrze grac po flopie kiedy maja pozycje. To sa rzeczy, ktorych niestety (a moze stety:) )nie beda umieli wszyscy.

Jesli chodzi o gre postflop to na unka gralbym fold ale po tym jak widziales u niego chora akcje ja nigdy nie zrzucam.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez robal123

Pokaz mi jego wyniki, kto to jest?

Odpowiedz
Cytat