Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

44 Nl5

10 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
248 Wyświetlenia

hey, to moja 1 reka bo jestem nowa :) mam nadzieje ze wszystko OK jesli chodzi o watek, sadze ze podstawowy blad to gra preflop, no i gdybym betowala flopa i turna zapewne...

$0.05 NL (6 max) - Holdem - 6 players

CO: $5.02
BTN: $5.96
SB: $4.92
Hero (BB): $5.09
UTG: $2.35
MP: $10.84

SB posts SB $0.03, Hero posts BB $0.05

Pre Flop: ($0.08) Hero has 4♦ 4♠

fold, MP calls $0.05, fold, BTN calls $0.05, fold, Hero checks

Flop: ($0.18, 3 players) 4♣ 7♦ K♠
Hero checks, MP bets $0.05, BTN calls $0.05, Hero raises to $0.19, MP calls $0.14, BTN calls $0.14

Turn: ($0.75, 3 players) K♣
Hero checks, MP bets $0.26, BTN calls $0.26, Hero raises to $1.24, MP calls $0.98, fold

River: ($3.49, 2 players) 7♣
Hero checks, MP bets $3.49, fold

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
Tyb3r

Witaj, wrzucaj jak najwięcej rąk - to świetny sposób na poprawienie swojej gry.

PF zagrany jest ok. 44 gra się głownie pod seta, rozgrywanie ich bez pozycji jest bardzo nieprzyjemne - szczególnie na pasywnych calling station na tym limicie.
Błąd leży na flopie - bezwzględnie powinnaś betować. Masz świetną rękę, ale pula jest niska, a nikt nie posiada inicjatywy - należy ją przejąć.
Tak jak zagrane, to większy reraise - chcesz uzyskać jak największe value.

Turn to samo co flop - betujesz, bo chcesz uzyskać zysk.
Tak jak zagrane, to na river masz dobry pas.

:fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Hi,

PF ok, Flop ok, Turn gralbym dalej bet, River to jest ch/f - zadna slabsza reka nie betuje, board brzydko sie paruje i kazdy Kx i 7x Cie bije.

pozdro

Odpowiedz
Cytat
Tyb3r

Jarrekz, dlaczego uważasz, że check na flopie jest lepszą opcją od beta?

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Napisane przez Tyb3r
Jarrekz, dlaczego uważasz, że check na flopie jest lepszą opcją od beta?

Gdize tak napisalem? ;]

aha, nie zauwazyelm ze Kasia czeka i raisuje. Nie zmienia to faktu ze check jest ok, poniewaz board jest suchutki i przewaznie dostanie fold od przeciwnikow, ja bym wybral ch/c osobiscie i decydowal co robic na turnie w zaleznosci od boardu. Oczywiscie na TUrnie wtedy dalej bym czekal i callowal lub raisowal, w tym wypdaku raczej raise bo uwazam ze on ma tego Kx i juz mi go nigdy nie odpusci a chce max value = jego stack.

Jezeli chcesz leadowac flopa to musisz sie zastanowic ile streetow value chcesz uzyskac. Jezeli oni nie maja Kx a maja air to pewnie nie dostaniesz nic, jezeli maja pp to dostaniesz max 2 streety i dlatego uwazam ze jak zaczekam moge im dac turna lub mozliwosc blefowania mnie a i tak dostane maks 2 streety value, jak ma Kx to i tak dostaniesz to co chcesz bo to zabetuje przewaznie flopa. Ponadto BTN czesto moze skorzystac z okazji ze ostatni podejmuje decyzje i bedzie probowal wyrzucic przeciwnikow z rozdania majac blef.

Jezeli board bylby bardziej skoordynowany typu K :club:7 :club:8 :spade: itd to czesto bym leadowal wtedy.

Odpowiedz
Cytat
Tyb3r

:nh

Nie jestem co prawda pewien, czy na niesamowicie pasywnym NL5 betują tutaj króle w większości przypadków, ale podoba mi się Twoja argumentacja. Dzięki.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Jak to pasywnym? :]
Musisz robic dobre table selection i szukac slabych graczy caly czas, jezeli masz duzo nitow na stolikach to zmieniaj go jak najszybciej, na tym nie ma kasy.

Odpowiedz
Cytat
Tyb3r

Teraz to piszesz rzeczy oczywiste ;)

A pasywnym, bo taka jest charakterystyka niskich limitów - niewiele osób idzie po value.
Do zobaczenia w innych rękach.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez jarrekz
aha, nie zauwazyelm ze Kasia czeka i raisuje. Nie zmienia to faktu ze check jest ok, poniewaz board jest suchutki i przewaznie dostanie fold od przeciwnikow, ja bym wybral ch/c osobiscie i decydowal co robic na turnie w zaleznosci od boardu. Oczywiscie na TUrnie wtedy dalej bym czekal i callowal lub raisowal, w tym wypdaku raczej raise bo uwazam ze on ma tego Kx i juz mi go nigdy nie odpusci a chce max value = jego stack.

tu wszystko jasne :)

Napisane przez jarrekz
Jezeli chcesz leadowac flopa to musisz sie zastanowic ile streetow value chcesz uzyskac. Jezeli oni nie maja Kx a maja air to pewnie nie dostaniesz nic, jezeli maja pp to dostaniesz max 2 streety i dlatego uwazam ze jak zaczekam moge im dac turna lub mozliwosc blefowania mnie a i tak dostane maks 2 streety value, jak ma Kx to i tak dostaniesz to co chcesz bo to zabetuje przewaznie flopa. Ponadto BTN czesto moze skorzystac z okazji ze ostatni podejmuje decyzje i bedzie probowal wyrzucic przeciwnikow z rozdania majac blef.

tu chyba nie do konca rozumiem przeslanie :) na takim flopie jedyne o czym mysle to jak to rozegrac zeby jak najszybciej wsunac z kims wszystkie zetony do puli :) pomijajac fakt ze dostalabym przykrego badbeata, wiekszy (powiedzmy 2x) raise na f pozwolilby mi po checku na t zagrac r all in...

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Juz wyjasniam, bo moze rzeczywiscie ten moj wywod brzmi pogmatwanie.

Po kolei:

-spada nam flop K47r

wnioski:
- jest malo drawow, czyli gracze nie beda czesto callowac moich leadow i lepiej zagrac check, aby dac mozliwosc im blefowac.
- Dlaczego nie ch/r? Poniewaz grajac ch/r mozemy wywalic z ich range wszystkie blefy i srednie showdown value w postaci pocket parek, ponadto nie musimy sie bronic przed zadnymi drawami i spokojnie mozemy slowplayowac nasza reke.
- ch/c nam zatrzyma ich caly range, razem z blefami

Jak masz jeszcze jakies pytania, to pytaj;]

Odpowiedz
Cytat