Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 44 nl5

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
167 Wyświetlenia
grosicky

Everest - $0.05 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $4.59 (32/23/AF 3/31 rozdań)
SB: $1.74
BB: $2.66
UTG: $5.26
UTG+1: $2.00
MP: $4.75 (8/3/F to 3bet 100 (7/7)/AF 2/453 rozdania)
MP+1: $5.00
LP: $2.89
Hero (CO): $5.85

SB posts SB $0.03, BB posts BB $0.05

Pre Flop: ($0.08) Hero has 4♥ 4♦

fold, fold, MP raises to $0.10, fold, fold, Hero calls $0.10, BTN calls $0.10, fold, fold

Flop: ($0.38, 3 players) 4♠ J♦ 3♠
MP checks, Hero bets $0.25, BTN calls $0.25, MP calls $0.25

Turn: ($1.13, 3 players) 5♣
MP checks, Hero bets $0.70, BTN raises to $1.40, fold, Hero raises to $5.50 and is all-in, BTN calls $2.84 and is all-in

River: ($9.61, 2 players) 7♠

PF nie chce 3betować nita.
I tego seta chyba też powinienem odpuścić ?

3 odpowiedzi
adas86

3bet pre-flop nie ma zupełnie sensu ,więc call jak najbardziej ok. Na flopie dobry c-bet.
Na turnie c-bet trochę za niski ja gam ~0,80$, jak ja lubię te min raise-y _mad:, ale ja na pewno nie odpuszczam, tym bardziej na gracza 8/3 on co prawda ma te JJ w swoim range, ale zawsze dostaniesz tu valeu od pocketów QQ+, z FD może nawet AJ też pewnie zagra call.
Pozdrawiam

Thorek

Witaj.

Oczywiście 3-bet preflop z taką ręką nie miałby tutaj najmniejszego sensu.. Skoro już jednak wszedłeś w rozdanie, to nie widzę opcji odpuszczenia tej ręki postflop, tym bardziej że BU jest mega słabym graczem, który wypłaca się dość szeroko. Jeśli trafiłeś na JJ to cooler, ale on tutaj szeroko oddaje ci stack. Jeśli boisz się na tak dobrym boardzie zestackować z niskim setem, to nie ma sensu angażować się z niskimi pocketami do gry. Generalnie wydaje mi się, że złapałeś lekkiego bad runa i kilka sytuacji set over set, a co za tym idzie jesteś teraz lekko results oriented, niemniej w pokerze trzeba przywyknąć do takich sytuacji. Nie odchodź od swojego A-game, a będzie dobrze :).

Pozdrawiam.

grosicky Autor wątku
grosicky

Napisane przez Thorek
Witaj.

Jeśli trafiłeś na JJ to cooler, ale on tutaj szeroko oddaje ci stack. Jeśli boisz się na tak dobrym boardzie zestackować z niskim setem, to nie ma sensu angażować się z niskimi pocketami do gry. Generalnie wydaje mi się, że złapałeś lekkiego bad runa i kilka sytuacji set over set, a co za tym idzie jesteś teraz lekko results oriented, niemniej w pokerze trzeba przywyknąć do takich sytuacji. Nie odchodź od swojego A-game, a będzie dobrze :).

Pozdrawiam.

A gdzie tam JJ. Lepiej bo 62o : :tongue:

Dziwi zawsze czemu taki gracz odzywa się akurat na turnie i często widze że jednak taki fish coś złapie, a ze słabą reką tylko sprawdza. No ale to pewnie chwilowy pech :)