Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 44 nl5

13 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
571 Wyświetlenia
oscosc

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
Hero ($6.84)
BB ($5)
UTG ($7.26)
UTG+1 ($5.76)
CO ($12.12)
BTN ($1.30)

Dealt to Hero 4♦ 4♥

UTG calls $0.05, fold, fold, fold, Hero calls $0.03, BB checks

FLOP ($0.15) 7♥ 5♥ 4♣

Hero bets $0.10, BB folds, UTG calls $0.10

TURN ($0.35) 7♥ 5♥ 4♣ 6♥

Hero checks, UTG checks

RIVER ($0.35) 7♥ 5♥ 4♣ 6♥ 6♠

Hero bets $0.30, UTG raises to $0.65, Hero raises to $6.69 (AI), UTG calls $6.04

40/2 agg 1 60 rak
Jak tu grac turn? check/call czy lepiej bet fold/call w zaleznosci od oddsow?
River gram over bet Ai obstawiam goscia na str8 albo kolor, wsadzam stacka i modle sie zeby callnal :D

12 odpowiedzi
sz3sz

pre mozna raisowac, mozna complet'owac

zalezy kto jest limperem (czy jest agresywny postflop czy pasywny, czy chetnie idzie na showdown, czy folduje do cbetow) i kto jest na bb (czy czesto otwiera po limpach)

flop wyzej - pula jest limpowana, czas zaczac ja budowac, jako standard betuje tu za 25-30c

turn as played check/call oczywiscie

river gra sie sam

masz co prawda 9 tego nutsa, ale on tam rzadko ma cos co cie bije (89hh, 77,55,66) za to ekstremalnie czesto ma po prostu 8x oraz flusha

oscosc Autor wątku
oscosc

Tez sie zastanwialem czy nie lepiej byloby zagarc over bet flop, ale nie chce nabierac zlych nawykow i z monsterami grac over bety a drawy i tp grac 2/3 pot.

No rozegranie raczej standardowe, ale w taki mokry board bij za 3/4 albo psb (ja zwykle 3/4, z glupimi fishami ktorych mozna eksploatowac psb) i nie tylko z nutsem, ale z tp i semiblefem rowniez. Powiększenie puli o głupie 20% (bet 0,13 zamiast 0,10) skutkuje 20% wieksza pula na river, jezeli oczywiscie nie poleca stacki

irb1400

Overbetem raczej wurzucisz drawy, pair, 2pr a przeciez chcesz ich zatrzymac w grze aby splacili Twojego seta.

Flop to dla mnie PSB.

AutystycznyAndrzej

Jaki dajesz mu zakres raise na river?

oscosc Autor wątku
oscosc

Taki slaby raise moze oznaczac weak flushe, weak str8 moze nuts ktore sie troszeczke wystraszyly tego kiera(donki lubia gutshoty), ewentualnie 6x ktore mialo oesd na flopie. Watpie aby z ukladami 56, 76, 46 gral taki slaby raise na river.

siweq86

40/2, AF 1 nie gra tutaj miniraise dlatego bo ma słabe 6x i z 77 grałby wyżej tylko dlatego że sądzi, że ma nutsa i wciska przycisk raise.

oscosc Autor wątku
oscosc

Jaki wiec Ty mu tu dajesz zakres mini raise na river bo ja mialem klopot poporstu zalozylem ze on tu glownie gra flushe i str8 w ten sposob. 77, 55, 86 to pewnie kuma na tyle to ze gralby stack off flop.

siweq86

Ja mu daje zakres, który bijesz, czyli set, quady, flushe i oesdy których nie odpuści, ale na pewno nie gram tutaj overbeta, bo takim zagraniem możesz zrzucić oesd, flushe nawet u największego kretyna i wyizolować się na range, który bijesz. Podczas rozdania grałbym pewnie raise 2,5$/c push, ponieważ moim zdaniem on tutaj rzadko ma sety z flopa bo byś tam dostał miniraise, ale niestety uzupełnia się wiele conectorów, które Cię biją. Ciekawe jestem, co AA powie na raise 2$/fold :O albo po prostu call.

A co do sizingu to potsizebet na flopie musi być chociaż jak dla mnie lepszy jest overbet na CSa. Tylko jednego nie rozumiem :D Rozważasz overbet, a w innym rozdaniu piszesz "siweq co ty z tymi overbetami, przecież to jest czytelne nawet dla mega fisza " :P

edit: jego miniraise to może być wszystko od 8x po 8♥9♥. Nie odczytasz sizingu fisza.

edit: strzelam, że nadziałeś się na 65 :)

oscosc Autor wątku
oscosc

Gram over beta na river bo wiem ze jest mocny na tym stole i czesto nie spsuje flusha str8. We wczensiejszych postach nie rozumiem twoich over betow bo tam nie masz zadnej pewnosci ze fish ma mocny uklad z ktorymi sprawdzi twoje over bety.
Nie trafiles Ats. :D
Ps. Zapraszam do rozmowy, wkleilem dwa nowe dosc ciekawe rozdania.

siweq86

Odpowiadając na pytanie AA moim zdaniem to będzie:

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 47,619% 47,619% 0,000% 52,381% 4s4h
Gracz 2: 52,381% 52,381% 0,000% 47,619% 77-55, AhKh, AhQh, AhJh, AhTh, Ah9h, Ah8h, Ah4h, Ah3h, Ah2h, KhQh, KhJh, KhTh, Kh9h, QhJh, QhTh, Qh9h, JhTh, Jh9h, Th9h, Th8h, 9h8h, 76s, 64s+, 4h3h, 4h2h, 3h2h, 76o, 64o+

więc jakby nie patrzeć to mamy value, ale czy chcemy raise/shovować za 140BB?

AutystycznyAndrzej

Ogólnie ta sytuacja dla mnie jest nieciekawa ponieważ:
- liczymy na to że rywal slowplayuje nutsa na turnie
- rywal raisuje slowplayowanego nutsa na river kiedy już nie jest nutsem...

Ale z drugiej strony słabi gracze grają tak losowo że na pewno może mieć gorsze ręce. Ja nie czuję się tutaj komfortowo 3betując... ale jednak 3betuje, ponieważ ludzie zwyzwaliby mnie od nitów itd. 3betowałby do 2-3$ żeby nie wyrzucać jego stritów.

Tak jak napisałem nie podoba mi się ta sytuacja ponieważ vs unk ponieważ zakładam że...

... jeśli rywal by raisował na river 8x, to czemu miałby odpuścić vbeta na turnie?
... jeśli rywal gra dla "kontroli puli" check behind z 8x na turnie, to czemu nagle miałby raisować river?

Liczymy na jakieś tricky 98/flush... z tym że tricky rywal czasami pokaże wyższego seta który chciał zagrać tricky flop, a na tym turnie musiał przystopować. Ale tak jak napisałem, zapewne masz vbeta vs słaby gracz i dlatego 3bet jest okej.

Tak wielki overbet mi się nie podoba ponieważ rywal może poczuć się naprawdę nieprzyjemnie gdy trzyma kolor.